Searching
Search

RETIGO VISION – špičkový konvektomat pre všetkých

Výroba pochádza z českého Rožnova pod Radhoštěm a jej zakladatelia z radov pracovníkov bývalej Tesly. Pre firmu Retigo je vývoj celoživotným cieľom. Aj preto už viacej ako 25 rokov počúvajú zákazníkov nielen v ČR a SR, ale dnes z celého sveta, aby čo najviac skúseností preniesli do stroja. Zo „zlatých českých ručičiek“ tak vzišiel špičkový stroj pre celý rad zákazníkov. Na výber sú modely od 30 po 900 jedál/deň v elektrickom i plynovom vyhotovení.

V ovládaní je na výber model ORANGE s jednoduchým a prehľadným displejom pre tých, ktorí si vystačia so základnými funkciami. Vlajkovú loď potom tvorí model BLUE s pokročilými funkciami a dotykovým programovateľným displejom. Tepelná úprava potravín prebieha vo varnom priestore, kde pomocou ventilátora rovnomerne cirkuluje horúci vzduch, para alebo oboje. Vplyvom uzatvoreného priestoru komory a rovnomerného prúdenia vzduchu nedochádza k zmiešaniu chutí jednotlivých pokrmov, a tak môžeme v konvektomate pri zvolenom režime pripravovať niekoľko jedál naraz – mäso, zeleninu aj koláče.

V priebehu varenia sa dá nastaviť stupeň vlhkosti vzduchu. To vám umožní pripravovať všetky druhy úprav pokrmov, ako je varenie, dusenie, pečenie, smaženie alebo grilovanie. Medzi základné varné režimy patrí para (teplota 30 – 130 oC), kombinovaný cyklus (až do 300 oC) a horúcovzdušný cyklus (až do 300 oC). Oproti tradičným statickým rúram, ktoré uberajú mäsu 30 – 40 % z gramáže, pri parných konvektomatoch pri rovnakej tepelnej úprave dochádza k strate iba 20 %. Varením vo vode sa rozvára a vyplavuje 10 – 20 % hmotnosti potravín. Parný konvektomat nevykazuje žiadnu stratu varením, pretože využíva paru. K tepelnej úprave v parnom konvektomate nie je potrebný skoro žiadny tuk. Výsledná chuť je iná ako z prepáleného oleja zo smažiacej panvice. Vzhľadom na rôzne druhy úprav sa úspora tukov pohybuje v hodnote 50 %. Parné konvektomaty zaberajú v kuchyni zhruba 1 m2 a nahrádzajú niekoľko technologických zariadení. Automatizáciou varného procesu (teda znížením manipulácie) sa šetrí čas. Pokrmy sú pripravené rýchlejšie v priemere o 20 % v porovnaní s klasickými statickými

rúrami, a to aj vďaka zabudovanému ventilátoru.

Úspora energie pri varení dosahuje až 50 %, ak to porovnáme s tradičným spôsobom varenia v klasických zariadeniach (kotly, panvice, pece). Celková kombinovaná úspora pri konvektomate RETIGO VISION tak dosahuje až 40%!

RETIGO VISION nie je iba obyčajný konvektomat.

český výrobok s 25-ročnou tradíciou a svetovou kvalitou

slovenské menu a programy, intuitívne ovládanie

kuchárska podpora v českom jazyku

trojité sklo dverí pre úsporu elektrickej energie

priečne zásuvy pre ľahšiu manipuláciu

zaškolenie kuchárom a HACCP software

automatické umývanie a odvápnenie komory

rýchle dodávky výrobkov aj náhradných dielov

celoplošne dostupný servis

Partners