Searching
Search

Gurmánske hody ponúka 40 reštaurácií Slovenska

Od polovice januára do 23. februára môžete prostredníctvom Zimného festivalu jedla ochutnať najlepšie slovenské reštaurácie. Festival prebieha vo vybraných reštauráciách z gastronomického sprievodcu Gurmán na Slovensku. Takmer štyridsať reštaurácií všetkých krajov Slovenska má otvorené dvere pre kulinársky zážitok roka. Najväčšie zastúpenie má tradične Bratislavský kraj so šestnástimi reštauráciami a Košický kraj s ôsmimi. Medzi nováčikov festivalu tento rok patrí tento rok 10 reštaurácií a jeden bar.

Vidličkové reštaurácie so štyrmi chodmi

Reštaurácie ponúkajú festivalové menu, ktoré pozostáva z troch až štvorchodových jedál: Naše ikonické jedlo, Kuchárová voľba a Chute regiónov a u ocenených vidličkových reštaurácií je k dispozícii aj štvrtý chod. Vzhľadom na skladbu menu a prepojenosť jednotlivých jedál si v reštauráciách ocenených zlatou vidličkou od Gurmána na Slovensku môžete objednať iba celé štvorchodové menu. „Garantujeme vám dokonalú symbiózu chutí a úžasný zážitok za rozumnú cenu,“ pozýva na festivalové menu riaditeľ festivalu a vydavateľ gastronomického sprievodcu Gurmán na Slovensku Radoslav Nackin.

Každý kuchár sa snaží zabojovať za svoju reštauráciu a predviesť čo najlepšiu harmóniu chuti z použitých lokálnych a sezónnych surovín. Veľa kuchárskych majstrov siaha aj do rodinných trezorov a vyťahuje recepty, ktoré s pridaním zaujímavých ingrediencií posunú jedlo na úplný vrchol pôžitku. Nie je to len návšteva reštaurácie. Je to ochutnávka tradičných surovín zmiešaných s fantáziou majstrov kuchárov, ktoré posúvajú každým rokom hranice a limity slovenskej kuchyne. Návštevníci festivalu tak napríklad znovu objavia recepty zo sladkovodných rýb, ochutnajú mäská z domáceho chovu, strukoviny  a zeleninu od miestnych farmárov s jedinečnými receptúrami.

Snúbenie sa gurmánskych chutí

Zimný festival jedla prebieha priamo vo vybraných reštauráciách, vďaka čomu ponúkne návštevníkom nielen zážitok a blažený pocit z lahodného jedla, ale aj výnimočný pocit z atmosféry reštaurácie a profesionality celého personálu. Festivalové menu je v ponuke za priaznivé ceny, vďaka ktorým sa aj cenovo náročnejšie reštaurácie stávajú dostupnými.

Medzi najvyhľadávanejšie festivalové reštaurácie každoročne patria Afrodita Chateau Čereňany, Villa Rosa v Dunajskej Strede, UFO watch.taste.groove., či Fou Zoo v Bratislave, ktoré získali Zlaté vidličky a ich kuchári patria medzi gastronomickú špičku. Tento rok sa k nim pripojili aj vidličkové reštaurácie Slávia Košice a Albrecht Bratislava. „Máte radi dobré, kreatívne a zdravo pripravené jedlo, chcete s jedlom spájať správne nápoje, potrpíte si na pekné a správne stolovanie, zaujíma vás, ako vyzerajú priestory reštaurácie, kde najlepší kuchári na Slovensku pôsobia? Prostredníctvom Zimného festivalu jedla máte skvelú príležitosť zažiť to všetko za ústretové ceny,“ hovorí organizátor Rado Nackin.

Sprievodné aktivity a novinky

Najväčšou novinkou je JollyJocker v podobe degustačného menu v prestížnom Mirror bare hotela Carlton v Bratislave, pozostávajúceho z dvoch ikonických miešaných drinkov a welcome drinku. Srdcom a hlavou Mirror Baru je Peter Marcina, manažér baru a držiteľ niekoľkých profesijných ocenení s vášňou pre najvyššie kokteilové umenie.

Obohatením menu tohtoročného festivalu jedla budú vínne víkendy v jednotlivých mestách Slovenska vo farbách jedného z najväčších vínnych domov na svete – španielskeho vinárstva TORRES. Účastníci festivalu tak k festivalovému menu vo vybraných reštauráciách počas víkendov dostanú možnosť zadarmo ochutnať z ich ponuky pohár bieleho alebo červeného vínka navyše.  V sprievodnom programe nájdete aj obľúbené gurmánske víkendy. Viac informácií o sprievodných aktivitách a samotnom programe Zimného festivalu jedla nájdete na oficiálnom webe www.zimnyfestivaljedla.sk.

 

General partner
Partners