16. December 2017 hotelier
Baner_hotelier

K jedlu či bez neho, zlatisté, korálovo červené alebo romantické ružové – veselé bublinky hrajú v lete prím. Perlivý wellcome drink s jahodami tiež „posunie“ každú akciu o úroveň vyššie. Sladký sekt tvorí skvelý pár aj s exotickým ovocím, ako je ananás, kiwi či banán, no a, samozrejme, je mimoriadne vhodným nápojom k ľahkým jedlám na horúce dni.

Recepty sviežich letných jedál v kombinácii s lahodným šumivým vínom pre vás zostavil a pripravil Martin Korbelič, šéfkuchár reštaurácie Camouflage.

Údená roláda z lososa plnená syrom lučina/mascarpone, plnená píniovými orieškami/pistáciami s toastovým chlebom


Pre 4 osoby potrebujeme:
240 g údeného lososa                
200 g syru lučina/mascarpone    
40 g čerstvých píniových orieškov/pistácií      
50 g červenej cibule        
soľ, korenie, olivový olej
trochu citrónovej šťavy (cca ½ citróna)
cesnak (podľa chuti)
40 g mixu z listových šalátov (rukola, friseé)
tmavý chlieb                1
Odporúčame podávať s Hubert Grand Rosé Medium Dry

Postup:
Na kuchynskú fóliu rozložíme údeného lososa a potrieme zmesou z mascarpone/lučiny, orieškov, červenej na drobno nakrájanej cibuľky, soli, korenia, citrónovej šťavy. Zrolujeme a vytvoríme valec. Roládu necháme chvíľu v pokoji. Medzitým si môžeme pripraviť hrianky – na suchej panvici alebo na olivovom oleji. Hrianky potrieme cesnakom. Na záver môžeme ozdobiť jedlo na tanieri šalátom ochuteným soľou, korením, olivovým olejom. Losos a slaný mäkký syr v kombinácii so sviežim Hubert Grand Rosé zláka každého.

Miešané listy záhradných šalátov s ľahko opečeným lososom, syrom roquefort/niva, hruškami, malinami a redukciou z portského vína

Pre 4 osoby potrebujeme:
200 g miešaných listov (ľadový šalát, rukola, polníček, friseé)
80 g malín
150 g hrušiek                            
200 g lososa                            
160 g syru roquefort (niva)
2,5 dcl Portského vína (červeného)
0,4 dcl malinový ocot                        
soľ (hrubá soľ –  šalát vydrží dlhšie chrumkavý)
korenie
Odporúčame podávať s Hubert L´Original Rosé Brut

Postup:

Listy natrháme na menšie kúsky, nakrájame hrušky (so šupkou alebo bez, podľa chuti), roquefort/niva na kocky. Lososa opečieme z oboch strán, stredne prepečený. Víno necháme zredukovať na polovičný objem – privedieme do varu a necháme cca ½ objemu odpariť, aby vznikla omáčková konzistencia. Spolu všetko premiešame, okoreníme, osolíme hrubou soľou. Pokvapkáme malinovým octom. Šalát podávame so šumivým vínom Hubert L´Original Rosé brut, ktoré vďaka svojej hojnej perlivosti a jemnej škoricovej vôni vytvorí jedinečnú harmóniu.

V lete sa čoraz väčšej obľube tešia aj miešané nápoje so zlatistými bublinkami. V kombinácii s čerstvou ovocnou šťavou, nakrájaným ovocím  či sirupom sú v teplých dňoch vhodnou alternatívou oproti silnejším miešaným nápojom s väčším množstvom tvrdého alkoholu.

Nové recepty pre vašu inšpiráciu zostavil a pripravil v priestoroch reštaurácie Camouflage Vladimír Baňák, majster sveta v miešaní nápojov za rok 2010

Enjoyable Refreshment

Charakteristika nápoja: ľahký osviežujúci nápoj vhodný na letné dni.

Na 1 porciu potrebujeme:
80 g červeného melóna
½ plátku červeného grapefruitu
2,0 cl bazového sirupu
3,5 cl Cinzano Bianco
doliať Hubert de Luxe    

Postup:

Do šejkra vložíme červený melón, plátok grapefruitu a mierne roztlačíme. Pridáme sirup, vermútové víno a doplníme ľadom. Dôkladne premiešame a precedíme do vysokého tumbleru naplneného do ¾ ľadovou drvinou. Dolejeme Hubert de Luxe. Na záver do pohára vložíme slamku a ozdobíme kúskom melóna, grapefruitu a vetvičkou mäty.

Fruit Choice – plné ovocia

Charakteristika nápoja: osviežujúci letný nápoj vhodný podávať pri posedení na terase alebo na garden párty

Na 1 porciu potrebujeme:
2 väčšie jahody
2 kolieska limety
2,5 cl bazového sirupu
7,0 cl 100 % džús z ružového grapefruitu
2,5 cl Cinzano Extra Dry
doliať Hubert Grand Rosé Medium Dry

Postup:

Do polovice väčšieho pohára (cca 400 ml) nasypeme ľadovú drvinu. Pridáme na plátky nakrájané jahody a kolieska limety. Odmerané množstvo sirupu, grapefruitového džúsu a vermútu vlejeme do pohára. Premiešame dlhou lyžičkou a pohár dosypeme drveným ľadom. Nakoniec dolejeme Hubert Grand Rosé. Ozdobíme vetvičkou mäty a plátkom ružového grapefruitu. Nápoj podávame s dvoma slamkami.

Summer Wine

Charakteristika nápoja: príjemný nápoj s chuťou po broskyniach a s miernym podtónom bazalky vhodný na letné popoludnie alebo podávaný aj ako „welcome drink“

Na 1 porciu potrebujeme:
2 – 3  lístky bazalky
1,5 cl jablkového sirupu
pyré z polovice zrelej broskyne
2,0 cl Gorbatschow Vodka
doliať Hubert de Luxe

Postup: V šejkri zľahka roztlačíme bazalku spolu s jablkovým sirupom, aby sa uvoľnili arómy. Ďalej pridáme broskyňové pyré, vodku a dostatočné množstvo ľadu. Premiešame a precedíme do vychladeného pohára typu fleta. Dolejeme Hubert de Luxe. Ako dekoráciu môžeme použiť kúsok broskyne a lístok bazalky.

kontakt

Fakturačná adresa: Kopanice 709/9D, 010 07 Žilina, Slovenská republika
IČO: 36693995, DIČ: 2022267643, IČ DPH: SK2022267643, Spoločnosť je zapísaná v OR SR Žilina, oddiel Sro, vložka č. 18197/L
PODROBNEJŠÍ KONTAKT |   FACEBOOK