Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Inšpirácia pre hotelierov. Ako premeniť lokalitu na zážitok
    7. novembra 2025
    České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
    26. októbra 2025
    Kaskády zrejú ako víno. 20 rokov oslávili komorne
    10. októbra 2025
    Od vášne k histórii k silnému hráčovi v hospitality segmente
    5. augusta 2025
    Tohtoročné leto pri Domaši: Málo vody a veľa noviniek
    16. júla 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Inšpirácia pre hotelierov. Ako premeniť lokalitu na zážitok
    7. novembra 2025
    Ktoré sú TOP slovenské hotely podľa World Travel Awards 2025?
    2. novembra 2025
    České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
    26. októbra 2025
    Plánujete výlet? Spojte Londýn s gurmánskym dobrodružstvom!
    24. októbra 2025
    Desatoro dubajského hotelového sveta, ktoré vás môže inšpirovať
    29. augusta 2025
  • O nás
  • MarketplaceNOVÉ
Čítanie: Stoličky, stoličky, hýbte sa!
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • MarketplaceNové
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Aktuality > Stoličky, stoličky, hýbte sa!
AktualityOsobnosti

Stoličky, stoličky, hýbte sa!

Soňa Hudecová
Soňa Hudecová
Uverejnené: 31. januára 2024
3 min. čítania
Ilustračné foto: Unsplash
Zdieľať

Nedá sa hovoriť o kríze, nedá sa hovoriť o rozkvete. Ale či sa dá vravieť o ceste z dna nahor, to závisí od konkrétneho hotela či reštaurácie.

Desiatky prevádzok si stále hľadajú kupca či prenajímateľa. Nevraviac o hľadaní šikovných manažérov a šéfkuchárov. Samozrejme, po personálnej stránke sa to v brandži trochu usadilo.

Mnohí postcovidoví riaditelia sú stále na svojich miestach. Iní majú snahu utajiť svoje momentálne pôsobisko, čo svedčí o dosť nezdravých pomeroch na horeca scéne. No a „šachovania“, ktoré prebehli a prebiehajú, sú úplne v poriadku. Veď kde to žije, tam sa to mení…

Kto? Kde?

Jedným z hotelov, kde prišlo k zmene na „najvyššom poschodí“, je Salamandra pri Hornom Hodrušskom tajchu. Príležitosť viesť rezort s lyžiarskym strediskom dostal Jozef Zumer. V hotelierstve pôsobí už 15 rokov, z toho takmer osem rokov ako event&marketing manager hotela Patria na Štrbskom plese. Jeho plány sú v slovách jednoduché, v činoch určite zložité: „Mojou víziou je ponúknuť našim klientom maximálnu kvalitu a zážitky, pre ktoré sa k nám budú opakovane vracať.“

Jozef Zumer vystriedal predošlú riaditeľku Michaelu Majtánovú, ktorá však ostala spoločnosti Premium Star Hotels verná. Začala totiž riadiť hotel Albrecht v Bratislave (počas platnosti vyhlášky hlásiaci sa k piatim hviezdičkám) po tom, čo ho spoločnosť prevzala od predošlého majiteľa. Horeca brandža mala tamojšiu riaditeľskú pozíciu spojenú s menom Ing. Marty Teplej či Petra Haina. Mení sa aj koncept reštaurácie smerom k väčšej neformálnosti. Pod palec ju dostal Rudolf  Fejes, ktorí desať rokov naberal skúsenosti aj v Taliansku. 

V hoteli Damian Jasná sa do stoličky riaditeľa posadil Ing. Radim Beneš prostredníctvom svojej konzultačno-vzdelávacej spoločnosti Hotelový doktor. Niekoľko mesiacov pripravoval tento veľkolepý hotelový dom s 915 posteľami na otvorenie, už v plnej prevádzke ho bude viesť do konca roka 2024.

Na dverách kancelárie výkonnej riaditeľky hotela Arkady Hof v Stupave s 24 izbami a apartmánmi si návštevník môže prečítať meno Mária Marková. Na hotelovej scéne sa pohybuje celý pracovný život; dlho pracovala v banskobystrickom hoteli Lux, takmer dve desaťročia v bratislavských hoteloch Danube, Carlton, Park Inn či naposledy Vienna House Easy v pozícii F&B managera. „Svadobné párty a iné súkromné eventy si rýchlo našli cestu do nášho hotela. Keďže však ide spravidla o víkendové podujatia, chcem sa s mojim tímom zamerať viac na firemnú klientelu, meetingy, školenia a teambuildingy.“

Mohlo by sa vám páčiť

Vláda schválila 5 % DPH pre ubytovacie služby
Hotelier roka Ján Kolkus, Château Bela: Som rodený hotelier
Pre lepší život v Tatrách
Poznáme víťaza Rastlinného produktu roka 2023
Vianočný darček pre hotelierov Liptova aj Tatier
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Autor:Soňa Hudecová
Autorka je externá spolupracovníčka redakcie.
Predchádzajúci článok Aby sa vám lepšie pracovalo alebo syndróm padajúcich pančúch
Nasledujúci článok Grand Hotel Bachledka Strachan, Tematická izba Jurkovič Jedinečné tematické hotely. Nie je zážitok ako zážitok…
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

- Inzercia-
Ad image

Najčítanejšie za posledných 7 dní

OsobnostiRozhovory

Hotelierka roka 2024 Michaela Pospiš Grančičová: „Hotelierstvo musí mať človek v srdci.“

Zlatica Kramárová
Zlatica Kramárová
17. novembra 2025
Zimnú sezónu odštartoval Tatranský ľadový dóm na Hrebienku
Incoming na Slovensku. Zvýšime našu atraktívnosť pre zahraničie?
Poznáme víťaza prestížnej ankety HOTELIER ROKA 2024
Norbert Frank a jeho gastronomická fabrika

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta