Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Inšpirácia pre hotelierov. Ako premeniť lokalitu na zážitok
    7. novembra 2025
    České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
    26. októbra 2025
    Kaskády zrejú ako víno. 20 rokov oslávili komorne
    10. októbra 2025
    Od vášne k histórii k silnému hráčovi v hospitality segmente
    5. augusta 2025
    Tohtoročné leto pri Domaši: Málo vody a veľa noviniek
    16. júla 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Inšpirácia pre hotelierov. Ako premeniť lokalitu na zážitok
    7. novembra 2025
    Ktoré sú TOP slovenské hotely podľa World Travel Awards 2025?
    2. novembra 2025
    České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
    26. októbra 2025
    Plánujete výlet? Spojte Londýn s gurmánskym dobrodružstvom!
    24. októbra 2025
    Desatoro dubajského hotelového sveta, ktoré vás môže inšpirovať
    29. augusta 2025
  • O nás
  • MarketplaceNOVÉ
Čítanie: Kathrin Noll, Grand Hotel Kempinski High Tatras: Baví ma život za zónou komfortu
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • MarketplaceNové
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Osobnosti > Rozhovory > Kathrin Noll, Grand Hotel Kempinski High Tatras: Baví ma život za zónou komfortu
OsobnostiRozhovory

Kathrin Noll, Grand Hotel Kempinski High Tatras: Baví ma život za zónou komfortu

Zlatica Kramárová
Zlatica Kramárová
Uverejnené: 14. februára 2024
12 min. čítania
Zdieľať

Obľube sa tešia najmä tradičné jedlá

Presuňme sa opäť k číslam, akú máte obsadenosť?

Priemerná obsadenosť sa pohybuje medzi 55 až 60 %. Samozrejme, číslo je vždy vyššie v zime a v lete, nižšie mimo sezóny. Našou snahou je udržať obsadenosť na týchto číslach po celý rok.

Máte lepšiu zimnú sezónu, alebo letnú?

Povedala by som, že sú rovnako silné. Leto v Tatrách je veľmi obľúbené, v zime je február veľmi silným mesiacom, január je silný najmä v rámci MICE skupín.

Zmenil sa v priebehu rokov váš gastronomický koncept?

Pod vedením šéfkuchára Mira Zamišku zavedený koncept neustále inovujeme. Je skvelé ho pozorovať pri kreatívnej práci. Dôraz kladieme na tradičnú, no najmä kvalitnú kuchyňu a lokálne suroviny tým, že ponúkame jedlá, ktoré sú špecifické len pre náš hotel.

Ktoré sú stálice vášho jedálneho lístka?

Obľube sa tešia najmä tradičné jedlá, ako napríklad tatranské pirohy plnené bryndzou a foie gras v Grand Restaurant, či tradičný čaj o piatej. Výnimočným je napríklad wagyu burger, alebo dezert, ktorého hlavnou zložkou je cesnaková zmrzlina.

Čo obľubujete na tanieri vy?

Suši, aj keď v hoteli ho v skôr tradičnom koncepte neponúkame. Odporučila by som určite aj variácie našich domácich dezertov v Grand Restaurant, ktorých ponuka sa mení so sezónnym menu. V lobby bare mám obľúbený karamelový cheesecake.

Úspech je o prekonaní strachu riskovať

Aké máte plány na inovácie?

Inovujeme stále – rozširujeme našu ponuku služieb a aktivít, inovujeme menu a vínnu kartu. Čo sa týka inventára, vymenili sme koberce, sústredíme sa na detaily a opravu vecí, ktoré hostia nevidia, ale pre hotel majú význam.

A čo vaše vlastné plány a sny?

Moje sny sa už naplnili, lebo vždy som chcela byť generálnou riaditeľkou. Otec mi stále vravel, že som chcela riadiť ľudí už od malička. Nemuselo to byť len na Slovensku, ale z pohľadu pozície som dosiahla svoj cieľ – robím to, čo som túžila robiť.

Čo by ste poradili mladým hotelierom a manažérom, ako sa dostať na vrcholnú pozíciu?

Veľmi dôležité je byť plne angažovaný – nepozerať sa stále na hodinky a nebežať domov hneď po skončení osemhodinového pracovného času. Byť tu vždy pre hostí, mať vášeň pre prácu a viesť ľudí vlastným príkladom, tvrdou prácou. A napokon, nebáť sa skúsiť niečo úplne iné – vyjsť zo svojej komfortnej zóny s cieľom spraviť zmeny, riskovať.

Predchádzajúca stránka123

Mohlo by sa vám páčiť

Tomáš Sokologorský, The Grand Vígľaš: Obmedzené možnosti z vás vydolujú kreativitu
Nové vedenie Bratislava Tourist Board: Učme sa od konkurencie, ale poďme vlastnou cestou
Anna Jarinová: Čo ma posúva ako hotelierku
Ľubomír Šimko: Reklama, ktorá predáva
Konferencia HOTCO 2025 vo Viedni očami slovenských hotelierov
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Autor:Zlatica Kramárová
Sledovať:
Spoluzakladateľka časopisu a šéfredaktorka Hoteliera má za sebou viac ako 300 rozhovorov, takmer 10 000 stránok časopisu, množstvo novinárskych ciest, akcií, výstav, konferencií a mediálnych partnerstiev. A stále ju baví prinášať vám nové témy, informácie, atraktívne reportáže a najmä inšpiratívne príbehy ľudí z hotelového sveta.
Predchádzajúci článok Viete, aký hotel chce každý hosť? Predovšetkým čistý!
Nasledujúci článok Ako vyzerá uprataná hotelová izba? Predstavy sa môžu líšiť
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

- Inzercia-
Ad image

Najčítanejšie za posledných 7 dní

AktualityCestovný ruchRegióny

Zimnú sezónu odštartoval Tatranský ľadový dóm na Hrebienku

TS
TS
15. novembra 2025
Incoming na Slovensku. Zvýšime našu atraktívnosť pre zahraničie?
Poznáme víťaza prestížnej ankety HOTELIER ROKA 2024
Norbert Frank a jeho gastronomická fabrika
Ako vyzerá zodpovedné podnikanie v hotelierstve?

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta