Hotelová akadémia Žilina - Žilinčania na IKA 2016
Členovia klubu prizvali na spoluprácu budúcich kuchárov. Spoločnými silami so zmyslom pre estetiku a detail v adekvátnej harmónii v exkluzívnom dizajne pripravili slávnostnú misu pre 8 osôb, finger food, 3 druhy studených predjedál, 5-chodové slávnostné menu, minidezerty a slávnostné dezerty. Žilinský tím zložený zo súčasných a budúcich profesionálov získal na prestížnej kuchárskej súťaži krásnu bronzovú medailu. Žiaci Hotelovej akadémie Žilina zažili noblesu neopakovateľného gastronomického podujatia.
Na Budatínskom rínku
Považské múzeum v Žiline v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja v spolupráci s Odborom školstva a športu, Odborom kultúry, Odborom informácií a zahraničných vzťahov ŽSK a Gminou Strumieň organizovali tradičné jesenné podujatie v areáli Budatínskeho hradu – Budatínsky rínok.
Obohatením podujatia boli aj stánky stredných odborných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti ŽSK s možnosťou prehliadky umeleckých zručností študentov.
Žiaci Hotelovej akadémie Žilina sa inšpirovali receptami starých mám, ktoré obohatili a inovovali. Pripravovali fazuľovú polievku so sušenými slivkami, jabĺčkové placky so škoricou a zemiakové placky s restovanou cibuľou. Okolo stánku sa šírila vábivá a chutná vôňa, a tak všetci okoloidúci výrobky ochutnávali a nešetrili chválou.
Spracoval: Peter Dadaj