Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Od vášne k histórii k silnému hráčovi v hospitality segmente
    5. augusta 2025
    Tohtoročné leto pri Domaši: Málo vody a veľa noviniek
    16. júla 2025
    Čím aktuálne žijeme: Lucia Melnová, event a front office manažérka, Liptovský Dvor****
    14. júla 2025
    Château Gbeľany: Záverečné skúšky, ktoré spájali generácie
    11. júla 2025
    Dáma v červenom. Lady in Red oslavuje 15 rokov
    7. júla 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Hotelier Boris Gula: V Grécku má všetko svoj čas
    11. augusta 2025
    White Donkey Hotel****
    Trochu iná dovolenka. Luxusný únik na grécko-slovenský spôsob 
    25. júla 2025
    Obľúbené Chorvátsko ponúka 13 reštaurácií s hviezdami Michelin
    10. júla 2025
    Južné Čechy. Láska na prvý pohľad, ktorá zostane navždy
    30. mája 2025
    Ženy menia pravidlá turizmu: dámske jazdy aj sólo výlety
    14. mája 2025
  • O nás
Čítanie: Arkady Hof Hotel & Restaurant: Príbeh premeny ruiny na klenot Stupavy
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Hotely > Arkady Hof Hotel & Restaurant: Príbeh premeny ruiny na klenot Stupavy
Hotely

Arkady Hof Hotel & Restaurant: Príbeh premeny ruiny na klenot Stupavy

Martina Matejová
Martina Matejová
Uverejnené: 17. marca 2023
3 min. čítania
Zdieľať

Pri potulkách svetom nie často narazíte na nehnuteľnosť, ktorá sa zo starej koniarne zmenila na nádherný hotel. No práve to sa vďaka úsiliu vizionárskych majiteľov, manželov Hollenovcov, stalo v Stupave. 

Obsah
Na ruinách vystavali snyRenovácia bola nesmierne náročná

Tento príbeh však nie je len o renovácii a dizajne. Je o vášni, oddanosti a tvrdej práci, ktorá si od svojich majiteľov vyžadovala nesmiernu emocionálnu investíciu.

- Inzercia-
Ad image

Na ruinách vystavali sny

Starý schátraný majer po Pálffyovcoch a Károlyiovcoch sa nachádza v malebnom vidieckom prostredí a budova kedysi slúžila na ustajnenie koní. V priebehu rokov upadla do havarijného a zanedbaného stavu a jej budúcnosť vyzerala pochmúrne, kým ju náhodou neobjavili noví majitelia. Videli v nej príležitosť vytvoriť niečo skutočne výnimočné, priestor, ktorý vyvolá emócie a chytí za srdce svojich hostí.

- Inzercia-
Ad image

Margita Hollenová a Heinrich von Hollen, spoluzakladatelia firmy Hollen, ktorá podniká v sektore automotive, vtedy hľadali vtedy priestor pre renováciu veteránov. S víziou vytvoriť niečo jedinečné a veľkolepé sa pustili do premeny starej koniarne na luxusný hotel, ktorý by hosťom ponúkol nezabudnuteľný zážitok. Úloha to nebola jednoduchá, pretože budova bola vo veľmi zlom stave a vyžadovala náročnú rekonštrukciu. Navyše, majitelia túžili, aby si zachovala svoj pôvodný charakter a čaro. 

Renovácia bola nesmierne náročná

Prvým krokom bola kompletná rekonštrukcia objektu. Majitelia využili služby odborných architektov a dizajnérov a úzko s nimi spolupracovali, aby vytvorili plán, ktorý schátranú stavbu premení na špičkový dizajnový hotel, ktorý hosťom ponúkne to najlepšie z pohodlia a štýlu.

- Inzercia -
Ad image

Proces renovácie bol náročný, no majitelia sa odmietli vzdať. Do projektu vliali svoje srdcia a dušu, odhodlaní uviesť svoju víziu do života. Dnes vďaka tomu na mieste bývalej koniarne stojí úžasný hotel, vyžarujúci atmosféru sofistikovanosti a elegancie. Interiér hotela je vkusne zariadený nádherným nábytkom, lustrami a množstvom detailov, ktoré mu dodávajú čaro a charakter.

Hotelové izby sú tiež navrhnuté tak, aby hosťom ponúkali maximálny komfort a luxus. Na prvom podlaží nájdete 7 dvojlôžkových izieb s rozlohou 22, 5  m2 a 2 izby s príjemnými 30 m2. „Hotel má dokopy 16 izieb a 5 apartmánov s rozlohou 120 a 140 m2, ktoré plánujeme prenajať na dlhodobý prenájom,“ hovorí Peter Hain, executive manager hotela. 

Mohlo by sa vám páčiť

Hotelieri, príďte k nám na teambuilding
Lifestylové hotely
Wyndham Hotels & Resorts kúpila značku Vienna House
Château Gbeľany, miesto pre výnimočné chvíle 
Konferencia HOTCO 2025 vo Viedni očami slovenských hotelierov
OZNAČENÉ:Arkady HofStupava hotel
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Autor:Martina Matejová
Maťa je dušou online portálu Hotelier.sk. Svoje skúsenosti z oblasti PR a online marketingu detailne pretavuje do ľúbivej webovej stránky. Jej zásluhou sa vám Hotelier.sk dobre číta, je prehľadný aj pohľadný, výstižný aj inšpiratívny.
Predchádzajúci článok Ideme sa „najesť”, alebo si chceme užiť kulinársky zážitok?
Nasledujúci článok Dvojaká sadzba DPH na potraviny znevýhodňuje skupiny spotrebiteľov
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

- Inzercia-
Ad image

Najčítanejšie za posledných 7 dní

OsobnostiRozhovoryZo sveta

Hotelier Boris Gula: V Grécku má všetko svoj čas

Zlatica Kramárová
Zlatica Kramárová
11. augusta 2025
Novinka v Nízkych Tatrách – turistika so sprievodcom
Hotelieri hodnotia prvú polovicu leta 2025
Pridajte sa k hotelom, ktoré odmietajú krutý chov rýchlokurčiat
Od vášne k histórii k silnému hráčovi v hospitality segmente
- Inzercia-
Ad image

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta