Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Čím aktuálne žijeme: Lucia Melnová, event a front office manažérka, Liptovský Dvor****
    14. júla 2025
    Château Gbeľany: Záverečné skúšky, ktoré spájali generácie
    11. júla 2025
    Dáma v červenom. Lady in Red oslavuje 15 rokov
    7. júla 2025
    Slovenské Maledivy. Tília Resort ukázal novú letnú tvár Oravy
    6. júla 2025
    TRI dekády nitrianskej ikony. Hotel Zlatý Kľúčik oslávil 30. narodeniny 
    2. júna 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Obľúbené Chorvátsko ponúka 13 reštaurácií s hviezdami Michelin
    10. júla 2025
    Južné Čechy. Láska na prvý pohľad, ktorá zostane navždy
    30. mája 2025
    Ženy menia pravidlá turizmu: dámske jazdy aj sólo výlety
    14. mája 2025
    Svetová výstava v Osake: Akú má návštevnosť slovenská expozícia?
    3. mája 2025
    SVETOVÁ VÝSTAVA V JAPONSKU: Slovenskí vinári sa úspešne odprezentovali
    30. apríla 2025
  • O nás
Čítanie: COFFEE CUP 2025: Mladí baristi predviedli symfóniu vôní
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Gastro > Eventy, súťaže, ocenenia > COFFEE CUP 2025: Mladí baristi predviedli symfóniu vôní
Eventy, súťaže, oceneniaGastroVzdelávanie

COFFEE CUP 2025: Mladí baristi predviedli symfóniu vôní

TS
TS
Uverejnené: 16. mája 2025
4 min. čítania
Zdieľať

Hotelová akadémia Mikovíniho 1 v Bratislave zorganizovala 11. apríla 2025 už 11. ročník prestížnej súťaže v príprave kávy a kávových nápojov – COFFEE CUP 2025. Podujatie sa uskutočnilo v spolupráci so Školou baristu a nieslo sa v duchu tematickej línie „Symfónia vôní“.

Súťaž slávnostne otvorili riaditeľka školy Mgr. Magdaléna Ochabová a organizátorka podujatia zástupkyňa riaditeľky pre praktické vyučovanie Mgr. Iveta Menyhartová.       

- Inzercia-
Ad image

Súťaž bola určená študentom odborných škôl a konala sa v kategórii Junior. Súťažné disciplíny boli rozdelené do troch kategórií:

- Inzercia-
Ad image

A – Voľný nealkoholický nápoj s espressom

B – Cappuccino art

- Inzercia -
Ad image

C – Espresso

Každá škola mohla zostaviť tím, ktorý súťažil vo všetkých kategóriách.

Pravidlá súťaže a hodnotenie COFFEE CUP 2025

V kategórii A mali súťažiaci za úlohu pripraviť štyri identické voľné nápoje na báze espressa (nealkoholické) v časovom limite 8 minút. Pre kategóriu B bolo úlohou pripraviť štyri cappuccina s art technikou, taktiež v priebehu 8 minút. V kategórii C museli účastníci v priebehu 5 minút pripraviť štyri espressá.

Každý štvrtý nápoj „putoval“ do publika, čím sa súťaž stala aj interaktívnym zážitkom.

Hodnotiace kritériá:

  • Chuť nápoja – vyváženosť chutí, aróma, horkosť, charakter a prezentácia.
  • Prezentácia – vizuálna stránka, výber šálok, teplota, použité prísady, kreativita.
  • Baristická technika – práca s kávovarom a mlynčekom, čistota, správna extrakcia, mliečna pena.
  • Osobné vystupovanie – znalosť kávy, komunikácia, vystupovanie pred publikom.

Odborná Komisia: Katarína Magyarová, Adam Tančin, Vladimír Kmec
Garant súťaže a hlavný hodnotiteľ: Stanislav Cibuľa

Zúčastnené školy

  • Hotelová akadémia, Mikovíniho 1, Bratislava
  • SOŠ hotelová, Horný Smokovec, Vysoké Tatry
  • SSOŠ Gastroškola, Bieloruska 1, Bratislava
  • Stredná odborná škola obchodu a služieb, Dolný Kubín

Spolu súťažilo 13 študentov.

Výsledky súťaže

Voľný nápoj – kategória A
🥇 Sophie Melicherová – Hotelová akadémia, Mikovíniho 1, Bratislava
🥈 Wiliam Vanden Berghe – SOŠ obchodu a služieb, Dolný Kubín
🥉 Dominik Špes – SOŠ hotelová, Horný Smokovec, Vysoké Tatry

Cappuccino art – kategória B

🥇 Sofia Jureková – SOŠ hotelová, Horný Smokovec, Vysoké Tatry
🥈 Petra Čavojská – Hotelová akadémia, Mikovíniho 1, Bratislava
🥉 Denisa Juráčková – SSOŠ Gastroškola, Bieloruská 1, Bratislava

Espresso – kategória C
🥇 Adriana Sitárová – SOŠ obchodu a služieb, Dolný Kubín
🥈 Ľuboš Lovecký – SOŠ hotelová, Horný Smokovec, Vysoké Tatry
🥉 Eliška Vargončíková – SOŠ obchodu a služieb, Dolný Kubín

Špeciálne ocenenia

🏅Najlepšia prezentácia – Sophie Melicherová, Hotelová akadémia, Mikovíniho 1, Bratislava
🏅Najlepšie technické prevedenie – Ľuboš Lovecký, SOŠ hotelová, Horný Smokovec
🏅 Najlepšie družstvo – Hotelová akadémia, Mikovíniho 1, Bratislava

Poďakovanie patrí Bratislavskému samosprávnemu kraju za podporu kreativity a odborného rastu študentov, ako aj všetkým, ktorí prispeli k úspešnému priebehu podujatia:

  • Generálni sponzori: Crowne Plaza Bratislava, Škola baristu.
  • Mediálni partneri a podporovatelia: Hotelier, Kavičkári, Časopis Gastro
  • Firmy a jednotlivci: GASTRO PALAZZO, Mirror bar, Microgreens Slovakia, SND, Stanislav Harciník, Wasabistro, Barzuz, Nomy, Travel Hacker Janka, UFO watch.taste.groove, Arts s.r.o., Penzión na Majeri, Cukráreň Ivan Koler, Zeda, Colette.
  • Študenti: trieda III.C, žiačky pri registrácii,  moderátorka Michaela Chorvátová (IV.A)
  • Kolegovia: hlavná majsterka Bc. Mária Kurucová, majstri odbornej výchovy: Petra Géciová, Viktória Prídalová, Krisztína Čentéšová, Daniel Ďurica, zástupkyne riaditeľky Ing. Zdenka Girethová a Mgr. Sabina Czére, školník Michal Rakovský.

„Súťaž prebiehala v priateľskej atmosfére a študenti opäť preukázali zručnosti a vedomosti v oblasti baristiky. Ich výkony potvrdili, že baristika je nielen odbornosť, ale aj forma sebarealizácie a vášňou pre detail,“ uviedla riaditeľka školy Mgr. Magdaléna Ochabová. Aj COFFEE CUP 2025 bol dôkazom, že príprava kávy je umenie, ktoré chutí.

Spracovala: Magdaléna Ochabová

Mohlo by sa vám páčiť

Otvorený deň na prestížnej švajčiarskej univerzite Les Roches
Tradičné netradične prináša nová zážitková reštaurácia ARTE vo Svätom Jure
BIVIO a jeho NENORMÁLNA POHODA
Plánujete výlet do Londýna? Spojte ho s gurmánskym dobrodružstvom!
Majstrovstvá somelierov SR 2023 majú svojho víťaza
OZNAČENÉ:Hotelová akadémia Mikovíniho
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Predchádzajúci článok Executive chef Róbert Hudák: „Keď sa chcem ´vyblázniť´, idem variť na Zelenu Puntu“
Nasledujúci článok Gastronomy Slovakia 2025
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

- Inzercia-
Ad image

Najčítanejšie za posledných 7 dní

Čím aktuálne žijemeHotely

Čím aktuálne žijeme: Lucia Melnová, event a front office manažérka, Liptovský Dvor****

red.
red.
14. júla 2025
Slovensko má priame letecké spojenie so severom Európy
Château Gbeľany: Záverečné skúšky, ktoré spájali generácie
Obľúbené Chorvátsko ponúka 13 reštaurácií s hviezdami Michelin
Minister Huliak: Slovensko má čo ponúknuť, ale služby musia dobehnúť prírodu
- Inzercia-
Ad image

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta