Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Tohtoročné leto pri Domaši: Málo vody a veľa noviniek
    16. júla 2025
    Čím aktuálne žijeme: Lucia Melnová, event a front office manažérka, Liptovský Dvor****
    14. júla 2025
    Château Gbeľany: Záverečné skúšky, ktoré spájali generácie
    11. júla 2025
    Dáma v červenom. Lady in Red oslavuje 15 rokov
    7. júla 2025
    Slovenské Maledivy. Tília Resort ukázal novú letnú tvár Oravy
    6. júla 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Obľúbené Chorvátsko ponúka 13 reštaurácií s hviezdami Michelin
    10. júla 2025
    Južné Čechy. Láska na prvý pohľad, ktorá zostane navždy
    30. mája 2025
    Ženy menia pravidlá turizmu: dámske jazdy aj sólo výlety
    14. mája 2025
    Svetová výstava v Osake: Akú má návštevnosť slovenská expozícia?
    3. mája 2025
    SVETOVÁ VÝSTAVA V JAPONSKU: Slovenskí vinári sa úspešne odprezentovali
    30. apríla 2025
  • O nás
Čítanie: Keď sú zamestnanci rovnako dôležití ako hostia
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Téma > Personál/Osobný rozvoj > Keď sú zamestnanci rovnako dôležití ako hostia
HotelyPersonál/Osobný rozvoj

Keď sú zamestnanci rovnako dôležití ako hostia

Lea Lisá
Lea Lisá
Uverejnené: 19. decembra 2024
9 min. čítania
Zdieľať

„Nikdy nemáte záruku, že ľudia u vás zostanú, môžu kedykoľvek odísť, aj hneď. Aj tak to má svoj zmysel. Niečo tu zažili, ľudsky sa posunuli a odídu s dobrou spomienkou,“ hovoria majitelia Strachan Rezort Ždiar Janka a Jaroslav Strachanovci. O tom, že starostlivosť o zamestnancov nie je pre nich len povinnou jazdou, svedčia zamestnanecké párty, spoločné túry a dokonca aj viacdenné letecké výlety do európskych metropol. Naposledy, pred začatím zimnej sezóny, to bola Barcelona.

„Zamestnancom sa snažíme vytvoriť druhý domov, veď mnohí pre prácu u nás odcestovali zo svojich domovov a bývajú na našej zamestnaneckej ubytovni,“ dodávajú. Starostlivosť o zamestnancov je pre nich rovnako dôležitá ako starostlivosť o hostí. Po roku práce pre rezort môžu v mimopracovnom čase využívať vybavenie rezortu. V medzisezóne je im kedykoľvek k dispozícii wellness obidvoch stredísk – Grand Hotela Bachledka aj Wellness Penziónu Strachan. Môžu si ísť zalyžovať – rezort má vlastné lyžiarske vleky – Ski Centrum Strachan a Ski Centrum Strednica. Môžu si tiež požičať e-biky. Veľa z nich tieto možnosti nevyužíva, ale tí, ktorí ich využívajú, robia tak častejšie.

- Inzercia-
Ad image

Spoločný aktívny oddych

„Snažíme sa týchto zväčša mladých ľudí motivovať, aby ich život nebol iba o robote a pasívnom oddychu, ale učíme ich aj aktívnemu oddychu. Zobrala som ich napríklad v zime na túru na Zbojnícku chatu v snehu, v mačkách, väčšina z nich to zažila prvýkrát. Požičali sme im aj vybavenie na zimnú turistiku. Bol to pre nich taký silný zážitok, že chcú ísť znova, tak ich to namotivovalo,“ opisuje nedávnu skúsenosť J. Strachanová. Aj takáto aktivita spätne prináša do firmy efekt, lebo hociktorý zamestnanec potom vie odporučiť hosťovi výlet, a to veľmi emotívne, lebo ho zažil. Hosť sa tam potom tiež vyberie rád.

- Inzercia-
Ad image

Zámerom Strachan Resortu je, aby zamestnanci mali čo najviac takýchto skúseností. Hosťovi, ktorý sa na odporučenú túru vyberie, zabezpečia turistického sprievodcu. Už druhý rok v rámci penziónu aj hotela bezplatne organizujú pre svojich hostí túry so sprievodcom. Hostia to vítajú, majú istotu, že sa v horách nestratia. Bezplatný je tiež odvoz do blízkej vzdialenosti, alebo ak hosť zmešká autobus. Túry sa tešia záujmu hostí, na jednu trasu sa ich zíde ráno na recepcii asi osem. „Ľudia boli nesmierne šťastní, lebo sami by sa na 7-hodinovú túru nevybrali, mnohí nevedia ani čítať z mapy, nemajú časový odhad. Vrátia sa unavení, ale šťastní. Takisto poskytujeme sprievodcu na e-bike. Môžu ísť síce podľa appky, ale tá im nedá to, čo kontakt s človekom, ktorý povie, že tu v Ostružni je dobrá krčmička, dáme si tu niečo. Takýto hosť sa určite vráti, a ak nie, bude o tom všade rozprávať.“

Výlety do európskych metropol

Veľkým zážitkom sú pre všetkých výlety, ktoré Strachanovci organizujú raz do roka. Boli autobusom v Budapešti, na vianočných trhoch vo Viedni, v Bratislave, ale aj letecky v Londýne a Ríme. Výlet organizujú v spolupráci s externou agentúrou, ktorá pripraví program a zabezpečí sprievodcu, aby účastníci mali z výletu čo najväčší úžitok. Výlet býva spojený s ubytovaním, večerou, wellness a masážami, navštívia kultúrne pamiatky.

- Inzercia -
Ad image

Vlani sa majiteľ rozhodol pre cestu do Ríma, čo veľa ľudí nadchlo. „Išlo nás spolu 35, agentúra nám urobila bohatý program. Leteli sme z Krakova. Bývali sme v 4* hoteli priamo v centre, aby sme strávili čas efektívne a nemuseli sa presúvať. Všade sme chodili so sprievodkyňou, mali sme zaplatené prednostné vstupy, aby sme nečakali a nestrácali čas. Keďže sme z regiónu, kde je veľa ľudí nábožensky založených, pre nich to bolo aj duchovné naplnenie. Po bohatom programe sme mali pekné spoločné večery so stolovaním, zaujímavé debaty a ráno zasa raňajky. Pomedzi to mali ľudia aj voľný čas, niektorí oddychovali, iní sa prechádzali po centre, všetko bolo blízko, Sixtínska kaplnka… Veľmi to ocenili, viacerí nikdy neleteli lietadlom, takže pre nich to bol ešte umocnený zážitok,“ spomínajú Strachanovci.

Zimnú sezónu 2024/25 zahájili u Strachana netradične – spoločným teambuildingom v Barcelone.

O čerstvé zážitky a dojmy sa s nami tentoraz podelil zrelaxovaný team Strachan Resortu:

Zo Ždiaru do slnečnej Barcelony

Kto povedal, že teambuilding je len workshopoch a prezentáciách? Od roku 2005 je u nás vo firme tradíciou odvďačiť sa a poďakovať zamestnancom, ktorí u nás pracujú viac ako 1 rok tak, že ich majitelia Janka a Jaro Strachanovci vezmú niekam na spoločný „rodinný“ výlet. Vďaka nim sme navštívili Prahu, Bratislavu, Krakov, Viedeň, letecky Londýn a mnohé ďalšie krásne miesta na Slovensku a v zahraničí. Tento rok sme sa vybrali do slnečnej Barcelony, aby sme mohli na chvíľu vymeniť sneh za piesok, ždiarsku pohostinnosť za španielske dobrodružstvo.

Začalo sa to v nedeľu večer 1. decembra, keď sme sa autobusom vydali zo Ždiaru smerom na letisko vo Viedni. Už tam bolo veselo – smiech, plány, a áno, aj tradičné kontrolovanie kufrov, či sme nezabudli dôležité veci (prekvapivo ich bolo menej, ako sme čakali). Po prílete do Barcelony nás privítalo slnko, príjemných 17 stupňov a mesto plné energie.

Prvý deň: Gaudího mágia

Náš program sme začali tým najikonickejším miestom – návštevou Sagrady Familia. Tento majestátny chrám nás úplne očaril. Po tomto zážitku sme zamierili do Parku Güell, kde nás Gaudí úplne dostal svojou fantáziou. Užívali sme si mozaikové lavičky, pestrofarebné výhľady a celkovo ten pocit, že sme súčasťou rozprávky. Deň sme zakončili spoločnou večerou. A čo je lepšie ako španielske jedlo? Jedlo v spoločnosti kolegov, ktorí sú si ako jedna rodina a je s nimi vždy veselo.

Druhý deň: História a ranní otužilci

Ráno sa začalo malým dobrodružstvom – naši šéfovci Janka a Jaro spolu s niekoľkými odvážlivcami zamierili na pláž. Nielenže si užili východ slnka nad Stredozemným morom, ale niektorí si dokonca vyskúšali „svieža, ale dá sa” vodu. Potom sme vyrazili do Gotickej štvrte, kde sme objavovali úzke uličky, starobylé námestia a obdivovali gotické stavby. Prechádzka bola ako cesta späť v čase – raz sme sa cítili ako rytieri, inokedy ako stredovekí obchodníci. Bolo to jednoducho úžasné.

Španielske chute vz. bryndzové halušky

Barcelona nie je len o pamiatkach, ale aj o jedle. Paella, tapas, španielske vína a pivo… Ochutnali sme všetko, čo sa dalo. A keď hovoríme všetko, myslíme tým naozaj všetko. Viete však čo? Domácim bryndzovým haluškám s pravou ždiarskou bryndzou sa nevyrovná naozaj nič!

Ušla sa nám aj trocha slávy

Celý výlet sa niesol vo výbornej atmosfére. Utužili sme vzťahy, smiali sa a užívali si chvíle, ktoré nás na chvíľu vytrhli z každodennej rutiny. Keď sme sa na letisku lúčili, rozlúčka prebehla… nuž dá sa povedať tak „po Strachanovsky“ – so spevom, hudbou a veľkou dávkou energie. Takže, ak uvidíte video so slovenskou veselou bandou na španielskom letisku, s veľkou pravdepodobnosťou sme to my.

Všade dobre, doma najlepšie

Hoci Barcelona bola nádherná, no stále platí – všade dobre, ale doma najlepšie. Oddýchnutí, plní zážitkov a dobrej nálady sme sa vrátili späť. Teraz sme pripravení privítať našich hostí a vydať zo seba to najlepšie počas zimnej sezóny.

Ďakujeme Janke a Jarovi za nezabudnuteľný zážitok. Ako sa hovorí, takéto spoločné chvíle sú na nezaplatenie! Tešíme sa na ďalšie dobrodružstvá. A kam nás Strachanovci vezmú nabudúce? Nechajte sa prekvapiť…

Tím Strachan Resort

Mohlo by sa vám páčiť

Staň sa hotelierom
Prevratná novinka roku 2024: Michelin vyberá pre najlepšie HOTELY sveta  
Spestrite deťom pobyt vo vašom hoteli, penzióne či rodinnom parku
Hotelové lobby rozvoniavajú, cukrári upiekli obrovské medovníkové chalúpky
Wyndham Hotels & Resorts kúpila značku Vienna House
OZNAČENÉ:Strachan
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Autor:Lea Lisá
Autorka je externá spolupracovníčka redakcie.
Predchádzajúci článok Moderné odborné učebne pre budúcich profesionálov
Nasledujúci článok Hotelové lobby rozvoniavajú, cukrári upiekli obrovské medovníkové chalúpky
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

- Inzercia-
Ad image

Najčítanejšie za posledných 7 dní

TémaTrendy

Svadobné trendy sa zmenili. Viete, kam sa presunul dôraz?

Lea Lisá
Lea Lisá
22. júla 2025
Gastrolove 2025: Ako žiť a prežiť v gastronómii aj ďalšie roky
Multifunkčné technológie – výkonné SRDCE vašej kuchyne
Tohtoročné leto pri Domaši: Málo vody a veľa noviniek
Tričko, vôňa, džem. Hotelový merch predlžuje zážitok z pobytu
- Inzercia-
Ad image

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta