Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Juraj Marko: Bratislavu čaká výrazný nárast ubytovacích kapacít
    12. mája 2025
    Thermal Šírava Spa Resort – termálne srdce Zemplína
    9. mája 2025
    V hoteli na brehu Štrbského plesa privítajú jar aj nové tváre
    24. apríla 2025
    Swissôtel Damian Jasna
    Swissôtel Damian Jasna prináša na Slovensko švajčiarsku pohostinnosť
    27. marca 2025
    Hotel ACADEMIA
    Hotel ACADEMIA: Ikona Tatier, ktorá spája vedu, pohodlie a harmóniu s prírodou
    13. marca 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Svetová výstava v Osake: Akú má návštevnosť slovenská expozícia?
    3. mája 2025
    SVETOVÁ VÝSTAVA V JAPONSKU: Slovenskí vinári sa úspešne odprezentovali
    30. apríla 2025
    EXPO 2025: Slovenská expozícia v Osake otvorila svoje brány
    14. apríla 2025
    Zábava na snehu pokračuje! Na ľadovci lyžujete do mája
    9. marca 2025
    Top 10 hotel openings 2025
    9. februára 2025
  • O nás
Čítanie: Exkluzívna gastronómia až nad oblaky
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Gastro > Exkluzívna gastronómia až nad oblaky
Gastro

Exkluzívna gastronómia až nad oblaky

red.
red.
Uverejnené: 27. septembra 2022
5 min. čítania
Zdieľať

Kuulinair, nový prírastok v rodine značiek, ktorý zastrešuje tatranský Hotel Lomnica, prišiel s absolútnou novinkou na našom trhu, a to gastronomickými letmi teplovzdušným balónom. V doteraz najväčšom balóne na Slovensku zažite neobyčajné dobrodružstvo v originálnej reštaurácii, ktorá sa nachádza priamo v balóne. Štartuje sa z okolia Tatranskej Lomnice a počas  letu, ktorý trvá viac ako hodinu, si vychutnáte kulinárske špeciality od šéfkuchárov z Hotela Lomnica.

Rodina stabilných značiek priniesla produkt, ktorý doteraz na Slovensku chýbal.

- Inzercia-
Ad image

Počas kuulinárskeho letu si tak viete vychutnať nebeský pôžitok s výhľadom na východ či západ slnka s úchvatnou scenériou Vysokých Tatier.

„Posúvame hranice gastronomického zážitku na úplne novúroveň a ako prví na Slovensku sme preniesli lietajúcu reštauráciu do oblakov. Samozrejme, že to bola pre nás výzva. Variť v oblakoch, v podmienkach, o ktorých dopredu neviete nič, pripraviť si veci v obmedzenom priestore, pripraviť si pokrm tak, aby prežil náročnejšie podmienky pristávania… To všetko boli prekážky, do ktorých sme sa pustili s nadšením. Byť pri zrode niečoho špecifického a nepoznaného, to chytilo za srdce celý prípravný tím,“ približuje atmosféru prípravy nového projektu riaditeľ Hotela Lomnica a Kaštieľa Pálffy Peter Mudrý.

Čo by ste povedali napríklad na pohár vychladeného sektu, ktorý si vychutnáte, ale bez pevnej pôdy pod nohami, alebo na pohľad na prekrásnu tatranskú prírodu z vtáčej perspektívy s prekvapením navyše? Otázka, na ktorú sa ľahko odpovedá, ak ste zástancom exkluzívneho dobrodružstva s nezameniteľným štýlom.

- Inzercia -
Ad image

Vybrať si viete z ponuky kuulinárskych raňajok, večerí, či absolvovať môžete aj súkromný let s preletom ponad Tatry vo výške viac ako 3 tisíc metrov. Samozrejme, tak ako každý iný let balónom, aj tento je odkázaný na perfektné počasie, preto si na ten správny deň treba vždy počkať.

Najväčší balón na Slovensku, môžeme dokonca povedať, že aj prvá reštaurácia v oblakoch, má už svoje prvé lety úspešne za sebou. Kuulinair vám prináša unikátne prepojenie všetkých zmyslov, kulinárskych zážitkov s rozprávkovým výletom v oblakoch, ktoré potešia všetkých milovníkov nevšedných zážitkov, ale aj konzervatívnejšie typy, ktoré z času na čas radi vybočia zo zaužívaných koľají.

