Vyhľadávanie
Vyhľadať

Gurmán Award roka 2018

Slovenský zväz kuchárov a cukrárov, Asociácia someliérov Slovenskej republiky, Zväz výrobcov hrozna a vína na Slovensku a hodnotitelia z radov samotných šéfkuchárov určili za kuchára roka Juraja Hrušku z reštaurácie Slávia v Košiciach. Someliérom roka 2018 je Petra Polakovičová zo Steak restaurant v San Franciscu. Vinárstvom roka sa stal Golguz Hlohovec, najlepšou novou reštauráciou je SaSaZu Bratislava. Cenu Hospitality AWARD si odniesla reštaurácia Albrecht v Bratislave. Najlepšou hotelovou reštauráciou je Hotel Kempinski High Tatras, prémiovou bratislavské FOU ZOO a lídrom medzi tematickými reštauráciami je tento rok Gašperov Mlyn v Batizovciach.

Prestížne ocenenie Gurman Award Grand Prix 2018 za dlhoročné zásluhy o rozvoj a reprezentáciu slovenskej gastronómie prevzal Vojto Artz, prezident Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov.

Na Gurmán Award sa odovzdávajú aj ocenenia Gurmán GOLD, akési obdoby hviezd Michelin – Zlaté vidličky pre najlepšie slovenské reštaurácie. Jednu vidličku na Slovensku má 9 reštaurácií, dve Zlaté vidličky patria Afrodite – Chateau Čereňany, Albrecht restaurant Bratislava, Ufo watch.taste groove Bratislava a TOP restaurant Žilina. Tri Zlaté vidličky obhájilo FOU ZOO z Bratislavy.

Tento rok vyšiel bedeker Gurmán na Slovensku ako lifestylový gastromagazín. „Cieľom je edukácia a inšpirácia pre ľudí, ktorí sa chcú o dobrej gastronómii dozvedieť viac. Bedeker zostane aj v elektronickej podobe, aby priniesol rýchlu orientáciu pri výbere tých najlepších slovenských reštaurácií a služieb v nich,“ povedal vydavateľ Rado Nackin. Bonusom bedekra je aj možnosť priamej rezervácie vo vybranej reštaurácii elektronicky. „Už 15 rokov pôsobíme na slovenskej gastronomickej scéne a hodnotíme, objavujeme, odporúčame najlepšie reštaurácie, šéfkuchárov či someliérov a vinárov. Veľa sa toho za tie roky v gastronómii podarilo a teší nás, že stúpla aj kvalitatívna úroveň celej gastronómie a rozširuje sa aj do iných regiónov ako je Bratislava,“ doplnil Nackin, ktorý sa venuje aj iným aktivitám smerujúcim k rozvoju slovenskej gastronómie ako Thuries Academy pre profesionálnych kuchárov, organizovaniu Gurmán Festov v Bratislave a Košiciach či Zimného festivalu jedla zameraného na chute regiónov celého Slovenska.

Generálny partner
Partneri