Pred letnou sezónou chýba v branži 10 000 zamestnancov
Uverejnené: máj 11, 2022
Zamestnávatelia v gastronómii a hotelierstve i naďalej bojujú s dôsledkami, ktoré spôsobila globálna pandémia koronavírusu – masívny odliv zamestnancov zo sektora HORECA sa im ani niekoľko týždňov pred začatím letnej dovolenkovej sezóny stále nepodarilo vykompenzovať. Či už ide o oblasť duálneho vzdelávania, vytvorenie stabilného zázemia pre odídencov z Ukrajiny alebo zjednodušenie sezónneho zamestnávania cudzincov – efektívna podpora štátu v nasledujúcich týždňoch bude podľa Asociácie hotelov a reštaurácií Slovenska (AHRS) kľúčová.
Svetoví degustátori ocenili slovenské vína
Uverejnené: máj 4, 2022
Slovenské vína na prestížnej medzinárodnej vinárskej súťaži BACCHUS 2022 v Madride bodovali!
Gurmán Award 2022
Uverejnené: máj 4, 2022
Na slávnostnom večeri Gurmán Award v Bratislave sa v nedeľu 1. mája odovzdávali odborné ocenenia v gastronómii, ktoré v spolupráci s odbornými hodnotiteľmi už 17 rokov vyhodnocuje gastronomický sprievodca Gurmán na Slovensku.
Hotelieri a kríza na Ukrajine
Uverejnené: marec 30, 2022
Prílev vojnových utečencov z Ukrajiny ovplyvňuje hotelový biznis z rôznych aspektov. Na vývoj situácie a prognózy z hľadiska branže sme sa spýtali Mareka Harbuľáka, prezidenta Asociácie hotelov a reštaurácií na Roadshow AHRS 2022.
EURÓPSKE kolo kuchárskej súťaže BOCUSE D‘OR pozná víťaza
Uverejnené: marec 28, 2022
Európske kolo najprestížnejšej kuchárskej súťaže na svete , ktorá sa konala 23. a 24. marca v Budapešti, v Maďarsku, pozná svojho víťaza. Stal sa ním tím Dánska, druhé miesto obsadili Maďari a bronz si odniesli Nóri. Náš slovenský tím v zložení Peter Duranský, Márk Janák a Peter Vajgel skončil na 12. mieste.