Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Thermal Šírava Spa Resort – termálne srdce Zemplína
    9. mája 2025
    V hoteli na brehu Štrbského plesa privítajú jar aj nové tváre
    24. apríla 2025
    Swissôtel Damian Jasna
    Swissôtel Damian Jasna prináša na Slovensko švajčiarsku pohostinnosť
    27. marca 2025
    Hotel ACADEMIA
    Hotel ACADEMIA: Ikona Tatier, ktorá spája vedu, pohodlie a harmóniu s prírodou
    13. marca 2025
    Bratislavský hotel Sheraton oslavuje 15. výročie otvorenia
    25. februára 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Svetová výstava v Osake: Akú má návštevnosť slovenská expozícia?
    3. mája 2025
    SVETOVÁ VÝSTAVA V JAPONSKU: Slovenskí vinári sa úspešne odprezentovali
    30. apríla 2025
    EXPO 2025: Slovenská expozícia v Osake otvorila svoje brány
    14. apríla 2025
    Zábava na snehu pokračuje! Na ľadovci lyžujete do mája
    9. marca 2025
    Top 10 hotel openings 2025
    9. februára 2025
  • O nás
Čítanie: Vojtove tekuté Vianoce
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Gastro > Nápoje > Vojtove tekuté Vianoce
GastroNápoje

Vojtove tekuté Vianoce

Vojto Artz
Vojto Artz
Uverejnené: 20. decembra 2023
4 min. čítania
Zdieľať

Štedrovečerné punče

Brusnicový punč (4 porcie)

- Inzercia-
Ad image

100 g čerstvých alebo sušených brusníc

500 ml červeného vína

1 citrón (šťava a kôra)

- Inzercia -
Ad image

200 ml rumu alebo podľa chuti

2 – 3 lyžice cukru

1 badián

štipka mletej škorice

celá škorica

V hrnčeku povaríme asi ½ vody s cukrom, brusnicami a badiánom. Pridáme citrónovú kôru, víno a prehrejeme. Kôru vyberieme a prilejeme citrónovú šťavu a rum. Punč nalejeme do sklenených pohárov a podávame s celou škoricou.

Punč z bazy a jabĺk (4 porcie)

2 hrnčeky džúsu z bazy čiernej

2 hrnčeky jablčného muštu

1 vanilkový struk alebo lyžička vanilkového extraktu

kardamóm

4 ks celej škorice

2 štamprlíky rumu (nemusí byť)

Bazový džús a jablčný mušt zmiešame a podľa chuti pridáme trošku vody, vanilku, kardamóm a uvaríme. Pre dospelých nakoniec môžeme pridať aj rum. Nalejeme do šálok a do každej vložíme tyčinku škorice.

Tekvicový punč (10 – 12 porcií)

1 l jablkového muštu

1 l marhuľového nektáru

2 šálky tekvicového pyré

1 lyžica škorice

2 lyžičky klinčekov

2 lyžice pomarančovej kôry (sušená alebo čerstvá)

Na sirup:

1 menší koreň zázvoru

½ pohára vody

½ pohára cukru

Servis:

jablko

pomaranč

malé vykrojené tekvičky + celá škorica

Do kastrólika dáme spolu variť vodu, cukor a na plátky nakrájaný zázvor. Uvaríme na sirup. Do veľkého hrnca dáme spolu variť jablkový mušt, tekvicové pyré, marhuľový nektár, sirup zo zázvoru a pridáme celé klinčeky, celú škoricu a kôru z umytého pomaranča. Povaríme a servírujeme s plátkami pomaranča a jabĺčka.

Marinované pomaranče so zázvorom

500 g pomarančov

100 g cukru

čerstvá mäta

zázvor

limety

Pomaranče olúpeme nožíkom na strúhanie citrusovej kôry a nastrúhanú kôru odložíme. Pomaranč dočistíme tak, aby segmenty zostali úplne bez šupky. Zvyšok (stred) pomaranča odšťavíme, pridáme šťavu z limiet a v malom kastróliku spolu s cukrom a zázvorom nakrájaným na tenké rezančeky a pomarančovou kôrou varíme na sirup. Môžeme pridať aj biele víno. Sirup necháme vychladnúť. Pred podávaním pomarančové segmenty premiešame v sirupe a pomocou kovového krúžku naservírujeme.

Ďalšie skvelé vianočné recepty z knihy Vojto Artz: Dokonalé Vianoce s najkrajšími fotografiami od Dušana Křísteka vám prinesieme na www.hotelier.sk už čoskoro!

Predchádzajúca stránka12

Mohlo by sa vám páčiť

EURÓPSKE kolo kuchárskej súťaže BOCUSE D‘OR pozná víťaza
Gastronomy Slovakia sa zúčastnilo 400 hostí
Mirror Hospitality Expo 2023
Podnik, o ktorom sa hovorí
Chystajte poháre, máme VÍNO ROKA 2021®!
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Autor:Vojto Artz
Ak je niekto nekorunovaným kráľom slovenskej gastroscény, tak to posledné desaťročia je určite Vojto. Len miesto koruny má aktuálne na krku majestátnu reťaz s odznakom prezidenta Zväzu kuchárov a cukrárov, čo hovorí za všetko. Vojta pozná v branži úplne každý, je profesionál v každom ohľade a my máme tú česť, že je našim spolupracovníkom od prvého vydania časopisu Hotelier v roku 2007.
Predchádzajúci článok Dávate (alebo dostávate) koncoročné odmeny?
Nasledujúci článok Elegantné Vianoce v Prvej dáme Tatier
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

Najčítanejšie za posldných 7 dní

Hotely

Thermal Šírava Spa Resort – termálne srdce Zemplína

PR
PR
9. mája 2025
Rozwitha Bieber: V hotelierstve som sa naučila pokore aj číslam
Aká je vaša tohtoročná stratégia na dosiahnutie úspechu?
Svetová výstava v Osake: Akú má návštevnosť slovenská expozícia?
HORECA & EXPO 2025 riešila aktuálne výzvy sektora hospitality
- Inzercia-
Ad image

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta