Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Aa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Hotel Wallackhaus
    Od vlakov k hotelom
    11. augusta 2023
    Koncept Easy stavia na jednoduchosti zážitkov a hostia to milujú
    20. júna 2023
    Čo robiť, keď sa šéf zblázni?
    16. júna 2023
    Hotelový komplex Gréta
    Zažite autentický aj moderný Liptov v rezorte Gréta
    13. júna 2023
    Generálny riaditeľ hotela Rudolf Križan privítal Ursulu von der Leyen
    Grand Hotel River Park hostil Globsec
    2. júna 2023
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Letenky do Atén zadarmo?
    9. septembra 2023
    Hotelovým svetom
    28. augusta 2023
    Dubaj objavuje slovenskú kuchyňu
    29. júla 2023
    3 dôvody, prečo (opäť) navštíviť Dubaj
    25. júna 2023
    Libanon je nádherná, ale akoby prekliata krajina
    20. mája 2023
  • O nás
Čítanie: Sviatok Sakury v Prešove
Zdieľať
Aa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Rozhovory
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Články > Téma > Vzdelávanie > Sviatok Sakury v Prešove
TémaVzdelávanie

Sviatok Sakury v Prešove

red.
red. Uverejnené: 30. apríla 2018
2 min. čítania
Zdieľať

Nezvyčajný názov, nezvyčajná téma. Maturanti sa jej chopili v plnej sile a s nadšením. O čo vlastne ide? Sakura je druh japonskej čerešne, symbolu tradičného japonského festivalu. Počas tejto jarnej udalosti sa Japonci s rodinou a priateľmi stretávajú pod rozkvitnutými čerešňami – sakurami, aby mohli obdivovať krásu kvitnúcich kvetov.

Študenti uchopili tému veľmi precízne, aby Slovákom čo najlepšie priblížili tento pre nás neznámy sviatok. Akcii predchádzala dôsledná príprava – získavanie dôležitých informácií o japonskej kultúre, zložité bolo zostavenie menu z tradičných japonských jedál. Pre svojich hostí maturanti pripravili v súlade s témou kreatívny program so štipkou japonskej esencie. Bol rozdelený na štyri zaujímavé vstupy. A aby to bolo „pravé japonské“, zladili ho do najmenších detailov. V prvom vstupe bol kúsok originality – prezentácia konzumácie jedál japonskými paličkami. Ako prekvapenie na banket pozvali rodenú Japonku Kumiko Uher s 8-ročnou dcérou Emmou, ktorá ochotne pomáhala s prekladom. Aby sa hostia cítili príjemne, atmosféru dotvárala jemná hudba v pozadí. V druhom vstupe hostí čakala prezentácia japonskej kultúry v japonskom jazyku. V treťom, zvláštnom vstupe, vznikalo priamo pred očami hostí tradičné japonské suši. Štvrtý bod programu bol obohatený o ukážku správneho obliekania japonského kimona. Prezentáciu uzatvorila káva pripravovaná Hario V60, podávaná tradičným japonským spôsobom servírovania, ktorá nasledovala po lahodnom japonskom dezerte Matcha cheescake s čerešňovým želé z vlastnej dielne študentov.

- Inzercia-
Ad image

Dojem Japonska vytvárali vhodne zvolené dekoračné predmety a farebne ladená ružovo-bielo-hnedá výzdoba. Pri delikátnej chuti pripravených jedál typických pre Japonsko hosťom dochádzali slová. Z bohatej ponuky jedál sa nedá vybrať jedno jedlo, všetky boli úžasné.

Celý banket bol v rukách študentov V. C, ktorí akciu zvládli bravúrne. Praktickú časť odbornej zložky maturitnej skúšky tak všetci úspešne zvládli. Hlavný cieľ – priblížiť hosťom skutočnú ázijskú kultúru – bohato naplnili. Hostia odchádzali s úsmevom na tvári, s nezabudnuteľným zážitkom, posilnení kvalitnou japonskou whisky a s malým darčekom, ktorý si pre nich študenti pripravili.

- Inzercia -
Ad image

Spracovala: Michaela Kovalčíková, manažérka marketingu V. C triedy

Mohlo by sa vám páčiť

Hotelová izba III.

Hotelová izba II.

Hotelová izba I.

Vyhnite sa chybám pri poradách

Budujte svoj tím systematicky

red. 30. apríla 2018
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Predchádzajúci článok Katarína Lukáčová: Konferencia má mnoho tvárí
Nasledujúci článok Hotel Lomnica, znovuzrodené kultúrne centrum Tatier
- Inzercia-
Ad image

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať
- Inzercia-
Ad image
- Inzercia-
Ad image
Najčítanejšie
Aktuality

Otvorený deň Akadémie hoteliera

red. red. 18. septembra 2023
Horské strediská a vodné parky majú za sebou  vydarené leto
Drevení strážcovia doliny
Letná sezóna v top destináciách Slovenska
Tokajské domčeky v korunách stromov
- Inzercia-
Ad image

Mohlo by sa vám páčiť

Interiér/Exteriér

Hotelová izba III.

14. septembra 2023
Interiér/Exteriér

Hotelová izba II.

7. septembra 2023
Interiér/Exteriér

Hotelová izba I.

30. augusta 2023
Manažment

Vyhnite sa chybám pri poradách

20. augusta 2023

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta

Registrovať Stratili ste heslo?