Študenti 5.A Hotelovej akadémie v Bratislave si v rámci praktickej časti odbornej zložky maturitnej skúšky vyskúšali organizáciu zaujímavého spoločenského podujatia.
Úspešné absolvovanie Hotelovej akadémie je významným míľnikom na ceste každého budúceho kuchára, čašníka a manažéra hotelových a gastronomických služieb. Je to vyvrcholenie rokov tvrdej práce, oddanosti a vášne pre hotelový a gastro priemysel. Prechod od študenta k profesionálovi býva náročný, pretože ide o prácu v citlivom sektore služieb.
Slávnostný večer ako výlet do cudziny
Praktická maturita je pre študentov Hotelovej akadémie na Mikovíniho 1 v Bratislave už tradične vrcholným spoločenským podujatím, ktorého cieľom je preukázať potrebné znalosti a zručnosti, ktoré za päť rokov štúdia získali. Trieda 5.A usporiadala svoj slávnostný večer v posledný marcový deň v bratislavskom hoteli Sheraton.
Téma večera „Erasmus nás spája“ odkazovala najmä na prínos zahraničných skúseností, ktoré sú sektore hotelierstva, gastro a turizmu pre študentov nenahraditeľné. Študenti pripravili pozvaným hosťom, pedagógom a odbornej porote výnimočný večer. Sprevádzala ním populárna moderátorka Dagmar „Didiana“ Dianová, bývalá absolventka školy.
Úspešná organizácia podujatia dopadla na výbornú
Večer bol vyvrcholením niekoľko mesačnej práce, počas ktorej si museli študenti zvoliť svojich manažérov, naplánovať a zorganizovať program, stanoviť rozpočet, osloviť sponzorov a dohodnúť podmienky spolupráce, postaviť marketingovú komunikáciu. Top manažérom sa stal Tomáš Kubovič, marketing mala pod palcom Vivien Šeböková, nad financiami dohliadala Viktória Takáčová, za F&B zodpovedal Peter Mikulík.
Večer dopadol nad očakávanie nielen študentov, ale všetkých prítomných, ktorí sa zhodli v tom, že mladí ľudia zvládli praktickú maturitu úspešne a sú pripravení postaviť sa čelom k výzvam, ktoré prináša toto neustále sa meniace odvetvie.
Držíme im palce, nech využijú príležitosti na rast a kariérny postup podľa svojich snov.