Searching
Search

Sympózium o avantgardnej gastronómii Gastronomy Slovakia

Oproti minulému roku prišlo o 50 % viac účastníkov – 65 % bolo šéfkuchárov, 20 % F & B  manažérov, riaditeľov a majiteľov prevádzok a hotelov, 10 % čašníkov/someliérov a 5  %  návštevníkov boli hostia a novinári. Odborných vystavovateľov bolo 22, čo je o štyroch viac ako vlani. Partnermi sympózia boli spoločnosti TransGourmet, Unilever a JTF, mediálnymi partnermi Hotelier, In bar & Restaurant, Gastro a Gastroweb.

Radoslav Nackin, riaditeľ a organizátor GS: „Som nesmierne rád, že sa nám opäť podarilo zorganizovať Gastronomy Slovakia a ešte zdvihnúť latku kvality podujatia. Za to sa chcem poďakovať predovšetkým našim partnerom, svetovým michelinským šéfkuchárom, ktorí zavítali na Slovensko a uprednostnili ho pred možno lukratívnejšími ponukami či podujatiami z celého sveta. Veď napríklad na Gerta De Mangeleera (top 10 vo svete) sme čakali až tri roky, kým sa rozhodol pre Bratislavu. Naši hostia boli s odbornou stránkou a zabezpečením sympózia spokojní a na Slovensku sa im páčilo. Všetci účastníci sa zhodli, že išlo o veľmi zaujímavé a odborne najkvalitnejšie podujatie na Slovensku, čo ma ako organizátora, a najmä už dlhé roky odborného podporovateľa zvyšovania kvality gastronómie na Slovensku, veľmi teší. Škoda len, že až 80 % hotelierov, reštauratérov a kuchárov takéto podujatie nezaujíma. Ťažko je to pochopiť v terajšej situácii, keď všetci títo „lídri“ hotelierstva a gastronómie plačú, že majú nedostatok kvalitných pracovníkov. Kde ich potom chcú školiť, ak nie na takýchto odborných podujatiach s účasťou odborníkov z celého sveta?“

Partners