Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    TRI dekády nitrianskej ikony. Hotel Zlatý Kľúčik oslávil 30. narodeniny 
    2. júna 2025
    Juraj Marko: Bratislavu čaká výrazný nárast ubytovacích kapacít
    12. mája 2025
    Thermal Šírava Spa Resort – termálne srdce Zemplína
    9. mája 2025
    V hoteli na brehu Štrbského plesa privítajú jar aj nové tváre
    24. apríla 2025
    Swissôtel Damian Jasna
    Swissôtel Damian Jasna prináša na Slovensko švajčiarsku pohostinnosť
    27. marca 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Južné Čechy. Láska na prvý pohľad, ktorá zostane navždy
    30. mája 2025
    Ženy menia pravidlá turizmu: dámske jazdy aj sólo výlety
    14. mája 2025
    Svetová výstava v Osake: Akú má návštevnosť slovenská expozícia?
    3. mája 2025
    SVETOVÁ VÝSTAVA V JAPONSKU: Slovenskí vinári sa úspešne odprezentovali
    30. apríla 2025
    EXPO 2025: Slovenská expozícia v Osake otvorila svoje brány
    14. apríla 2025
  • O nás
  • en Englishsk Slovak
    sk Slovak
Čítanie: COFFEE CUP 2025: Mladí baristi predviedli symfóniu vôní
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Gastro > Eventy, súťaže, ocenenia > COFFEE CUP 2025: Mladí baristi predviedli symfóniu vôní
Eventy, súťaže, oceneniaGastroVzdelávanie

COFFEE CUP 2025: Mladí baristi predviedli symfóniu vôní

TS
TS
Uverejnené: 16. mája 2025
4 min. čítania
Zdieľať

Hotelová akadémia Mikovíniho 1 v Bratislave zorganizovala 11. apríla 2025 už 11. ročník prestížnej súťaže v príprave kávy a kávových nápojov – COFFEE CUP 2025. Podujatie sa uskutočnilo v spolupráci so Školou baristu a nieslo sa v duchu tematickej línie „Symfónia vôní“.

Súťaž slávnostne otvorili riaditeľka školy Mgr. Magdaléna Ochabová a organizátorka podujatia zástupkyňa riaditeľky pre praktické vyučovanie Mgr. Iveta Menyhartová.       

- Inzercia-
Ad image

Súťaž bola určená študentom odborných škôl a konala sa v kategórii Junior. Súťažné disciplíny boli rozdelené do troch kategórií:

A – Voľný nealkoholický nápoj s espressom

B – Cappuccino art

- Inzercia -
Ad image

C – Espresso

Každá škola mohla zostaviť tím, ktorý súťažil vo všetkých kategóriách.

Pravidlá súťaže a hodnotenie COFFEE CUP 2025

V kategórii A mali súťažiaci za úlohu pripraviť štyri identické voľné nápoje na báze espressa (nealkoholické) v časovom limite 8 minút. Pre kategóriu B bolo úlohou pripraviť štyri cappuccina s art technikou, taktiež v priebehu 8 minút. V kategórii C museli účastníci v priebehu 5 minút pripraviť štyri espressá.

Každý štvrtý nápoj „putoval“ do publika, čím sa súťaž stala aj interaktívnym zážitkom.

Hodnotiace kritériá:

  • Chuť nápoja – vyváženosť chutí, aróma, horkosť, charakter a prezentácia.
  • Prezentácia – vizuálna stránka, výber šálok, teplota, použité prísady, kreativita.
  • Baristická technika – práca s kávovarom a mlynčekom, čistota, správna extrakcia, mliečna pena.
  • Osobné vystupovanie – znalosť kávy, komunikácia, vystupovanie pred publikom.

Odborná Komisia: Katarína Magyarová, Adam Tančin, Vladimír Kmec
Garant súťaže a hlavný hodnotiteľ: Stanislav Cibuľa

Zúčastnené školy

  • Hotelová akadémia, Mikovíniho 1, Bratislava
  • SOŠ hotelová, Horný Smokovec, Vysoké Tatry
  • SSOŠ Gastroškola, Bieloruska 1, Bratislava
  • Stredná odborná škola obchodu a služieb, Dolný Kubín

Spolu súťažilo 13 študentov.

Výsledky súťaže

Voľný nápoj – kategória A
🥇 Sophie Melicherová – Hotelová akadémia, Mikovíniho 1, Bratislava
🥈 Wiliam Vanden Berghe – SOŠ obchodu a služieb, Dolný Kubín
🥉 Dominik Špes – SOŠ hotelová, Horný Smokovec, Vysoké Tatry

Cappuccino art – kategória B

🥇 Sofia Jureková – SOŠ hotelová, Horný Smokovec, Vysoké Tatry
🥈 Petra Čavojská – Hotelová akadémia, Mikovíniho 1, Bratislava
🥉 Denisa Juráčková – SSOŠ Gastroškola, Bieloruská 1, Bratislava

Espresso – kategória C
🥇 Adriana Sitárová – SOŠ obchodu a služieb, Dolný Kubín
🥈 Ľuboš Lovecký – SOŠ hotelová, Horný Smokovec, Vysoké Tatry
🥉 Eliška Vargončíková – SOŠ obchodu a služieb, Dolný Kubín

Špeciálne ocenenia

🏅Najlepšia prezentácia – Sophie Melicherová, Hotelová akadémia, Mikovíniho 1, Bratislava
🏅Najlepšie technické prevedenie – Ľuboš Lovecký, SOŠ hotelová, Horný Smokovec
🏅 Najlepšie družstvo – Hotelová akadémia, Mikovíniho 1, Bratislava

Poďakovanie patrí Bratislavskému samosprávnemu kraju za podporu kreativity a odborného rastu študentov, ako aj všetkým, ktorí prispeli k úspešnému priebehu podujatia:

  • Generálni sponzori: Crowne Plaza Bratislava, Škola baristu.
  • Mediálni partneri a podporovatelia: Hotelier, Kavičkári, Časopis Gastro
  • Firmy a jednotlivci: GASTRO PALAZZO, Mirror bar, Microgreens Slovakia, SND, Stanislav Harciník, Wasabistro, Barzuz, Nomy, Travel Hacker Janka, UFO watch.taste.groove, Arts s.r.o., Penzión na Majeri, Cukráreň Ivan Koler, Zeda, Colette.
  • Študenti: trieda III.C, žiačky pri registrácii,  moderátorka Michaela Chorvátová (IV.A)
  • Kolegovia: hlavná majsterka Bc. Mária Kurucová, majstri odbornej výchovy: Petra Géciová, Viktória Prídalová, Krisztína Čentéšová, Daniel Ďurica, zástupkyne riaditeľky Ing. Zdenka Girethová a Mgr. Sabina Czére, školník Michal Rakovský.

„Súťaž prebiehala v priateľskej atmosfére a študenti opäť preukázali zručnosti a vedomosti v oblasti baristiky. Ich výkony potvrdili, že baristika je nielen odbornosť, ale aj forma sebarealizácie a vášňou pre detail,“ uviedla riaditeľka školy Mgr. Magdaléna Ochabová. Aj COFFEE CUP 2025 bol dôkazom, že príprava kávy je umenie, ktoré chutí.

Spracovala: Magdaléna Ochabová

Mohlo by sa vám páčiť

Tu rozkazujem ja alebo keď novopečenému manažérovi „prepne“
Ako chutí leto II.
Kurz varenia s Ľubom Herkom – STEAKY
Tematické večery prinášajú oživenie aj novú klientelu
Mak – malé zrnká s veľkým účinkom
OZNAČENÉ:Hotelová akadémia Mikovíniho
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Predchádzajúci článok Executive chef Róbert Hudák: „Keď sa chcem ´vyblázniť´, idem variť na Zelenu Puntu“
Nasledujúci článok Gastronomy Slovakia 2025
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

Najčítanejšie za posledných 7 dní

AktualityCestovný ruch

EXPO 2025 OSAKA: Slovenská expozícia prilákala už milión návštevníkov

TS
TS
21. júna 2025
Elegancia v pohári – to sú TOP koktaily roku 2025
Mário Bajs: Som VYJEDNÁVAČ
Leto s deťmi aj bez. Ponuka nielen pre rodiny
Zážitkové golfové ihriská ako súčasť moderného hotelového konceptu
- Inzercia-
Ad image

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
en Englishsk Slovak
sk Slovak
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta