Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Od vášne k histórii k silnému hráčovi v hospitality segmente
    5. augusta 2025
    Tohtoročné leto pri Domaši: Málo vody a veľa noviniek
    16. júla 2025
    Čím aktuálne žijeme: Lucia Melnová, event a front office manažérka, Liptovský Dvor****
    14. júla 2025
    Château Gbeľany: Záverečné skúšky, ktoré spájali generácie
    11. júla 2025
    Dáma v červenom. Lady in Red oslavuje 15 rokov
    7. júla 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Desatoro dubajského hotelového sveta, ktoré vás môže inšpirovať
    29. augusta 2025
    Hotelier Boris Gula: V Grécku má všetko svoj čas
    11. augusta 2025
    White Donkey Hotel****
    Trochu iná dovolenka. Luxusný únik na grécko-slovenský spôsob 
    25. júla 2025
    Obľúbené Chorvátsko ponúka 13 reštaurácií s hviezdami Michelin
    10. júla 2025
    Južné Čechy. Láska na prvý pohľad, ktorá zostane navždy
    30. mája 2025
  • O nás
Čítanie: Hometel
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Zo sveta > Hometel
Zo sveta

Hometel

Lea Lisá
Lea Lisá
Uverejnené: 11. októbra 2022
3 min. čítania
Zdieľať

Zaujímavý koncept pomenovaný výstižnou slovnou hračkou „hometel“ vypĺňa medzeru medzi hotelom a Airbnb. Kombinuje pohodlie domova s najlepšími „vychytávkami“ z hotelového servisu. Jeho druhým pilierom je maximálna udržateľnosť a nulová uhlíková stopa do roku 2030.

Koncept vymysleli bratia Rob a Stu z Hammersmithu, ktorí ako športovci 10 rokov cestovali po svete po zápasoch a tréningoch. Boli unavení z bezduchých hotelov s predpísanými normami správania sa a túžili po pohodovom a inšpiratívnom prostredí, bez zošnurovania hotelovými normami. V oceáne rovnakosti a štandardizovanej ponuky vytvorili odlišné prostredie so zmyslom pre slobodu a flexibilitu, pretože domov znamená pre každého niečo iné. Projekt stojí na dvoch základných pilieroch – na originálnom koncepte a udržateľnom fungovaní. Prvý hometes Room2 vznikol v Southhamptone, posledný sa bude otvárať v meste Chiswick.  

Win-win riešenie

Nový hotelový koncept hometel vznikol koncom roku 2021 prienikom troch kľúčových trhov – hotela, Airbnb a apartmánového ubytovania, s ktorým mala rodina dlhoročné skúsenosti. Hometely sú kombináciou toho najlepšieho z hotelového servisu (štandardy, bezpečnosť a služby) s flexibilitou, súkromím a komfortom vlastného domova, a charakterom a skúsenosťami Airbnb. Hravá alternatíva budget hotela bola navrhnutá pre ekonomický trh. Je win-win riešením, lebo hosťom prináša lepšie ubytovanie a príjemnú skúsenosť, a investorom vyššie výnosy.

Udržateľnosť

Druhým, no rovnako dôležitým pilierom hotela, je udržateľnosť. Hotel šetrí vodou aj energiami, využíva solárne panely a tepelné čerpadlá. Zvyšok energie nakupuje z obnoviteľných zdrojov – zo solárnych, veterných a vodných elektrární. Prevádzka hotela je prispôsobená maximálnemu šetreniu zdrojov. Hotel tvrdí, že všetky emisie uhlíka boli znížené na minimum a svojou činnosťou zanecháva takmer nulovú uhlíkovú stopu. Tzv. modrá strecha pokrytá zeleňou zachytáva a zadržiava až 50 000 l dažďovej vody, a pomaly ju vypúšťa do kanalizácie, aby sa znížila pravdepodobnosť lokálnych záplav.

- Inzercia-
Ad image

Podporuje lokálnu ekonomiku a charitu, všetok tovar a suroviny nakupuje u najbližších možných dodávateľov. Zamestnancov aj hostí motivuje k recyklácii a znižovaniu odpadu. Bylinky a vlastný med sú jedným z produktov jeho zelenej strechy. Room2 Chiswick je o 89 % energeticky efektívnejší ako priemerný hotel v Británii, a na prevádzku využíva najmodernejšie úsporné technológie.

Britský udržateľný hotelový koncept je v súlade rastúcim záujmom spotrebiteľov a investorov o environmentalistiku a láskavejší prístup k planéte, na ktorej žijeme. Zameriava sa najmä na zníženie emisií uhlíka a skleníkových plynov, ktoré najviac prispievajú k zmene klímy.

Foto: archív hotela

- Inzercia -
Ad image

Mohlo by sa vám páčiť

EXPO 2025 sa blíži, Slovakia Travel finalizuje prípravy
Otvorený deň na prestížnej švajčiarskej univerzite Les Roches
Priamy let zo Slovenska do Švajčiarska je realitou
Írsky turizmus funguje ako hodinky. Čím nás môže inšpirovať?
WORLD EXPO 2025: Slovensko ako srdce inšpirácií
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Autor:Lea Lisá
Autorka je externá spolupracovníčka redakcie.
Predchádzajúci článok Kráľovský zážitok v srdci Slovenska – to je Hotel Grand Vígľaš
Nasledujúci článok Hotelier na Bali
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

- Inzercia-
Ad image

Najčítanejšie za posledných 7 dní

Eventy, súťaže, oceneniaGastro

(Ne)konferencia Gastrolove ukázala, čo bije v srdci slovenskej gastronómie

red.
red.
2. októbra 2025
Jesenný kurz revenue manažmentu II. – základné pojmy
Slovensko objavuje stále viac zahraničných turistov
Katarína Malová, Hotel Kaskady: Dobrá značka sa buduje dlho
Nesmrteľný TATARÁK. Pompéznosť jedla zavŕšte pri zákazníkovom stole namiešaním na mieru

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta