25. Júl 2017 hotelier
Baner_hotelier

Rozhovory

Zatiaľ čo väčšina ubytovacích zariadení zápasí o prežitie, Hotel Partizán na Táľoch pod vedením rodiny Kičovcov prekvitá. V časoch krízy našli odvahu a prostriedky na rozsiahlu rekonštrukciu hotela, už začiatkom zimy privítajú hostí v nových apartmánoch a ponúknu im štedré metre štvorcové  wellness centra či nových konferenčných priestorov. Skvelé hospodárske výsledky za rok 2009 priniesli riaditeľke hotela Miloslave Kičovej významné ocenenie – Hotelier roka.


2010-03-kicova


El Gaucho, Rambla a najnovšie Joe Cafe – tri reštaurácie, tri rôzne koncepty, ktoré slávia v Bratislave úspech. Stojí za nimi jediný muž, Izraelčan Nathan Himi. Na Slovensko prišiel „cez Prahu“ a priniesol to, čo tu podľa neho chýbalo – kvalitné steaky, sendviče či tapas so špízmi. Ale to sme len na začiatku jeho plánov...

Kontinuita generácií, skúsenosť, múdrosť a nadhľad šedín – to sú veci, o ktorých v našich zemepisných dĺžkach moc nepočuť. A je to na našu škodu. Lebo svet, ani ten náš profesijný, nezačal naším vstupom naň ani naším narodením. Je preto pre nás veľkým obohatením a cťou, že sa s nami o svoj príbeh podelil priekopník cestovného ruchu na Slovensku, uznávaný hotelier pán František Odložilík.

Ambiciózny mladý manažér s čítankovou kariérou už zakúsil hoteliersky chlebík v mnohých kútoch sveta. Po zbieraní skúseností v sieťach Marriott a Hilton sa napokon usadil pod vlajkou Kempinski. Prednedávnom ho život zavial tam, kde sa ako dieťa naučil lyžovať – do Vysokých Tatier. A hoci dnes už šéfuje novému hotelu nad Dunajom, meno Konstantin Zeuke sa ľuďom v brandži stále spája so slovenskou premiérou najstaršej európskej hotelovej siete na Štrbskom plese.

Keď povieme, že rozhovor Pavla Pospíšila v denníku Sme o zlodejine a katastrofe v slovenských reštauráciách rozvíril hladinu, bude to len slabý odvar toho, čo sa po rozhovore dialo. Stovky ba tisícky rozhorčených diskusných príspevkov, rekordných takmer tristotisíc čitateľov... Isté je, že nezaobalená kritika slovenskej gastronómie priniesla jedinému hviezdnemu čechoslovákovi v krajine pod Tatrami väčšiu publicitu ako samotný Michelin.

Hotelierstvo mu učarovalo už v mladosti. Dnes v ňom pracuje už 37 rokov. Skúsenosti zbieral v Kanade, Nemecku, Rakúsku i Švajčiarsku, roky pôsobil aj v USA. Pod jeho vedením získal žilinský hotel Holiday Inn ocenenie najlepší nováčik v sieti, ďalší hotel, určený na predaj, „vytiahol“ z červených čísiel. Róbert Balek je prototypom riaditeľa, ktorému hotelierstvo prináša radosť a uspokojenie.

Za 15 rokov sa z miestnej cestovky, ktorú založil spolu s troma priateľmi, stal najväčší stredoeurópsky rezervačný portál a z vyštudovaného informatika prezident Slovenskej asociácie cestovných kancelárií a agentúr (SACKA). Jeho názory sú nekonformné a mnohí s nimi nesúhlasia. Napriek tomu je Tomáš Hasala optimista, podľa ktorého má pred sebou turizmus na Slovensku dobrú perspektívu.

kontakt

Fakturačná adresa: Kopanice 709/9D, 010 07 Žilina, Slovenská republika
IČO: 36693995, DIČ: 2022267643, IČ DPH: SK2022267643, Spoločnosť je zapísaná v OR SR Žilina, oddiel Sro, vložka č. 18197/L
PODROBNEJŠÍ KONTAKT |   FACEBOOK