Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    TRI dekády nitrianskej ikony. Hotel Zlatý Kľúčik oslávil 30. narodeniny 
    2. júna 2025
    Juraj Marko: Bratislavu čaká výrazný nárast ubytovacích kapacít
    12. mája 2025
    Thermal Šírava Spa Resort – termálne srdce Zemplína
    9. mája 2025
    V hoteli na brehu Štrbského plesa privítajú jar aj nové tváre
    24. apríla 2025
    Swissôtel Damian Jasna
    Swissôtel Damian Jasna prináša na Slovensko švajčiarsku pohostinnosť
    27. marca 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Južné Čechy. Láska na prvý pohľad, ktorá zostane navždy
    30. mája 2025
    Ženy menia pravidlá turizmu: dámske jazdy aj sólo výlety
    14. mája 2025
    Svetová výstava v Osake: Akú má návštevnosť slovenská expozícia?
    3. mája 2025
    SVETOVÁ VÝSTAVA V JAPONSKU: Slovenskí vinári sa úspešne odprezentovali
    30. apríla 2025
    EXPO 2025: Slovenská expozícia v Osake otvorila svoje brány
    14. apríla 2025
  • O nás
Čítanie: Plánujete výlet do Londýna? Spojte ho s gurmánskym dobrodružstvom!
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Gastro > Koncepty > Plánujete výlet do Londýna? Spojte ho s gurmánskym dobrodružstvom!
GastroKonceptyZo sveta

Plánujete výlet do Londýna? Spojte ho s gurmánskym dobrodružstvom!

Anna Gocoliaková
Anna Gocoliaková
Uverejnené: 22. augusta 2024
9 min. čítania
Foto: Helix
Zdieľať

Nedeľa

Raňajky v No 60 Brasserie

Posledný deň sme sa rozhodli na raňajky vyskúšať niečo nové. Voľba padla na No 60 Brasserie. S rustikálnym interiérom doplneným nádhernými kvetmi má reštaurácia čaro s jemným nádychom jari. Jej menu sa skladá najmä zo stredomorských jedál, no ponúka aj široký výber kávy a raňajok. Nás potešili za rána miešané vajíčka s čučoriedkovým džemom, sladký francúzsky toast s čerstvým ovocím, javorovým sirupom, šľahačkou a zmrzlinou. Vyskúšali sme aj tradičné turecké raňajky zložené z rôznych druhov syra, zeleniny ako uhorka a oranžová paradajka, opekaných olív, tureckých placiek, džemu a pikantných klobások s názvom sucuk. Chute raňajok boli rozmanité a lahodné a porcie zodpovedali cene.

- Inzercia-
Ad image

Sunday Roast na obed

Sunday Roast, teda nedeľná pečienka, je tradičné britské jedlo, ktoré sa zvyčajne podáva v nedeľu na obed alebo večeru. Pozostáva zo šťavnatého pečeného mäsa nakrájaného na plátky, pečených zemiakov, anglického pečiva Yorkshire puding, zeleniny na pare, ako napríklad hrášku, mrkvy, brokolice a fazuliek, šťavy z pečenia preliatej cez mäso a rôznych príloh. Najčastejšie nimi sú jablkové pyré, chren alebo ríbezľová omáčka. Podľa recenzií sme zarezervovali pre tento obed stôl v reštaurácií The Old Shades v srdci Westminsteru, ikonickom pub-e zapísanom na zozname pamiatok. Od svojho otvorenia v roku 1898 ponúka autentický zážitok tradičného britského pub-u.

- Inzercia -
Ad image

Večera v reštaurácii Helix v The Gherkin

Helix, reštaurácia umiestnená v ikonickom mrakodrape The Gherkin ponúka jedinečný gastronomický zážitok spojený s panoramatickým výhľadom na Londýn. Je známa modernou britskou kuchyňou a elegantným interiérom, ktorý dokonale dopĺňa jedinečnú architektúru budovy.

Večeru v tomto podniku sme si kvôli jeho popularite zarezervovali už mesiac dopredu. Skladala sa z troch chodov sprevádzaného šampanským Searcys English Sparkling Wine.

Foto: Helix

Začali sme teda predjedlom z údeného lososa s chrenovou smotanou a uhorkou nakladanou kôprom a korunovačnou kuracou terinou s mangovým čatní, zlatými hrozienkami a ďatľovým pyré. Hlavným chodom bolo jahňacie ťahané pliecko bon bon s drvenými zemiakmi, pyré z údeného baklažánu a mätovým hráškom a bravčové líčko s jablkom, zelenými fazuľkami a omáčkou z výpeku.

Posledným chodom bol sladký dezert v podobe orieškového koláča z páleného masla s pasírovanou hruško a miso-karamelovou zmrzlinou a zmrzlinový sendvič s malinovými vlnkami, medom, drvenými pistáciami a kandizovanými lupienkami ruží. Večera prekonala naše očakávania či už v chuti alebo v stylingu. Tento jedinečný zážitok musí vyskúšať každý milovník jedla!

Náš víkendový gurmánsky Londýn bol nezabudnuteľným gastronomickým dobrodružstvom. Od historických krčmičiek po moderné reštaurácie s výhľadom na celé mesto, každý zážitok bol jedinečný. Získali sme nielen nové kulinárske zážitky, ale aj pohľad na to, ako rôzne kultúry ovplyvnili londýnsku kulinársku scénu. Odporúčame vám, aby ste si pri svojej návšteve britskej metropoly urobili čas na objavovanie týchto skrytých klenotov.

Predchádzajúca stránka123

Mohlo by sa vám páčiť

Gastronomy Slovakia 2025
Vínšpacírka: Takmer 2000 degustujúcich a viac než tisícka fliaš vína
Bratislavské letisko prináša 38 pravidelných leteckých spojení
Jesenné gastrofestivaly: fine dining aj „najfajnejšia kuchňa“
Peter Kulíšek, Koliba na Vršku: Správanie hostí sa mení k lepšiemu
OZNAČENÉ:brunch v Londýnegurmánsky Londýn
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Autor:Anna Gocoliaková
Anička je náš najmladší člen tímu a skvele vyvažuje naše roky praxe svojim sviežim, ničím nezaťaženým pohľadom. Charakterizujú ju znaky jej generácie Z, Zoomers - je mladá, technicky zdatná a sociálne zameraná, čiže sa s jej skvelými nápadmi a príspevkami stretnete najmä na našich sociálnych sieťach.
Predchádzajúci článok Nový trend v gastronómii – nealko párovanie ako rovnocenný hráč
Nasledujúci článok Kampaň Kreatívne mestá strednej Európy propaguje tri slovenské mestá
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

Najčítanejšie za posledných 7 dní

OsobnostiRozhovory

Matej Matejka, APLEND: Hotelov na predaj/prenájom je veľa

Zlatica Kramárová
Zlatica Kramárová
22. júna 2025
EXPO 2025 OSAKA: Slovenská expozícia prilákala už milión návštevníkov
Elegancia v pohári – to sú TOP koktaily roku 2025
Mário Bajs: Som VYJEDNÁVAČ
Leto s deťmi aj bez. Ponuka nielen pre rodiny
- Inzercia-
Ad image

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta