Searching
Search

Gurman Award 2019

Slovenský zväz kuchárov a cukrárov, Asociácia someliérov Slovenskej republiky, Zväz výrobcov hrozna a vína na Slovensku a hodnotitelia z radov samotných šéfkuchárov určili za kuchára roka Tomáša Lysého z reštaurácie Iasai v Bratislave. Gastronomickou osobnosťou sa stal Jozef Hromják, spolumajiteľ reštaurácie ZORE v Košiciach, someliérom roka 2019 je Slavomíra RaškovičGašperovho mlyna v Batizovciach. Vinárstvom roka sa stalo Chateau Topoľčianky. Cenu Hospitality AWARD si odniesla reštaurácia Afrodita Chateau Čereňany. Najlepšou prémiovou reštauráciou je UFO watch.taste.groove,  hotelovou reštauráciou je reštaurácia SissiHoteli Lomnica a tematickou reštauráciou roka je Gašperov Mlyn v Batizovciach.

Na Gurmán Award sa odovzdávajú aj ocenenia Gurmán GOLD, slovenské obdoby Michelínskych hviezd – Zlaté vidličky pre najlepšie slovenské reštaurácie. Jednu vidličku na Slovensku má 8 reštaurácii, dve Zlaté vidličky patria Afrodite – Chateau Čereňany, Albrecht restaurant Bratislava, FOU ZOO z Bratislavy, UFO watch.taste groove Bratislava a TOP restaurant Žilina.

Tento rok vyšiel bedeker Gurmán na Slovensku opäť ako ako lifestylový gastromagazín. „Cieľom je edukácia a inšpirácia pre ľudí, ktorí sa chcú o dobrej gastronómii dozvedieť viac. Bedeker zostane aj v elektronickej podobe, aby priniesol rýchlu orientáciu pri výbere tej najlepších slovenských reštaurácii a služieb v nich,“ povedal jeho vydavateľ a organizátor Gurman Award Rado Nackin. Bonusom bedekra je aj možnosť priamej rezervácie vo vybranej reštaurácii elektronicky. Budete mať navyše možnosť vzhliadnuť viac  fotografií, viac jedál a pri niektorých reštauráciách aj videá. „Už 16 rokov pôsobíme na slovenskej gastronomickej scéne a hodnotíme, objavujeme, odporúčame najlepšie reštaurácie, šéfkuchárov  či someliérov a vinárov. Veľa sa toho za tie roky v gastronómií podarilo a teší nás, že aj kvalitatívna úroveň celej gastronómie išla veľmi hore a rozširuje sa aj do iných regiónov ako je Bratislava,“ doplnil Rado Nackin, ktorý sa venuje aj iným aktivitám smerujúcim k rozvoju slovenskej gastronómie ako Thuries Academy pre profesionálnych kuchárov, organizovaniu Gurmán Festov v Bratislave a Košiciach, Zimného festivalu jedla zameraného na chute regiónov celého Slovenska, či odborného sympózia Gastronomy Slovakia, ktoré bude tento rok v októbri.  

Viac informácií nájdete na https://www.gurmannaslovensku.sk/

General partner
Partners