Rubriky
Zamestnanec hotela je tvor spoločenský, potrebuje spätnú väzbu. Nič vás to nestojí
Uverejnené: október 22, 2021
„Si šikovná, si dobrá, dobre si to zvládla, jedlo bolo výborné...“. Okamžitá pozitívna spätná väzba je pre ľudí z hotelierstva doslova živou vodou, z ktorej čerpajú energiu. A nič vás nestojí.
Nájde si LEAN – štíhle riadenie, cestu do hotelovej sféry?
Uverejnené: október 22, 2021
Optimalizácia procesov v ubytovacích a stravovacích službách nemusí mať vždy len formu kumulácie pozícií. V priemyselnom sektore funguje už desaťročia, no len pomaly hľadá cestu do hotelierskej branže. LEAN, alebo štíhle riadenie.
Marek Daňo: Vždy sa snažím zistiť, čo hostia potrebujú a hľadám riešenia, ako to spraviť
Uverejnené: október 22, 2021
„Môžete mať množstvo skvelej reklamy po celom svete, no váš úspech závisí od toho, či sa k vám hosť chce vrátiť. To je celé,“ tvrdí Marek Daňo, riaditeľ ikonického Šport Hotela Donovaly. Z prvého hotelového priekopníka, ktorý v roku 1938 odštartoval boom cestovného ruchu na Donovaloch, je dnes moderný horský hotel obľúbený u rodinnej klientely a športovcov.
Rum a cigara sú životným štýlom
Uverejnené: jún 15, 2021
„Degustáciu rumu začínate ovoniavaním. Ak však strčíte nos do pohára ako pri vínach, pri treťom poháriku si odpálite čuch a necítite nič,“ hovorí Roberto Resmer, rumový a cigarový ambasádor, ktorý nás koncom minulého roka sprevádzal otvorením ďalšej z prevádzok The Cuba Libre Rum & Cigar House, tentoraz v Žiline.
Na druhej vlne
Uverejnené: marec 3, 2021
Keď chcete urobiť ľudí šťastnými, stačí im všetko zobrať a po čase im vrátiť polovicu toho, čo mali. Celkom tak, ako pri druhej vlne koronakrízy. Zocelená prvotným šokom z jarného lockdownu sa na jeseň branža v rámci možností vrhla do konkurenčného boja o hosťa s jediným cieľom – prežiť. Napriek tomu sa to mnohým z nich nepodarí.