V gastrobranži platí, že každý úspešný šéfkuchár je v niečom konkrétnom dobrý – ba najlepší. Ak ste to náhodou nevedeli, tak od dnes poznáte najlepšieho tovaroznalca na Slovensku! Vlado vám poradí, ako najlepšie využiť suroviny, čo svedčí o ich (ne)kvalite a čím môžete obohatiť jedálny lístok v jednotlivých obdobiach roka. S láskou a zanietením rozpráva dopodrobna o každej surovine a my veríme, že túto lásku a rešpekt k nim prenesie aj na vás.

Ak je niekto nekorunovaným kráľom slovenskej gastroscény, tak to posledné desaťročia je určite Vojto. Len miesto koruny má aktuálne na krku majestátnu reťaz s odznakom prezidenta Zväzu kuchárov a cukrárov, čo hovorí za všetko. Vojta pozná v branži úplne každý, je profesionál v každom ohľade a my máme tú česť, že je našim spolupracovníkom od prvého vydania časopisu Hotelier v roku 2007.

QEP Qualified European Photographer – je titul, ktorý si za menom píše len hŕstka slovenských profesionálnych fotografov. Jeho meno nájdete pri fotkách najlepších (nielen) slovenských hotelov a úchvatných záberoch slovenskej prírody v každom ročnom období.

Jeho fotky sú lákavou pastvou pre oči a chuťové poháriky. Ťažko by ste našli na Slovensku prestížnejšieho food fotografa ako je Dušan. My sme mali to šťastie, že sme s ním a najlepšími šéfkuchármi Slovenska nafotili množstvo kuchárskych kníh, jedna z nich dokonca zabodovala vo svetovom rebríčku najlepších kuchárskych kníh Best Cookbook in the World. Okrem jedla „prešli” jeho objektívom na titulky rôznych časopisov celebrity najvyššej kategórie ako sú Helena Vondráčková, či Karel Gott. Tešíme sa, že aj vy si môžete vychutnať jeho umenie na tanieri.

Hotelová aj životná cesta Simony viedla z Bratislavy cez Prahu na Blízky Východ. Tam vzdelávala personál v rôznych krajinách, aby sa napokon usadila v kozmopolitnom Dubaji. Odtiaľ nám prináša inšpirácie a skúsenosti z atraktívnej destinácie s prepracovaným hotelovým sektorom. Špecializuje na kvalitu hotelových služieb a vzdelávanie hotelových lídrov.

Jej inovatívny prístup k wellness filozofii víri pokojné hladiny slovenských hotelových vôd. V Amerike šéfovala wellness-u so 60 zamestnancami, riadila spa značiek ako Fairmont, Mandarin Oriental, zakladala a viedla ZION SPA, je slovenským zástupcom v celosvetovej organizácii World Spa Orgqnization. Dnes je riaditeľkou luxusného hotela, svet wellness a jeho potenciál však zostáva jej srdcovou záležitosťou, o ktorú sa s vami rada podelí.

Za nefungujúcimi procesmi často nachádza nefungujúce vzťahy, preto pre Hoteliera už roky píše o vzťahoch medzi zamestnancami, oddeleniami, majiteľmi a riaditeľmi, zamestnancami a klientmi. Nekompromisne a bez príkras poodhaľuje hotelový život „za oponou” do takej miery, že sa v článkoch nájde nejeden hotelier. Vo svojej Akadémii hoteliera je špecialistkou na tréning a mentoring hotelového personálu a mystery shopping.

Odborných redaktorov, ktorí sa dokonale vyznajú v hotelovej branži a gastrobiznise môžete na Slovensku spočítať na prstoch jednej ruky. Jarka medzi nich patrí už roky, počas ktorých bola srdcom i hlavou prestížnych hodnotení Trend Top Hotely a reštaurácie Slovenska, ako aj odborných konferencií, spájajúcich hoteliersku branžu.

Anička je náš najmladší člen tímu a skvele vyvažuje naše roky praxe svojim sviežim, ničím nezaťaženým pohľadom. Charakterizujú ju znaky jej generácie Z, Zoomers - je mladá, technicky zdatná a sociálne zameraná, čiže sa s jej skvelými nápadmi a príspevkami stretnete najmä na našich sociálnych sieťach.