16. December 2017 hotelier
Baner_hotelier

V prímorskej Barcelone sa snúbia rôznorodé kultúrne a spoločenské vplyvy, či už je to miestne katalánske povedomie obyvateľov, príslušnosť k veľkej európskej krajine – Španielsku, alebo inšpirácie spoza krajín okolo Stredozemného mora a zo severnej Európy. Táto kozmopolitná atmosféra láka návštevníkov, ktorí obľubujú nekomfortné, dizajnové či inak netradičné ubytovanie.

W Hotel

Prvý hotel v západnej Európe, ktorý je súčasťou W Hotels Worldwide, otvoril svoje dvere na jeseň 2009. Hotel známy aj ako „Plachta“ predstavuje očarujúce architektonické riešenie nad Stredozemným morom z dielne renomovaného architekta Ricarda Bofilla. S avantgardným a modernistickým dizajnom štíhla 26-poschodová budova vyniká na barcelonskom nábreží i siluete mesta, núkajúc výhľady na mesto a more zo svojich 406 izieb a 67 apartmánov.
Konferenčným priestorom dominuje sála Great Room. S 1 000 m² je najväčšou zo všetkých plesových sál hotelov siete W Hotels, pričom jej rozmery ešte podčiarkuje strop vo výške 7 metrov. Navyše môžu organizátori spoločenských a konferenčných akcií využiť terasu veľkú 400 m², ktorá je so svojím výhľadom na pláže Stredozemného mora ako stvorená na kokteily, firemné párty či neformálne večere završujúce úspešné pracovné podujatia. Na menšie podujatia slúžia rokovacie miestnosti s veľkosťou od 32 do 320 štvorcových metrov.
Hlavnou hotelovou reštauráciou je Bravo 24, ktorú vedie šéfkuchár Charles Abellán. V protiklade s aktuálnosťou konceptu W Hotels je táto reštaurácia návratom k tradičnej príprave jedál a bioproduktom. Na najvyššom poschodí je umiestnený bar Eclipse. V hoteli je aj prvá prevádzka bliss spa v kontinentálnej Európskej únie 700 m². Typickým pre bliss wellness centrá sú účinné procedúry, rhytm & blues oddychová hudba a bufet s koláčikmi brownies.

ABaC Restaurant &Hotel

Máloktorý hotel má vo svojom názve slovo „reštaurácia“, a to ešte pred slovom „hotel“. ABaC je miestom, kde je gastronómia hlavnou osou celého projektu. Reštaurácia s 56 stoličkami je hlavnou atrakciou a jej kvalitu dokumentuje fakt, že je jednou z dvoch barcelonských reštaurácií s dvomi hviezdičkami Michelin. V menu nájdete jedlá ako tatarák z húb, avokáda a krabov; husacia foie-gras dusená v bambuse; mini-chobotničky s cesnakom a fazuľou; korenený morský vlk v červenom víne;  pyrenejské prasiatko s mangom. Samotná kuchyňa bola navrhnutá tak, že na svojich 200 m² poskytuje nielen dostatočný priestor pre personál, ale aj pre hostí, ktorí ňou môžu prechádzať bez toho, aby spomalili prípravu jedál. Šéfkuchárom je 34-ročný Jordi Cruz, ktorý sa stal najmladším Španielom dekorovaným hviezdičkou od prestížneho francúzskeho gastrosprievodcu.
ABaC sa nachádza v centrálnej časti Barcelony a skladá sa z dvoch budov spojených záhradou. Príroda a architektúra sa spájajú v priestore tvorenom jednoduchými líniami. Hotel ponúka 15 luxusných izieb kompletne zvukovo izolovaných, s vysokým komfortom a technickými vymoženosťami.
Okrem hotelových izieb a reštaurácie je v tomto päťhviezdičkovom hoteli aj viacero sál na súkromné podujatia pre 20 až 60 osôb, rozsiahla pivnica s viac ako 900 rôznymi vínami a hotelovým spa.

chic&basic Born

Koncept hotelov chic&basic je obsiahnutý priamo v názve. Hostia nemôžu očakávať honosný luxus, množstvo livrejovaného personálu, ani široký výber reštauračných možností. Na druhej strane však dostanú to, čo potrebuje každý hosť – pohodlnú posteľ a vlastnú kúpeľňu v súčasnom až vizionárskom dizajne, vytvorené z kvalitných materiálov.
Izbu si zákazníci môžu prispôsobiť do vlastných farieb použitím podsvietenia LED-diódami a hoci na pohľad biela izba pôsobí sterilne, týmto spôsobom je možné ju upraviť podľa individuálneho vkusu či nálady. Nekonformné riešenie so sprchou priamo v obývacej časti izby, pohodlným gaučom reprodukujúcim barokový nábytok,  moderným elektrotechnickým vybavením a širokým výberom hudby vytvára produkt určený pre dynamických ľudí dneška. Spolu 31 izieb je rozdelených do kategórií XXL, XL, L a M.
Stravovaciu prevádzku je ťažko zaradiť do jednej kategórie – pod menom White Bar sa skrýva miesto, kde sú ráno servírované bufetové raňajky, počas víkendových poludní je tu populárny brunch, večer je to lounge, kde sa stretávajú hostia pri drinku alebo večeri a v noci je za zábavu zodpovedný dídžej. Kuchyňa kombinuje stredomorskú s vplyvmi iných krajín a v menu sú jedlá ako cézar-šalát s mexickými tacos a tekvica s kozím syrom.
Projekt chic&basic neskončil v barcelonskej štvrti Born, pod touto značkou sú prevádzkované ďalšie hotely v Barcelone, Madride a Amsterdame, ako aj hostely a apartmány na krátkodobé pobyty. Nové projekty sa pripravujú aj v Berlíne a Paríži.

Duquesa de Cardona Hotel

Toto miesto hostí vedie do stredovekej minulosti Barcelony, ktorou tento štyri storočia starý palác dodnes dýcha. Vtedy, keď koncom 16. storočia patril šľachtickej rodine Cardona, výstavbou ochranného múru Barcelony zo strany mora sa práve táto lokalita stala prestížnym miestom pre bývanie bohatých a úspešných obyvateľov mesta. Súčasný neoklasicistický charakter získala budova v polovici 19. storočia. Hoci dom už dávno nepatrí rodine de Cardona, súčasná 21. vojvodkyňa de Cardona odsúhlasila používanie jej mena pre tento hotel.
V spolu 40 izbách a apartmánoch nájdu hostia moderné vybavenie, ktoré je však v súlade s historickým exteriérom a spoločnými priestormi hotela zariadenými originálmi umeleckých diel z minulých storočí. Hotelová reštaurácia sa sústredí na typické katalánske tapas – širokú škálu predjedál a chuťoviek. Okrem hotelovej reštaurácie je ďalším lákadlom terasa, ktorá poskytuje panoramatické výhľady na prístav a neďalekú štvrť Ramblas známu búrlivým nočným životom. Práve umiestnenie v takomto živom prostredí robí hotel ideálnym aj pre mladých návštevníkov, ktorí si chcú užiť pulz mesta.

Hotel ME

Najväčšia španielska hotelová spoločnosť uviedla na trh svoju lifestyle značku hotelov ME v roku 2006 otvorením prvého hotela v Madride a ME Barcelona je štvrtým v poradí. S výškou 120 metrov je 29-poschodový, 258-izbový hotel jednou z najvyšších budov v Barcelone. Autor projektu, francúzsky architekt Dominique Perrault, sa rozhodol pre štíhly vzdušný tvar stavby, ktorý ju odlišuje od hmotných tradičných administratívnych nehnuteľností. Interiéry spoločných priestorov hotela ako hotelová loby, viaceré haly a sály sú plné teplých farieb evokujúcich atmosféru relaxu, k čomu prispieva aj primeraná hudba a diela miestnych umelcov.

V zmysle konceptu hotelov ME vytvoril hotel pracovné pozície Aura Experience Managers. Títo špecialisti na osobný kontakt zabezpečujú pre každého hosťa   personalizovaný zážitok z pobytu. Ich pracovné povinnosti kombinujú úlohy hotelovej concierge, dídžeja, stylistu, sprievodcu, dôverníka a osobného asistenta.
Viaceré stravovacie prevádzky lákajú rovnako ubytovaných hostí i návštevníkov z ulíc. Na prízemí ME Barcelona je to Sky Food Bar Restaurant & Lounge. Z dlhého názvu vyplýva viacúčelové využitie tohto priestoru. Kuchyňa je v súčasnosti tak populárna fusion cuisine – v tomto prípade kombinácia katalánskej, orientálnej a argentínskej. Vo večerných hodinách sú v reštaurácii premietané klasické hollywoodske filmy z polovice minulého storočia, čím je vytvorené miesto s neobvyklou atmosférou na vychutnávanie jedla. V noci žije táto prevádzka vystúpeniami dídžejov, ktorí tu mixujú tóny podobne ako barmani miešané nápoje. Až na 24. poschodí hotela nájdete gurmánsku reštauráciu Dos Cielos. Len pár stolov a otvorená 'show-kitchen' umožňuje sledovať nielen servírovanie, ale aj prípravu jedál.
Luxusný mestský hotel by nebol kompletný bez mestského spa a konferenčných priestorov  – v prípade ME Barcelona je to YHI Spa, exkluzívna značka wellness prevádzok v rámci hotelov Sol Mélia a 1 275 m² sál pre podujatia s viac ako 300 účastníkmi.
Vo všetkých hotelových izbách nájdete skutočne moderné a luxusné vybavenie – páperové vankúše, pohodlné matrace, organickú hotelovú kozmetiku, domáce kino, 32-palcový plazmový televízor, bezplatný wi-fi internet, konektory na iPod a MP3 prehrávače. Špeciálnymi sú izby na 25. poschodí, ktoré sa nazýva The Level. Ide o klubové izby s vlastnou recepciou a jedálňou, kde sú servírované raňajky, ako aj 4 ďalšie jedlá denne a navyše sú hosťom k dispozícii vyberané nápoje a sekty. Cez recepciu The Level je možné vstúpiť aj do apartmánu The Sky Suite s rozlohou 150 m², ku ktorému je možné zarezervovať 2 ďalšie apartmány a vytvoriť tak celé poschodie na exkluzívne použitie jedného klienta.

Hotel Omm

Boutique hotel Omm sa nachádza v centre Barcelony, kde bol vytvorený podľa návrhu architekta Juli Capella a interiérových návrhárok Sandry Tarruella a Isabely López. 91 izieb (vrátane 8 apartmánov a 9 malých apartmánov) ponúka moderné pohodlné ubytovanie s množstvom svetla a výhľadom na mesto. Z terasy s bazénom je zase priamy pohľad na Gaudího Casa Milá a katedrálu Sagrada Familia.
Vstupná hala vedie do viacerých prevádzok – haute-cuisine reštaurácie Moo s jednou hviezdičkou Michelin, menej formálnej MooVida a nočného klubu Mon Key Club. Za chuťové zážitky hostí sú zodpovední šéfkuchár Felip Llufriu a somelier Roger  Viusà, ktorý sa v roku 2008 umiestnil na druhom mieste v celosvetovej súťaži somelierov. Stará sa o pivnicu s 500 rôznymi vínami. Ako každý správny päťhviezdičkový barcelonský hotel, aj Omm ponúka svojim hosťom mestské spa – Spaciomm.

Neri Hotel & Restaurante

Podobne ako predchádzajúci hotel, aj Neri je súčasťou marketingovej aliancie dizajn a boutique hotelov – Design Hotels. V paláci z 18. storočia v Gotickej štvrti, v centre Barcelony, je charakter minulosti kombinovaný s úplne moderným štýlom. Všetky zložky zašlej elegantnej epochy boli začlenené do izieb a spoločných priestorov, premiestňujúc dnešných hostí do inej doby.
Iba 22 izieb hotelíka vytvára atmosféru exkluzivity, čo zdôrazňuje aj rozdielna výzdoba na každom z troch poschodí hotela. Strešná terasa so soláriom je zariadená podľa princípov feng šuej ako rovnováha piatich elementov – vody, zeme, kovu, dreva a ohňa. Pohodlné kreslá, osviežujúce moderné sprchy, bar, rastliny ako jazmín a pomarančovníky vytvárajú skutočnú oázu v betónovo-asfaltovej džungli mesta.
Reštaurácia Neri je stálicou na barcelonskej gurmánskej scéne – kreatívna stredomorská kuchyňa je upravovaná sezónne tak, aby sa na jedálnom lístku objavili tie najčerstvejšie suroviny. Hlavná časť reštaurácie je na prízemí, ktoré držia aj dva kamenné oblúky z 12. storočia a poskytuje výhľad na rušné námestie. Pre jednorazových návštevníkov sú pripravené šesť až deväťchodové menu, ktoré umožnia vyskúšať široký, ale zďaleka nie celý rozsah toho, čo reštauračné menu  ponúka.

Hotel Arts

Na základe manažérskej zmluvy funguje Hotel Arts ako súčasť siete Ritz-Carlton, avšak bez povinnosti priznávať príslušnosť k tejto značke priamo v názve hotela.

Keď v januári 1994 otvorili Hotel Arts, stala sa 44-poschodová budova zo skla a ocele najvyššou v Španielsku. Tento primát si drží dodnes. Inovatívny dizajn predstavuje typické dielo architektúry konca minulého storočia.
Až 483 izieb a hotelových apartmánov a 28 dvojposchodových apartmánov na dlhodobý pobyt tvorí ubytovaciu kapacitu tohto veľkého hotela. Vo všetkých izbách sú mramorové kúpeľne, značková kozmetika, televízory a audiocentrá Bang & Olufsen. Apartmány na dlhodobý pobyt umiestnené na najvyšších desiatich poschodiach majú jednu až tri spálne, jedálne s kuchyňou a služby osobných butlerov, samostatnú recepciu, voľný prenájom áut značky Mini Cooper a exkluzívnu lounge.
Na 900 m² na 42. a 43. poschodí hotela je pre hostí hotela Arts wellness a kúpeľné centrum The Spa by Six Senses, spolu s posilňovňou. Tri reštaurácie ponúkajú prevažne stredomorskú kuchyňu, hlavným rozdielom je cenová úroveň a formálnosť prezentácie jedál. Ďalšie štyri prevádzky kladú väčší dôraz na nápoje, avšak aj tu môžu hostia vyskúšať ľahké jedlá a chuťovky.
Konferenčné priestory majú kapacitu 1 350 účastníkov. Hlavná sála Gran Saló Gaudí je však flexibilná v rozdelení na menšie časti, ktoré v kombinácii s ďalšími konferenčnými sálami hotela umožňujú organizáciu viacerých samostatných podujatí bez toho, aby sa účastníci navzájom obmedzovali.
Hotel Arts sa nachádza na brehu mora v Olympijskej dedine, s jednoduchým prístupom k štvrti Ramblas.

Hotel Casa Fuster

Ako nový trendový hotel v meste sa Hotel Casa Fuster v roku 2007 objavil vo filme Woodyho Allena Vicky Cristina Barcelona.

Hotel, klasifikovaný ako historická pamiatka, je výsledkom dokonalej rekonštrukcie rešpektujúcej modernistický štýl zo začiatku 20. storočia.
Meno hotela pochádza od prvého majiteľa. Mariano Fuster prišiel do Barcelony z Malorky a tu sa oženil s Consuelou Fabra. Svojej manželke chcel pán Fuster darovať dom a kúpil pozemok na už vtedy lukratívnej Paseo de Gracia. Výstavba trvala od roku 1908 do roku 1911, keďže dom bol venovaný manželke, zostal na dome erb s iniciálami CF. V čase svojho vzniku bol považovaný za najdrahší v Barcelone,
okrem iného kvôli fasáde, ktorá bola kompletne z bieleho mramoru. Použitý bol architektonický štýl modernizmu, ktorý u nás poznáme aj pod francúzskym označením art-deco a ktorý hojne používal ozdobné prvky (v prípade Casa Fuster prírodné motívy kvetov a vtákov). V roku 1911 sa rodina presťahovala do novej rezidencie, kde jej členovia žili prevažne na prvom poschodí. Čo je dnes známa Café Vienés, bola vtedy veľká rodinná obývacia izba. Z dôvodu vysokej ceny údržby rodina Fuster dom začiatkom 20. rokov opustila a postupne sa menilo použitie, až sa tu ustálila kaviareň, ktorá profitovala z blízkych kín a divadiel. Ich návštevníci si obľúbili návštevu tohto miesta pred aj po predstavení. Keď v roku 1962 získala dom energetická firma Enher a chcela budovu demolovať, katalánska verejnosť bojovala proti tomuto kultúrnemu masakru a nakoniec dosiahla, že dom zostal zachovaný v pôvodnom stave a firma ho využívala ako svoju centrálu. V roku 2000 budovu získala súkromná hotelová spoločnosť Hoteles Center, ktorá tu zriadila luxusný hotel. Celkovo je 105 izieb rozdelených do kategórií od štandardných a nadštandardných izieb po apartmány, ktoré sú umiestnené vo veži hotela. Pre hostí je tu však aj reštaurácia Galaxó, loby bar Café Vienés, biznis centrum, vonkajší bazén a fitnescentrum a 10 sál na rokovania a menšie spoločenské udalosti.

Stredozemné more, umelecké a kultúrne prostredie múzeí a galérií, legendárny nočný život, ktorý potvrdzujú bary a nočné kluby s dídžejmi v luxusných hoteloch, lákajú množstvo turistov, ktorí si chcú barcelonskú atmosféru užiť na vlastnej koži. Ale aj pre firmy je Barcelona ideálnym miestom na uvedenie nových produktov alebo usporiadanie neformálnych incentív pre svojich zamestnancov a klientov. Túto popularitu dokumentuje množstvo nových, často nevšedných hotelov, ktoré tu v posledných rokoch otvorilo svoje dvere a nepochybne už najbližšie roky prinesú ďalšie hotelové novinky hodné pozornosti návštevníkov i tých, ktorí hľadajú inšpiráciu pre svoje projekty umiestnené na iných miestach sveta.

kontakt

Fakturačná adresa: Kopanice 709/9D, 010 07 Žilina, Slovenská republika
IČO: 36693995, DIČ: 2022267643, IČ DPH: SK2022267643, Spoločnosť je zapísaná v OR SR Žilina, oddiel Sro, vložka č. 18197/L
PODROBNEJŠÍ KONTAKT |   FACEBOOK