Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Juraj Marko: Bratislavu čaká výrazný nárast ubytovacích kapacít
    12. mája 2025
    Thermal Šírava Spa Resort – termálne srdce Zemplína
    9. mája 2025
    V hoteli na brehu Štrbského plesa privítajú jar aj nové tváre
    24. apríla 2025
    Swissôtel Damian Jasna
    Swissôtel Damian Jasna prináša na Slovensko švajčiarsku pohostinnosť
    27. marca 2025
    Hotel ACADEMIA
    Hotel ACADEMIA: Ikona Tatier, ktorá spája vedu, pohodlie a harmóniu s prírodou
    13. marca 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Ženy menia pravidlá turizmu: dámske jazdy aj sólo výlety
    14. mája 2025
    Svetová výstava v Osake: Akú má návštevnosť slovenská expozícia?
    3. mája 2025
    SVETOVÁ VÝSTAVA V JAPONSKU: Slovenskí vinári sa úspešne odprezentovali
    30. apríla 2025
    EXPO 2025: Slovenská expozícia v Osake otvorila svoje brány
    14. apríla 2025
    Zábava na snehu pokračuje! Na ľadovci lyžujete do mája
    9. marca 2025
  • O nás
Čítanie: Kathrin Noll, Grand Hotel Kempinski High Tatras: Baví ma život za zónou komfortu
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Osobnosti > Rozhovory > Kathrin Noll, Grand Hotel Kempinski High Tatras: Baví ma život za zónou komfortu
OsobnostiRozhovory

Kathrin Noll, Grand Hotel Kempinski High Tatras: Baví ma život za zónou komfortu

Zlatica Kramárová
Zlatica Kramárová
Uverejnené: 14. februára 2024
12 min. čítania
Zdieľať

Obľube sa tešia najmä tradičné jedlá

Presuňme sa opäť k číslam, akú máte obsadenosť?

- Inzercia-
Ad image

Priemerná obsadenosť sa pohybuje medzi 55 až 60 %. Samozrejme, číslo je vždy vyššie v zime a v lete, nižšie mimo sezóny. Našou snahou je udržať obsadenosť na týchto číslach po celý rok.

Máte lepšiu zimnú sezónu, alebo letnú?

Povedala by som, že sú rovnako silné. Leto v Tatrách je veľmi obľúbené, v zime je február veľmi silným mesiacom, január je silný najmä v rámci MICE skupín.

- Inzercia -
Ad image

Zmenil sa v priebehu rokov váš gastronomický koncept?

Pod vedením šéfkuchára Mira Zamišku zavedený koncept neustále inovujeme. Je skvelé ho pozorovať pri kreatívnej práci. Dôraz kladieme na tradičnú, no najmä kvalitnú kuchyňu a lokálne suroviny tým, že ponúkame jedlá, ktoré sú špecifické len pre náš hotel.

Ktoré sú stálice vášho jedálneho lístka?

Obľube sa tešia najmä tradičné jedlá, ako napríklad tatranské pirohy plnené bryndzou a foie gras v Grand Restaurant, či tradičný čaj o piatej. Výnimočným je napríklad wagyu burger, alebo dezert, ktorého hlavnou zložkou je cesnaková zmrzlina.

Čo obľubujete na tanieri vy?

Suši, aj keď v hoteli ho v skôr tradičnom koncepte neponúkame. Odporučila by som určite aj variácie našich domácich dezertov v Grand Restaurant, ktorých ponuka sa mení so sezónnym menu. V lobby bare mám obľúbený karamelový cheesecake.

Úspech je o prekonaní strachu riskovať

Aké máte plány na inovácie?

Inovujeme stále – rozširujeme našu ponuku služieb a aktivít, inovujeme menu a vínnu kartu. Čo sa týka inventára, vymenili sme koberce, sústredíme sa na detaily a opravu vecí, ktoré hostia nevidia, ale pre hotel majú význam.

A čo vaše vlastné plány a sny?

Moje sny sa už naplnili, lebo vždy som chcela byť generálnou riaditeľkou. Otec mi stále vravel, že som chcela riadiť ľudí už od malička. Nemuselo to byť len na Slovensku, ale z pohľadu pozície som dosiahla svoj cieľ – robím to, čo som túžila robiť.

Čo by ste poradili mladým hotelierom a manažérom, ako sa dostať na vrcholnú pozíciu?

Veľmi dôležité je byť plne angažovaný – nepozerať sa stále na hodinky a nebežať domov hneď po skončení osemhodinového pracovného času. Byť tu vždy pre hostí, mať vášeň pre prácu a viesť ľudí vlastným príkladom, tvrdou prácou. A napokon, nebáť sa skúsiť niečo úplne iné – vyjsť zo svojej komfortnej zóny s cieľom spraviť zmeny, riskovať.

Predchádzajúca stránka123

Mohlo by sa vám páčiť

Simoneta Vargová: Tí najlepší organizujú súťaže o najkrajšie zázemie
Čím aktuálne žijeme? Martin Novotný, generálny manažér AHRS
Stoličky, stoličky, hýbte sa!
Hotelier Boris Gula: V Grécku má všetko svoj čas
Peter Mudrý: Čo ma posúva ako hoteliera
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Autor:Zlatica Kramárová
Sledovať:
Spoluzakladateľka časopisu a šéfredaktorka Hoteliera má za sebou viac ako 300 rozhovorov, takmer 10 000 stránok časopisu, množstvo novinárskych ciest, akcií, výstav, konferencií a mediálnych partnerstiev. A stále ju baví prinášať vám nové témy, informácie, atraktívne reportáže a najmä inšpiratívne príbehy ľudí z hotelového sveta.
Predchádzajúci článok Viete, aký hotel chce každý hosť? Predovšetkým čistý!
Nasledujúci článok Ako vyzerá uprataná hotelová izba? Predstavy sa môžu líšiť
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

Najčítanejšie za posldných 7 dní

AktualityCestovný ruch

Rural Tour: Slovensko hosťovalo event európskeho vidieckeho turizmu

TS
TS
23. mája 2025
Potrebujete zvýšiť obsadenosť v hoteli, penzióne či rezorte?
HORECA Konferencia 2025 priniesla transformáciu aj rovnováhu
Leo Cyrzyk, riaditeľ Grand Hotela River Park, Bratislava
Gastronomy Slovakia 2025
- Inzercia-
Ad image

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta