Rubriky
Oto Kóňa: Čo majú úspešné podniky spoločné? Komunitu, atmosféru a fenomén dedinskej krčmy, kde poznajú hosťa po mene
Uverejnené: október 29, 2021
Keď po návrate zo zahraničia začal na Slovensku robiť prvé remeselné hamburgery, Slováci objavili novú tvár pouličného jedla. Úspešný Regal Burger po čase predal a otvoril NYC Corner, a vlani začal piecť kváskovú pizzu v koncepte Slajs. Oto Kóňa dnes zastupuje malé gastroprevádzky pri rokovaniach so štátom, verí v nižšiu DPH a pomáha malým podnikateľom vyhnúť sa chybám pri splnení ich sna o vlastnom podniku.
Sýte recepty bez mäsa
Uverejnené: október 29, 2021
Rastlinná strava je farebná, bohatá a rozmanitá. Doplňte váš jedálny lístok novými bezmäsitými jedlami programu Jem pre Zem, ktorý podporuje udržateľné stravovanie.
Učitelia spoznávali vína Piemontu
Uverejnené: október 29, 2021
Projekt Erasmus+ umožňuje nielen vzdelávanie študentov, ale aj pedagógov. Túto možnosť využili v Súkromnej strednej odbornej školy – MSZ Rimavská Sobota a vyslali ich na someliérsky kurz do Talianska.
Rastlinné jedlá sú novou príležitosťou
Uverejnené: október 29, 2021
Stále viac bežne sa stravujúcich ľudí na Slovensku si žiada chutné jedlo rastlinného zloženia. Čo znamená táto zmena v spotrebiteľskom správaní pre gastrosektor a ako ju možno využiť?
Zamestnanec hotela je tvor spoločenský, potrebuje spätnú väzbu. Nič vás to nestojí
Uverejnené: október 22, 2021
„Si šikovná, si dobrá, dobre si to zvládla, jedlo bolo výborné...“. Okamžitá pozitívna spätná väzba je pre ľudí z hotelierstva doslova živou vodou, z ktorej čerpajú energiu. A nič vás nestojí.