Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Thermal Šírava Spa Resort – termálne srdce Zemplína
    9. mája 2025
    V hoteli na brehu Štrbského plesa privítajú jar aj nové tváre
    24. apríla 2025
    Swissôtel Damian Jasna
    Swissôtel Damian Jasna prináša na Slovensko švajčiarsku pohostinnosť
    27. marca 2025
    Hotel ACADEMIA
    Hotel ACADEMIA: Ikona Tatier, ktorá spája vedu, pohodlie a harmóniu s prírodou
    13. marca 2025
    Bratislavský hotel Sheraton oslavuje 15. výročie otvorenia
    25. februára 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Svetová výstava v Osake: Akú má návštevnosť slovenská expozícia?
    3. mája 2025
    SVETOVÁ VÝSTAVA V JAPONSKU: Slovenskí vinári sa úspešne odprezentovali
    30. apríla 2025
    EXPO 2025: Slovenská expozícia v Osake otvorila svoje brány
    14. apríla 2025
    Zábava na snehu pokračuje! Na ľadovci lyžujete do mája
    9. marca 2025
    Top 10 hotel openings 2025
    9. februára 2025
  • O nás
Čítanie: Peter Mudrý: Čo ma posúva ako hoteliera
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Peter Mudrý
Hotelier > Osobnosti > Čo ma posúva ako hoteliera > Peter Mudrý: Čo ma posúva ako hoteliera
Čo ma posúva ako hotelieraOsobnosti

Peter Mudrý: Čo ma posúva ako hoteliera

red.
red.
Uverejnené: 29. novembra 2023
5 min. čítania
Peter Mudrý
Zdieľať

Petrovi Mudrému učaroval svet špičkovej gastronómie v austrálskom Sydney, kde roky pôsobil na pozíciách generálnych manažérov v top reštauráciách. Bohaté skúsenosti sa rozhodol zúročiť doma na Slovensku. Za krátky čas sa prepracoval na pozíciu managing director rodinnej investičnej spoločnosti ZAR, do ktorej patrí aj Hotel Lomnica v Tatranskej Lomnici či Kaštieľ Pálffy vo Svätom Jure. Práca na vrcholovej pozícii si vyžaduje veľa sebazaprenia, čo ho teda ako hoteliera posúva každý deň vpred?

V kolektíve je sila

Hovorí sa, že práca v službách je náročná a určite je na tom veľký kus pravdy. Ja však aj napriek tomu, alebo možno práve preto, svoju prácu milujem. V rodinnej investičnej spoločnosti ZAR sme naozaj ako jedna veľká rodina a nie je to len klišé. Vyrastáme spolu profesijne, a to je to, čo ma mimoriadne napĺňa. Každý deň vidím, ako sa naši zamestnanci krok po kroku posúvajú vpred. Som rád, že im môžeme a vieme dať príležitosť, aby u nás rástli aj kariérne. Z mojej pozície to chápem aj ako peknú spätnú väzbu.

- Inzercia-
Ad image

Vidím, že naši zamestnanci svoju prácu robia s láskou, na miestach, ktoré im prirástli k srdcu. V našich radoch máme ľudí, ktorí sa vyšvihli od čašníkov po manažérov či ľudí, ktorí by sa profesijne mohli motať v úplne iných vodách, ale pracujú u nás, lebo milujú kvalitné služby a produkty, ktoré tvoríme. Aj na základe toho sa nebojím povedať, že tvoríme rodinu, ktorú spája práve láska k tomu, čo robí. Dennodenne sa pohybovať v takomto prostredí je nielen príjemné, ale aj inšpiratívne a dodáva mi to silu aj naďalej pracovať na budovaní toho, s čím sme začali. Lebo vidím, že to má zmysel.

Mladá nádej

Medzi našimi zamestnancami je veľa takých, ktorí sú už v naozaj mladom veku na vysokých manažérskych a riaditeľských pozíciách. Som rád, keď môžeme dať príležitosť mladej krvi, ktorá má potrebný „drive“ a nadšenie, ale ktorá zároveň ku všetkým povinnostiam pristupuje zodpovedne a s rešpektom. Verím v dôležitosť toho, aby mladí ľudia cítili podporu a našli priestor, v ktorom sa budú môcť každým dňom zlepšovať. To v konečnom dôsledku môže viesť aj k mnohým úspechom na oboch stranách. Veď len nedávno jedna z najmladších členov kulinárskeho tímu Hotela Lomnica uspela na medzinárodnej súťaži Bocuse D´Or ako Najlepšia Commis – asistentka šéfkuchára. V rámci spoločnosti sa dlhodobo zapájame aj do systému duálneho vzdelávania. Som rád, keď môžeme podporovať mladých ľudí, dať im príležitosť, aby mohli ukázať, čo v nich je a profesionálne rásť už od mladého veku. A ja sa potom teším z ich úspechov. 

Úprimná spätná väzba

Naše hotelové aj gastronomické prevádzky sú výnimočné úrovňou služieb aj kvalitou. To so sebou, samozrejme, nesie aj určité očakávania, od hostí na nás aj od nás na hostí. Našim cieľom je, aby sa u nás všetci cítili v prvom rade príjemne, ale je dôležité zachovať aj určitú úroveň. Nechceme hostí od dverí reštaurácií vracať kvôli roztrhaným rifliam či nápisom na tričkách, ale ak prídu slušne upravení, pozdvihnú miesto aj atmosféru celého priestoru. Hostia nám zvyknú poskytnúť aj takúto spätnú väzbu, že sa u nás cítili príjemne, ale zároveň výnimočne. Päťhviezdičkové služby si potrebujú zachovať svoj štandard, ak mi ale hostia povedia, že sa u nás cítili ako doma, viem, že to, čo robíme, robíme dobre.

- Inzercia -
Ad image

Doma je doma

Práca hoteliera je náročná na čas a vyžaduje si určité obety. Všetok voľný čas sa preto snažím tráviť s rodinou. Chcem na sebe pracovať, aby mohli byť na mňa hrdí, ale tú tvrdú prácu sa im snažím vynahradiť najviac, ako sa dá. Radi spolu chodíme na výlety, spoznávame históriu, prírodu, okolie aj svet. Profesionálna degradácia sa vo mne nezaprie, rád sa na cestách pozerám aj na to, ako to robia v hotelierstve a gastronómii iní. Nové sily vždy načerpám v prírode, pri športe a vždy keď si môžem dovoliť aspoň trochu nemyslieť na prácu. Verím, že je dôležité si vedieť dať aj pauzu, lebo s čistou mysľou prichádzajú vždy nové nápady a podnety.

Mohlo by sa vám páčiť

Katarína Lukáčová, Effective hotel management: Obchodná stratégia je v hoteli rovnako dôležitá ako ľudia
„Ich ťažké príbehy tu s nimi žijeme,“ hovorí Peter Cák, hotelier, ktorý ubytoval stovky Ukrajincov
Peter Kulíšek, Koliba na Vršku: Správanie hostí sa mení k lepšiemu
Marek Daňo: Čo ma posúva ako hoteliera
Katarína Lukáčová: Konferencia má mnoho tvárí
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Predchádzajúci článok Rekonštrukcia – postrach hoteliera?
Nasledujúci článok Zimná slovenská kuchyňa? Návrat k tradíciám
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

Najčítanejšie za posldných 7 dní

Hotely

Thermal Šírava Spa Resort – termálne srdce Zemplína

PR
PR
9. mája 2025
Rozwitha Bieber: V hotelierstve som sa naučila pokore aj číslam
Aká je vaša tohtoročná stratégia na dosiahnutie úspechu?
Svetová výstava v Osake: Akú má návštevnosť slovenská expozícia?
HORECA & EXPO 2025 riešila aktuálne výzvy sektora hospitality
- Inzercia-
Ad image

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta