Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Inšpirácia pre hotelierov. Ako premeniť lokalitu na zážitok
    7. novembra 2025
    České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
    26. októbra 2025
    Kaskády zrejú ako víno. 20 rokov oslávili komorne
    10. októbra 2025
    Od vášne k histórii k silnému hráčovi v hospitality segmente
    5. augusta 2025
    Tohtoročné leto pri Domaši: Málo vody a veľa noviniek
    16. júla 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Inšpirácia pre hotelierov. Ako premeniť lokalitu na zážitok
    7. novembra 2025
    Ktoré sú TOP slovenské hotely podľa World Travel Awards 2025?
    2. novembra 2025
    České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
    26. októbra 2025
    Plánujete výlet? Spojte Londýn s gurmánskym dobrodružstvom!
    24. októbra 2025
    Desatoro dubajského hotelového sveta, ktoré vás môže inšpirovať
    29. augusta 2025
  • O nás
  • HOTEL MarketplaceNOVÉ
Čítanie: Vojtove tekuté Vianoce
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • HOTEL MarketplaceNové
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Gastro > Nápoje > Vojtove tekuté Vianoce
GastroNápoje

Vojtove tekuté Vianoce

Vojto Artz
Vojto Artz
Uverejnené: 20. decembra 2023
4 min. čítania
Zdieľať

Štedrovečerné punče

Brusnicový punč (4 porcie)

100 g čerstvých alebo sušených brusníc

500 ml červeného vína

1 citrón (šťava a kôra)

200 ml rumu alebo podľa chuti

2 – 3 lyžice cukru

1 badián

štipka mletej škorice

celá škorica

V hrnčeku povaríme asi ½ vody s cukrom, brusnicami a badiánom. Pridáme citrónovú kôru, víno a prehrejeme. Kôru vyberieme a prilejeme citrónovú šťavu a rum. Punč nalejeme do sklenených pohárov a podávame s celou škoricou.

Punč z bazy a jabĺk (4 porcie)

2 hrnčeky džúsu z bazy čiernej

2 hrnčeky jablčného muštu

1 vanilkový struk alebo lyžička vanilkového extraktu

kardamóm

4 ks celej škorice

2 štamprlíky rumu (nemusí byť)

Bazový džús a jablčný mušt zmiešame a podľa chuti pridáme trošku vody, vanilku, kardamóm a uvaríme. Pre dospelých nakoniec môžeme pridať aj rum. Nalejeme do šálok a do každej vložíme tyčinku škorice.

Tekvicový punč (10 – 12 porcií)

1 l jablkového muštu

1 l marhuľového nektáru

2 šálky tekvicového pyré

1 lyžica škorice

2 lyžičky klinčekov

2 lyžice pomarančovej kôry (sušená alebo čerstvá)

Na sirup:

1 menší koreň zázvoru

½ pohára vody

½ pohára cukru

Servis:

jablko

pomaranč

malé vykrojené tekvičky + celá škorica

Do kastrólika dáme spolu variť vodu, cukor a na plátky nakrájaný zázvor. Uvaríme na sirup. Do veľkého hrnca dáme spolu variť jablkový mušt, tekvicové pyré, marhuľový nektár, sirup zo zázvoru a pridáme celé klinčeky, celú škoricu a kôru z umytého pomaranča. Povaríme a servírujeme s plátkami pomaranča a jabĺčka.

Marinované pomaranče so zázvorom

500 g pomarančov

100 g cukru

čerstvá mäta

zázvor

limety

Pomaranče olúpeme nožíkom na strúhanie citrusovej kôry a nastrúhanú kôru odložíme. Pomaranč dočistíme tak, aby segmenty zostali úplne bez šupky. Zvyšok (stred) pomaranča odšťavíme, pridáme šťavu z limiet a v malom kastróliku spolu s cukrom a zázvorom nakrájaným na tenké rezančeky a pomarančovou kôrou varíme na sirup. Môžeme pridať aj biele víno. Sirup necháme vychladnúť. Pred podávaním pomarančové segmenty premiešame v sirupe a pomocou kovového krúžku naservírujeme.

Ďalšie skvelé vianočné recepty z knihy Vojto Artz: Dokonalé Vianoce s najkrajšími fotografiami od Dušana Křísteka vám prinesieme na www.hotelier.sk už čoskoro!

Predchádzajúca stránka12

Mohlo by sa vám páčiť

Poznáme víťaza Rastlinného produktu roka 2023
Praktická maturita V.C v znamení Art of Taste
COFFEE CUP 2025: Mladí baristi predviedli symfóniu vôní
Exkluzívna gastronómia až nad oblaky
Obľuba červených vín klesá, trendom sú ružové a biele vína
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Autor:Vojto Artz
Ak je niekto nekorunovaným kráľom slovenskej gastroscény, tak to posledné desaťročia je určite Vojto. Len miesto koruny má aktuálne na krku majestátnu reťaz s odznakom prezidenta Zväzu kuchárov a cukrárov, čo hovorí za všetko. Vojta pozná v branži úplne každý, je profesionál v každom ohľade a my máme tú česť, že je našim spolupracovníkom od prvého vydania časopisu Hotelier v roku 2007.
Predchádzajúci článok Dávate (alebo dostávate) koncoročné odmeny?
Nasledujúci článok Elegantné Vianoce v Prvej dáme Tatier
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

- Inzercia-
Ad image

Najčítanejšie za posledných 7 dní

Eventy, súťaže, oceneniaGastroNápoje

Malokarpatský salón vín 2025 ocení 10 najlepších vín

TS
TS
25. novembra 2025
Lovebrand. Ako vytvoriť hotel, ktorý ľudia milujú?
SLOVAKIA TRAVEL propagovala Slovensko na severoamerickom trhu
Ako sa dostala Bratislava do veľkého barového sveta
Externý šéfkuchár. Nový vietor do hotelovej kuchyne

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta