Categories
Peter Ďurčo: O reštauračných šlágroch, emóciách a úsporách
Published: september 24, 2019
Sedí na štyroch šéfkuchárskych stoličkách. Okrem vlastného podniku Top restaurant vedie Peter Ďurčo tri ďalšie, z toho dva vo Vysokých Tatrách. Ako vyzerá jeho život medzi štyrmi kuchyňami?
„Wow“ wellness
Published: september 24, 2019
Existencia wellness a spa v hoteli už dávno nie je pre hosťa zaujímavým bonusom, ale povinnou jazdou. Ako teda prekvapiť hosťa?
Úspešný manažér zajtrajška
Published: september 19, 2019
Byť manažérom je náročné najmä v období, keď ľudia o prácu v hotelierstve strácajú záujem, a vy sa bojíte dať kritický feedback, lebo vám odídu aj tí, ktorých máte. Ako teda vybudovať a riadiť úspešný tím?
Prvenstvo nielen za výhľad na Dunaj
Published: august 12, 2019
Hotel Silvanus v maďarskom Visegráde dobre poznajú aj návštevníci zo Slovenska. Veď z hraníc od Štúrova-Ostrihomu je to sem iba necelá polhodinka autom. Málokto však vie, že hotel bol roku 2018 v Maďarsku ocenený titulom Hotel roka.
Všetky parametre hotela viete ovplyvniť revenue manažmentom
Published: júl 22, 2019
Ako pracovať s cenou, riešiť obsadenosť v mimosezónne, dosiahnuť čo najvyšší zisk aj vtedy, keď je obsadenosť nízka, či využívať segmentáciu klientov, je súčasťou komplexu problematiky, ktorú rieši revenue manažment (RM). Na Slovensku je jeho priekopníčkou Alenka McMahon.