Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Tohtoročné leto pri Domaši: Málo vody a veľa noviniek
    16. júla 2025
    Čím aktuálne žijeme: Lucia Melnová, event a front office manažérka, Liptovský Dvor****
    14. júla 2025
    Château Gbeľany: Záverečné skúšky, ktoré spájali generácie
    11. júla 2025
    Dáma v červenom. Lady in Red oslavuje 15 rokov
    7. júla 2025
    Slovenské Maledivy. Tília Resort ukázal novú letnú tvár Oravy
    6. júla 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    White Donkey Hotel****
    Trochu iná dovolenka. Luxusný únik na grécko-slovenský spôsob 
    25. júla 2025
    Obľúbené Chorvátsko ponúka 13 reštaurácií s hviezdami Michelin
    10. júla 2025
    Južné Čechy. Láska na prvý pohľad, ktorá zostane navždy
    30. mája 2025
    Ženy menia pravidlá turizmu: dámske jazdy aj sólo výlety
    14. mája 2025
    Svetová výstava v Osake: Akú má návštevnosť slovenská expozícia?
    3. mája 2025
  • O nás
Čítanie: Vojtove tekuté Vianoce
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Gastro > Nápoje > Vojtove tekuté Vianoce
GastroNápoje

Vojtove tekuté Vianoce

Vojto Artz
Vojto Artz
Uverejnené: 20. decembra 2023
4 min. čítania
Zdieľať

Štedrovečerné punče

Brusnicový punč (4 porcie)

- Inzercia-
Ad image

100 g čerstvých alebo sušených brusníc

- Inzercia-
Ad image

500 ml červeného vína

1 citrón (šťava a kôra)

- Inzercia -
Ad image

200 ml rumu alebo podľa chuti

2 – 3 lyžice cukru

1 badián

štipka mletej škorice

celá škorica

V hrnčeku povaríme asi ½ vody s cukrom, brusnicami a badiánom. Pridáme citrónovú kôru, víno a prehrejeme. Kôru vyberieme a prilejeme citrónovú šťavu a rum. Punč nalejeme do sklenených pohárov a podávame s celou škoricou.

Punč z bazy a jabĺk (4 porcie)

2 hrnčeky džúsu z bazy čiernej

2 hrnčeky jablčného muštu

1 vanilkový struk alebo lyžička vanilkového extraktu

kardamóm

4 ks celej škorice

2 štamprlíky rumu (nemusí byť)

Bazový džús a jablčný mušt zmiešame a podľa chuti pridáme trošku vody, vanilku, kardamóm a uvaríme. Pre dospelých nakoniec môžeme pridať aj rum. Nalejeme do šálok a do každej vložíme tyčinku škorice.

Tekvicový punč (10 – 12 porcií)

1 l jablkového muštu

1 l marhuľového nektáru

2 šálky tekvicového pyré

1 lyžica škorice

2 lyžičky klinčekov

2 lyžice pomarančovej kôry (sušená alebo čerstvá)

Na sirup:

1 menší koreň zázvoru

½ pohára vody

½ pohára cukru

Servis:

jablko

pomaranč

malé vykrojené tekvičky + celá škorica

Do kastrólika dáme spolu variť vodu, cukor a na plátky nakrájaný zázvor. Uvaríme na sirup. Do veľkého hrnca dáme spolu variť jablkový mušt, tekvicové pyré, marhuľový nektár, sirup zo zázvoru a pridáme celé klinčeky, celú škoricu a kôru z umytého pomaranča. Povaríme a servírujeme s plátkami pomaranča a jabĺčka.

Marinované pomaranče so zázvorom

500 g pomarančov

100 g cukru

čerstvá mäta

zázvor

limety

Pomaranče olúpeme nožíkom na strúhanie citrusovej kôry a nastrúhanú kôru odložíme. Pomaranč dočistíme tak, aby segmenty zostali úplne bez šupky. Zvyšok (stred) pomaranča odšťavíme, pridáme šťavu z limiet a v malom kastróliku spolu s cukrom a zázvorom nakrájaným na tenké rezančeky a pomarančovou kôrou varíme na sirup. Môžeme pridať aj biele víno. Sirup necháme vychladnúť. Pred podávaním pomarančové segmenty premiešame v sirupe a pomocou kovového krúžku naservírujeme.

Ďalšie skvelé vianočné recepty z knihy Vojto Artz: Dokonalé Vianoce s najkrajšími fotografiami od Dušana Křísteka vám prinesieme na www.hotelier.sk už čoskoro!

Predchádzajúca stránka12

Mohlo by sa vám páčiť

Pizza a víno? Určite áno! Taliani by nevymysleli jedlo, ktoré sa k vínu nehodí
Husacie hody po celý rok
Gastro Liptov 2025 – oslava mladých gastronomických talentov
Mak – malé zrnká s veľkým účinkom
Tradičná kuchyňa so závanom exotiky? Prečo nie!
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Autor:Vojto Artz
Ak je niekto nekorunovaným kráľom slovenskej gastroscény, tak to posledné desaťročia je určite Vojto. Len miesto koruny má aktuálne na krku majestátnu reťaz s odznakom prezidenta Zväzu kuchárov a cukrárov, čo hovorí za všetko. Vojta pozná v branži úplne každý, je profesionál v každom ohľade a my máme tú česť, že je našim spolupracovníkom od prvého vydania časopisu Hotelier v roku 2007.
Predchádzajúci článok Dávate (alebo dostávate) koncoročné odmeny?
Nasledujúci článok Elegantné Vianoce v Prvej dáme Tatier
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

- Inzercia-
Ad image

Najčítanejšie za posledných 7 dní

White Donkey Hotel****
Zo sveta

Trochu iná dovolenka. Luxusný únik na grécko-slovenský spôsob 

Zlatica Kramárová
Zlatica Kramárová
25. júla 2025
Aj VY môžete ovplyvniť krutý chov rýchlokurčiat na Slovensku
Svadobné trendy sa zmenili. Viete, kam sa presunul dôraz?
Gastrolove 2025: Ako žiť a prežiť v gastronómii aj ďalšie roky
Multifunkčné technológie – výkonné SRDCE vašej kuchyne
- Inzercia-
Ad image

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta