Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Inšpirácia pre hotelierov. Ako premeniť lokalitu na zážitok
    7. novembra 2025
    České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
    26. októbra 2025
    Kaskády zrejú ako víno. 20 rokov oslávili komorne
    10. októbra 2025
    Od vášne k histórii k silnému hráčovi v hospitality segmente
    5. augusta 2025
    Tohtoročné leto pri Domaši: Málo vody a veľa noviniek
    16. júla 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Inšpirácia pre hotelierov. Ako premeniť lokalitu na zážitok
    7. novembra 2025
    Ktoré sú TOP slovenské hotely podľa World Travel Awards 2025?
    2. novembra 2025
    České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
    26. októbra 2025
    Plánujete výlet? Spojte Londýn s gurmánskym dobrodružstvom!
    24. októbra 2025
    Desatoro dubajského hotelového sveta, ktoré vás môže inšpirovať
    29. augusta 2025
  • O nás
  • MarketplaceNOVÉ
Čítanie: Netradičné stretnutie pod Chopkom
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • MarketplaceNové
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Aktuality > Regióny > Netradičné stretnutie pod Chopkom
Regióny

Netradičné stretnutie pod Chopkom

red.
red.
Uverejnené: 25. augusta 2023
2 min. čítania
Zdieľať

Víkend v Jasnej bude v znamení netradičného stretnutia netradičných povolaní. Na Priehybe sa v sobotu 26. augusta predvedú Liptovskí zbojníci spolu s chovateľmi tradičnej slovenskej ovečky – valašky.

Návrat k tradíciám

Návrat valašky na slovenské lúky pokračuje. Po tom, čo mali v minulom roku ovečky tohto tradičného plemena premiéru na zjazdovkách v lyžiarskom stredisku Jasná, sa počas najbližšieho víkendu stretnú na Priehybe viacerí členovia Klubu chovateľov pôvodnej valašky. Zámerom je predviesť verejnosti premiérovo  návštevníkom ešte viac zo starostlivosti o toto tradičné plemeno ovce.

 „Život na salaši sa vždy riadil prísnymi pravidlami, no niesol v sebe aj kus kultúry, ktorú nazývame valašská. Salašnícky spolok na čele s jeho gazdom, starostlivo dojednávali podmienky hospodárenia na salaši. Bolo sviatkom, keď majitelia oviec vyšli na salaš ostrihať tie svoje a skontrolovať, či je ich často krát jediný zdroj obživy v dobrých rukách. V tomto duchu chceme spolu s členmi Klubu chovateľov pôvodnej valašky predviesť nielen strihanie oviec, ale pripraviť pre návštevníkov aj pohostenie v podobe ochutnávky autentických produktov zo salašov,“ prezradil Peter Bačkor, člen Klubu chovateľov pôvodnej valašky na Slovensku.  

Poznávanie histórie, aj zábava

Na salaši Priehyba nájde verejnosť rôzne nástroje, náradie na výrobu a spracovanie mlieka a syra, hravou formou môže spoznať históriu a život na salaši a spolu s pomocou pastiera pozorovať ovečky v horskom prostredí.

Súčasťou pripravených aktivít bude aj rodinný program plný zábavy, ľudových tradícií s Liptovskými zbojníkmi. Tí predvedú malým i veľkým návštevníkom školu plieskania bičom, zbojnícku pasovačku, zbojnícky trojboj, visenie na háku a ďalšie zaujímavosti.

Autentickú atmosféru na Priehybe dotvoria folklórny súbor Urpín a hlavná hviezda dňa Ondrej Kandráč. Deti poteší aj vystúpenie kúzelníka Talostana. Každé dieťa, ktoré si na Priehybu donesie plyšovú ovečku, sa navyše môže tešiť na milý darček.

Zdroj: TMR

Mohlo by sa vám páčiť

Trnavský kraj zážitkov zaujal v Kuvajte nielen vďaka kúpeľom
Anketa hoteliera: Ako hodnotíte tohtoročnú letnú sezónu?
Trnavská brána sa otvára
Tajuplné bytosti na Horehroní
Recepčný ako marketingový nástroj? V zahraničí bežné, u nás zriedkavé
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Predchádzajúci článok Poznáte poke?
Nasledujúci článok Hotelovým svetom
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

- Inzercia-
Ad image

Najčítanejšie za posledných 7 dní

HotelyZo sveta

Inšpirácia pre hotelierov. Ako premeniť lokalitu na zážitok

Jarmila Horváthová
Jarmila Horváthová
7. novembra 2025
33 inšpirácií pre moderný EKO hotel
HORECA Konferencia prinesie inšpirácie, networking aj Hoteliera roka
Ktoré sú TOP slovenské hotely podľa World Travel Awards 2025?
Slovensko láka Maďarov a Rumunov na zimné zážitky

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta