Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Najnovšie správy
Fungujete „pocitovo“? Je aj jednoduchšia cesta
Manažment
Čo najviac chutí šéfkuchárom? Budete prekvapení!
Gastro
Generálny riaditeľ hotela Rudolf Križan privítal Ursulu von der Leyen
Grand Hotel River Park hostil Globsec
Aktuality Hotely
Raňajky ako zážitok
Gastro Koncepty
Neupratujte ako doma
Housekeeping
Aa
  • Aktuality
  • Téma
    • Ekonomika
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
    TémaZobraziť viac
    Fungujete „pocitovo“? Je aj jednoduchšia cesta
    5. júna 2023
    Neupratujte ako doma
    29. mája 2023
    Najlepšie saunové rituály majú v Bešeňovej
    23. mája 2023
    Už nikdy viac „v našom hotely…“
    22. mája 2023
    Čím aktuálne žijú hotelieri?
    17. mája 2023
  • Rozhovory
    RozhovoryZobraziť viac
    Erika Matwij
    Naozaj sa najhoršie podniká s rodinou?
    25. mája 2023
    Marek Harbuľák pomenúva výzvy hotelierstva
    6. apríla 2023
    Lukáš Špilák: Túžil robiť raňajkového čašníka, dnes riadi luxusný hotel
    29. marca 2023
    Jaroslav Kubaľa: Rád nechám ľudí „zahviezdiť“
    13. januára 2023
    Juraj Marko: Nachádzame cesty, ako napredovať
    7. decembra 2022
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Generálny riaditeľ hotela Rudolf Križan privítal Ursulu von der Leyen
    Grand Hotel River Park hostil Globsec
    2. júna 2023
    Recenzie naše každodenné
    26. mája 2023
    Aj pohostinnosť má svoje hranice
    19. mája 2023
    Zákulisie hotelov
    Život je zmena
    12. mája 2023
    Mestské hotely BHP s novým vedením
    11. mája 2023
  • Gastro
    GastroZobraziť viac
    Čo najviac chutí šéfkuchárom? Budete prekvapení!
    3. júna 2023
    Raňajky ako zážitok
    1. júna 2023
    Petícia za spravodlivú DPH
    24. mája 2023
    Mirror Bar
    Mirror Hospitality Expo 2023
    18. mája 2023
    Viete správne prestierať?
    17. mája 2023
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Libanon je nádherná, ale akoby prekliata krajina
    20. mája 2023
    Jordánsko, Wadi Rum
    23
    Blízka exotika s letenkou za stovku. Ale pozor, je návyková!
    22. apríla 2023
    Lifestylové hotely
    16. apríla 2023
    Hotelovým svetom
    14. apríla 2023
    Slovák si na dovolenke dopraje
    23. marca 2023
  • O nás
Čítanie: Bystrická Vínšpacírka spojí 40 vinárov
Zdieľať
Aa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Aktuality
  • Téma
  • Hotely
  • Rozhovory
  • Zo sveta
  • Gastro
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Aktuality > Gastro > Eventy, súťaže, ocenenia > Bystrická Vínšpacírka spojí 40 vinárov
AktualityEventy, súťaže, oceneniaGastroNápoje

Bystrická Vínšpacírka spojí 40 vinárov

red.
red. Uverejnené: 8. apríla 2023
3 min. čítania
Banskobystrická vínna cesta si už získala svojich priaznivcov.
Zdieľať

V sobotu 22. apríla sa v meste pod Urpínom stretne takmer 40 vinárov. Pôjde tak o najbohatšiu vínnu cestu v histórii Vínšpacírky.

Obsah
Počet vstupov je limitovanýNováčikovia, aj bardovia Spoznáte Osobnosť enológie a vinárstvaSprievodný program

Aj tohto roku sa v Banskej Bystrici na obľúbenom vinárskom podujatí Vínšpacírka predstavia vinári a producenti vína s tým najlepším, čo za posledné roky vypestovali vo svojich viniciach. Chýbať nebude ani pestrý sprievodný program, vďaka ktorému ožije celé Námestie SNP.

Počet vstupov je limitovaný

Vínomilci si môžu vstup na podujatie zakúpiť aj v predpredaji. Organizátori pripomínajú, aby si to nenechávali na poslednú chvíľu, pretože ich počet je limitovaný. „Posledný ročník priniesol nový rekord aj v návštevnosti, preto veríme, že tomu nebude inak ani tento rok. Už teraz evidujeme veľký záujem. Keďže do Vínšpacírky zostáva už len pár týždňov, odporúčame využiť možnosť zakúpiť si vstup v predpredaji v kaviarni Beniczky,“ hovorí Andrej Patráš z Cechu hostinských.

Nováčikovia, aj bardovia

Svoju účasť potvrdili viaceré známe tváre banskobystrickej vínnej cesty, ale aj niekoľko nováčikov vrátane menších rodinných vinárstiev. Po dobrých skúsenostiach z predchádzajúcich ročníkov sa na akciu vracajú vinári napríklad aj z Frtus Winery, prémiové vinárstvo Víno Tajna, víno Skovajsa, ale aj Adam Sýkora. Svoju premiéru budú mať na podujatí nováčikovia z vinárstva St. Peter Vini, mladé vinárstvo Zwinery, Krmeš či rodinné vinárstvo J&J Knápek zo Zvolena.

- Inzercia -
Ad image

 

Spoznáte Osobnosť enológie a vinárstva

Po trojročnej prestávke spôsobenej pandémiou sa organizátori vracajú aj k oceňovaniu osobností enológie a vinárstva. Piate ocenenie sa usporiadatelia rozhodli udeliť Miroslavovi Petrechovi, ktorý Slovensko preslávil unikátnym Rizlingom rýnskym, ročník 2001. Vo svetovom hodnotení obávaného Roberta Parkera, pred ktorým majú rešpekt najväčšie vinárske domy, získal najvyššie hodnotenie, ktoré doteraz nezískal a neprekonal nikto zo Slovenska, Čiech či Moravy. Aj preto je právom označovaný za kráľa slovenských rizlingov. Na sklonku minulého roka sa mu podaril ďalší svetový úspech v Latinskej Amerike, kde jeho Breslava 2019 získala najvyššie hodnotenie spomedzi bielych vín a celkovo najvyššie hodnotenie v rámci zahraničných vín v súťaži. Miroslav Petrech je jednou z legiend slovenského vinohradníctva. Spolu s Dorotou Pospíšilovou a priateľom Ondrejom Korpásom sa zaslúžili o obnovu spomínanej Breslavy.  Svoju prirodzenú autoritu a rešpekt si vybudoval nielen celosvetovým úspechom, ale najmä svojou celoživotnou poctivou prácou vo viniciach.

Sprievodný program

„Mesiac pred Vínšpacírkou máme v podstate uzavretý zoznam, ale stále evidujeme veľký záujem zo strany vinárov, čo nás veľmi teší. Počtom vzoriek zrejme prekonáme rekord v našej histórii, pretože viac ako 400 sme ich doteraz na festivale nemali. Som presvedčený, že každý si nájde to svoje, či už obľubuje klasické odrody, nealko vína, alebo preferuje bio prístup či naturálne vína,“ hovorí Martin Turčan, mestský poslanec a člen organizačného výboru.

- Inzercia-
Ad image

Mohlo by sa vám páčiť

Čo najviac chutí šéfkuchárom? Budete prekvapení!

Grand Hotel River Park hostil Globsec

Raňajky ako zážitok

Liptov pestrý ako vlkolínske domy

Petícia za spravodlivú DPH

OZNAČENÉ: otvorenie letnej sezóny, vinári, vínna cesta, víno, Vínšpacírka
red. 8. apríla 2023
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Predchádzajúci článok Marek Harbuľák pomenúva výzvy hotelierstva
Nasledujúci článok Rumová kultúra. Pije inak Bratislavčan ako Prešovčan?
Zanechať komentár

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

- Inzercia-
Ad image

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať
- Inzercia-
Ad image
Obľúbené z nových
Manažment

Fungujete „pocitovo“? Je aj jednoduchšia cesta

Iveta Pupišová Iveta Pupišová 5. júna 2023
Raňajky ako zážitok
Čo najviac chutí šéfkuchárom? Budete prekvapení!
Grand Hotel River Park hostil Globsec
- Inzercia-
Ad image

Mohlo by sa vám páčiť

Gastro

Čo najviac chutí šéfkuchárom? Budete prekvapení!

3. júna 2023
Generálny riaditeľ hotela Rudolf Križan privítal Ursulu von der Leyen
AktualityHotely

Grand Hotel River Park hostil Globsec

2. júna 2023
GastroKoncepty

Raňajky ako zážitok

1. júna 2023
Bešeňová
AktualityRegióny

Liptov pestrý ako vlkolínske domy

26. mája 2023

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov

© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.

Odstránené zo zoznamu na čítanie

Vrátiť
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta

Stratili ste heslo?