Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
    26. októbra 2025
    Kaskády zrejú ako víno. 20 rokov oslávili komorne
    10. októbra 2025
    Od vášne k histórii k silnému hráčovi v hospitality segmente
    5. augusta 2025
    Tohtoročné leto pri Domaši: Málo vody a veľa noviniek
    16. júla 2025
    Čím aktuálne žijeme: Lucia Melnová, event a front office manažérka, Liptovský Dvor****
    14. júla 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
    26. októbra 2025
    Plánujete výlet? Spojte Londýn s gurmánskym dobrodružstvom!
    24. októbra 2025
    Desatoro dubajského hotelového sveta, ktoré vás môže inšpirovať
    29. augusta 2025
    Hotelier Boris Gula: V Grécku má všetko svoj čas
    11. augusta 2025
    White Donkey Hotel****
    Trochu iná dovolenka. Luxusný únik na grécko-slovenský spôsob 
    25. júla 2025
  • O nás
  • MarketplaceNové
Čítanie: Plánujete výlet? Spojte Londýn s gurmánskym dobrodružstvom!
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
  • MarketplaceNové
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Gastro > Koncepty > Plánujete výlet? Spojte Londýn s gurmánskym dobrodružstvom!
GastroKonceptyZo sveta

Plánujete výlet? Spojte Londýn s gurmánskym dobrodružstvom!

Anna Gocoliaková
Anna Gocoliaková
Uverejnené: 24. októbra 2025
9 min. čítania
Foto: Helix
Zdieľať

Nedeľa

Raňajky v No 60 Brasserie

Posledný deň sme sa rozhodli na raňajky vyskúšať niečo nové. Voľba padla na No 60 Brasserie. S rustikálnym interiérom doplneným nádhernými kvetmi má reštaurácia čaro s jemným nádychom jari. Jej menu sa skladá najmä zo stredomorských jedál, no ponúka aj široký výber kávy a raňajok. Nás potešili za rána miešané vajíčka s čučoriedkovým džemom, sladký francúzsky toast s čerstvým ovocím, javorovým sirupom, šľahačkou a zmrzlinou. Vyskúšali sme aj tradičné turecké raňajky zložené z rôznych druhov syra, zeleniny ako uhorka a oranžová paradajka, opekaných olív, tureckých placiek, džemu a pikantných klobások s názvom sucuk. Chute raňajok boli rozmanité a lahodné a porcie zodpovedali cene.

Sunday Roast na obed

Sunday Roast, teda nedeľná pečienka, je tradičné britské jedlo, ktoré sa zvyčajne podáva v nedeľu na obed alebo večeru. Pozostáva zo šťavnatého pečeného mäsa nakrájaného na plátky, pečených zemiakov, anglického pečiva Yorkshire puding, zeleniny na pare, ako napríklad hrášku, mrkvy, brokolice a fazuliek, šťavy z pečenia preliatej cez mäso a rôznych príloh. Najčastejšie nimi sú jablkové pyré, chren alebo ríbezľová omáčka. Podľa recenzií sme zarezervovali pre tento obed stôl v reštaurácií The Old Shades v srdci Westminsteru, ikonickom pub-e zapísanom na zozname pamiatok. Od svojho otvorenia v roku 1898 ponúka autentický zážitok tradičného britského pub-u.

Večera v reštaurácii Helix v The Gherkin

Helix, reštaurácia umiestnená v ikonickom mrakodrape The Gherkin ponúka jedinečný gastronomický zážitok spojený s panoramatickým výhľadom na Londýn. Je známa modernou britskou kuchyňou a elegantným interiérom, ktorý dokonale dopĺňa jedinečnú architektúru budovy.

Večeru v tomto podniku sme si kvôli jeho popularite zarezervovali už mesiac dopredu. Skladala sa z troch chodov sprevádzaného šampanským Searcys English Sparkling Wine.

Foto: Helix

Začali sme teda predjedlom z údeného lososa s chrenovou smotanou a uhorkou nakladanou kôprom a korunovačnou kuracou terinou s mangovým čatní, zlatými hrozienkami a ďatľovým pyré. Hlavným chodom bolo jahňacie ťahané pliecko bon bon s drvenými zemiakmi, pyré z údeného baklažánu a mätovým hráškom a bravčové líčko s jablkom, zelenými fazuľkami a omáčkou z výpeku.

Posledným chodom bol sladký dezert v podobe orieškového koláča z páleného masla s pasírovanou hruško a miso-karamelovou zmrzlinou a zmrzlinový sendvič s malinovými vlnkami, medom, drvenými pistáciami a kandizovanými lupienkami ruží. Večera prekonala naše očakávania či už v chuti alebo v stylingu. Tento jedinečný zážitok musí vyskúšať každý milovník jedla!

Náš víkendový gurmánsky Londýn bol nezabudnuteľným gastronomickým dobrodružstvom. Od historických krčmičiek po moderné reštaurácie s výhľadom na celé mesto, každý zážitok bol jedinečný. Získali sme nielen nové kulinárske zážitky, ale aj pohľad na to, ako rôzne kultúry ovplyvnili londýnsku kulinársku scénu. Odporúčame vám, aby ste si pri svojej návšteve britskej metropoly urobili čas na objavovanie týchto skrytých klenotov.

Predchádzajúca stránka123

Mohlo by sa vám páčiť

COFFEE CUP 2025: Mladí baristi predviedli symfóniu vôní
Predaj noviniek ako zábavný tímový projekt, aktívnych nápadito odmeňte
And the winner is… Madeira!
Írsky turizmus funguje ako hodinky. Čím nás môže inšpirovať?
BACCHUS 2025. Zrodili sa u nás, zažiarili v Španielsku
OZNAČENÉ:brunch v Londýnegurmánsky Londýn
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Autor:Anna Gocoliaková
Anička je náš najmladší člen tímu a skvele vyvažuje naše roky praxe svojim sviežim, ničím nezaťaženým pohľadom. Charakterizujú ju znaky jej generácie Z, Zoomers - je mladá, technicky zdatná a sociálne zameraná, čiže sa s jej skvelými nápadmi a príspevkami stretnete najmä na našich sociálnych sieťach.
Predchádzajúci článok METRO prináša už 25 rokov všetko pre hotely a reštaurácie pod jednou strechou
Nasledujúci článok České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

- Inzercia-
Ad image

Najčítanejšie za posledných 7 dní

Šachtičky Lyžiarske Stredisko
AktualityCestovný ruch

Slovensko láka Maďarov a Rumunov na zimné zážitky

TS
TS
31. októbra 2025
Poznáme víťaza národného kola prestížnej súťaže Bocuse d’Or!
Izraelskí hostia sa vracajú do slovenských hotelov
Premaľovať, prelepiť, odstrániť… Aj váš interiér si pýta UPDATE?
České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta