Vyhľadávanie
Vyhľadať

Hotelová Akadémia Prešov - Vitajte v 22. storočí

S príchodom hostí boli všetci maturanti čoraz viac nervóznejší. To ešte nevedeli, aké pozitívne ohlasy dostanú. Prichádzajúcich hostí sprevádzali žiaci z nižších ročníkov do priestorov školy, kde sa slávnosť konala. Pri príchode a wellcome drinku sa hostia začali ešte viac tešiť, čo ich bude čakať. Po vypití uvítacieho drinku sa hostia usadili do kina, ktoré vytvorili študenti, a čoskoro sa im naskytol pohľad na premietacie plátno s filmom budúcnosti od študentov V. B.  Po ňom sa prítomní hostia premiestnili do vedľajších miestností, kde zažili tanec a spev budúcnosti. Ďalším bodom programu bola gastronomická časť, kde hostia mohli oživiť svoje chuťové poháriky jedlami a nápojmi, ktoré ešte nikdy nemali príležitosť ochutnať. Keďže sa recepcia niesla v duchu 22. storočia, tak aj jedlá a nápoje museli byť niečím iné. „Až takí dobrí nie sme, aby sme vedeli, čo sa bude variť v ďalšom storočí, tak sme to poňali vo svojom štýle,“ uviedli študenti a pripravili známe jedlá a nápoje, ale ozvláštnené novými technologickými spôsobmi prípravy. Hostia ochutnali pošírovaného zubáča s quinoe rizotom, srnčí chrbát so slaninovým trhancom s višňovou omáčkou. V rámci teplého bufetu skúsili bravčové líčka na pivovej omáčke so zemiakovými kockami, cviklové miniroládky s bryndzou a čokoládové miniroládky s ovocím vareným na víne. V studenom bufete študenti ponúkali trendový raw kukuricový krém s pukancami a čili vlasmi. Ďalšou zaujímavosťou boli kačacie prsia s karambolou a malinami, mäso pripravené modernou metódou sous-vide, vďaka ktorej dosiahlo jedlo nenapodobiteľnú chuť a konzistenciu. Štedrá gastronomická ponuka myslela aj na vegetariánov, tí si mohli pochutnať na cestovinovom alebo zeleninovom šaláte. Milovníkov sladkostí potešil múčnik Ovocná planétka z exotického ovocia a griotky, Trufflea jahodový tunel, v ktorom dominovali tie najsladšie jahody. Aj vďaka sladkému záveru odchádzali hostia s úsmevom na tvári. 

Svojej kreativite mohli študenti popustiť uzdu nielen vďaka pomoci učiteľov a vedenia školy, ale aj sponzorov večera, za čo im všetci študenti zo srdca ďakujú.

 

Spracovala: Kristiána Kraviarová, V. B

Generálny partner
Partneri