Dožičte sebe a svojim blízkym atmosféru výnimočných kulinárskych zážitkov doplnenú o nádhernú scenériu prírody Vysokých Tatier. Tím z Hotela Lomnica sa postará o to, aby ste tento zážitok vnímali cez všetky vaše zmysly.

Aká je kapacita balóna?

  • teplovzdušný balón Kuulinair je kapacitne určený pre dvanásť pasažierov, teda deväť dospelých pasažierov a troch členov posádky (pilot, kuchár, stevard)
  • šesť dospelých osôb je minimálny počet pasažierov
    * pri individuálnych požiadavkách je nevyhnutné vopred kontaktovať naše rezervačné oddelenie, aby sme Vám mohli naplánovať individuálne podmienky letu
    **  v prípade, že posádku tvoria aj deti, prosíme, kontaktujte naše rezervačné oddelenie vopred pre individuálnu dohodu počtu pasažierov

Ako vysoko balón poletí?

  • počas preletu ponad Vysoké Tatry balón lieta do nadmorskej výšky približne 3 000 metrov
  • počas kulinárskych letov, vyhliadkových a skupinových letov balón lieta podľa meteorologických a poveternostných podmienok. Dosiahnutá výška závisí od rozhodnutia pilota.

Je vo vzduchu zima?

Pri lete v balóne je teplota veľmi podobná teplote na zemi. Malý pokles teploty vo vyšších nadmorských výškach vyrovnáva teplo, ktoré vytvárajú horáky balóna. Pasažieri sa nemusia obávať ani silného vetra, pretože balón letí rovnakou rýchlosťou ako okolitý vietor. Najmä počas zimných mesiacov odporúčame zateplenú obuv.

Ako sa obliecť?

Nie je nutný špeciálny odev, odporúčame športové tmavšie oblečenie, rovnako ako na prechádzku do lesa, a šiltovku na hlavu ako ochranu pred sálajúcim teplom od horákov. Vhodná je pevná športová obuv. V zimných mesiacoch je potrebná zateplená obuv, ktorá bude vaše nohy dostatočne chrániť pred chladným počasím, nakoľko najväčšia zima je práve pri podlahe koša balóna.

Môžu letieť aj deti?

Áno, môžu. Všetky deti musia byť sprevádzané dospelou osobou!

Koľko kilometrov balón na trase poletí?

Pri hodine letu to býva spravidla približne 10 až 20 km. Skutočná preletená vzdialenosť je závislá od poveternostnej situácie, najmä od sily vetra v letovej výške. Balón je totiž unášaný aktuálnym smerom a rýchlosťou vetra.

Koľko ľudí bude v mojom balóne?

Maximálny počet je deväť dospelých pasažierov a traja členovia posádky v prípade kulinárskych letov, minimálny počet je šesť dospelých pasažierov. Počas vyhliadkového letu je posádka tvorená len pilotom a stevardom, je teda možný vyšší počet pasažierov.

Čo ak je v deň letu nevhodné počasie a balón nemôže vzlietnuť?

Pokiaľ je let balónom zrušený z dôvodu nevhodných poveternostných podmienok, termín je možné znovu rezervovať kedykoľvek v priebehu 12 mesiacov podľa platnosti letenky.

Viac informácii nájdete na www.kuulinair.sk

PR, TEXT: Zuzana Čižmáriková
Foto: Marek Hajkovský

Mohlo by sa vám páčiť

Peter Kulíšek, Koliba na Vršku: Správanie hostí sa mení k lepšiemu
Francúzov nadchli bryndzové halušky, tvrdí šéfkuchár Vlado Morochovič
V Poprade hosťovala najlepšia talianska šéfkuchárka
Jesenná novinka pre fajnšmekrov – zážitkové Bratislavské gurmánske dni
Kurz varenia s Ľubom Herkom – STEAKY
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Predchádzajúci článok Trendom je outdoor
Nasledujúci článok Kráľovský zážitok v srdci Slovenska – to je Hotel Grand Vígľaš
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

Najčítanejšie za posldných 7 dní

Pozvánka

Revolúcia v prístupe k hotelierstvu – prichádza HORECA KONFERENCIA 2025

PR
PR
12. mája 2025
Juraj Marko: Bratislavu čaká výrazný nárast ubytovacích kapacít
Norbert Longauer: Krízový manažment je umenie navigácie v búrke
Praktická maturita V.C v znamení Art of Taste
Thermal Šírava Spa Resort – termálne srdce Zemplína
- Inzercia-
Ad image

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta