Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    TRI dekády nitrianskej ikony. Hotel Zlatý Kľúčik oslávil 30. narodeniny 
    2. júna 2025
    Juraj Marko: Bratislavu čaká výrazný nárast ubytovacích kapacít
    12. mája 2025
    Thermal Šírava Spa Resort – termálne srdce Zemplína
    9. mája 2025
    V hoteli na brehu Štrbského plesa privítajú jar aj nové tváre
    24. apríla 2025
    Swissôtel Damian Jasna
    Swissôtel Damian Jasna prináša na Slovensko švajčiarsku pohostinnosť
    27. marca 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Južné Čechy. Láska na prvý pohľad, ktorá zostane navždy
    30. mája 2025
    Ženy menia pravidlá turizmu: dámske jazdy aj sólo výlety
    14. mája 2025
    Svetová výstava v Osake: Akú má návštevnosť slovenská expozícia?
    3. mája 2025
    SVETOVÁ VÝSTAVA V JAPONSKU: Slovenskí vinári sa úspešne odprezentovali
    30. apríla 2025
    EXPO 2025: Slovenská expozícia v Osake otvorila svoje brány
    14. apríla 2025
  • O nás
Čítanie: Gastronomy Slovakia 2025
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Gastro > Eventy, súťaže, ocenenia > Gastronomy Slovakia 2025
Eventy, súťaže, oceneniaGastro

Gastronomy Slovakia 2025

Lea Lisá
Lea Lisá
Uverejnené: 17. mája 2025
4 min. čítania
Foto: Jakub Čajko
Zdieľať

V industriálnych priestoroch Refinery Gallery sa konal desiaty ročník medzinárodného sympózia Gastronomy Slovakia 2025, kulinárskej udalosti roka na Slovensku. Podujatie privítalo prestížnych michelinských šéfkuchárov, slovenskú gastronomickú špičku, odborníkov z HoReCa segmentu, študentov hotelových škôl a dodávateľov. Program bol bohatý na živé vystúpenia, odborné workshopy a prezentácie najnovších trendov v gastronómii.

Hviezdy na hlavnom pódiu

Podujatie ponúklo aj tento rok unikátny program – master classes avantgardných šéfkuchárov naživo na hlavnom pódiu. Organizátor podujatia a riaditeľ Gastronomy Slovakia Radoslav Nackin aj tento rok predstavil renomovaných šéfkuchárov:

- Inzercia-
Ad image
  • Andrea Aprea z reštaurácie Andrea Aprea Ristorante v Miláne, Taliansko, držiteľ dvoch michelinských hviezd, ktorý vnáša do talianskej gastronómie rovnováhu medzi tradíciou a modernou.
  • Konstantin Filippou z reštaurácie Konstantin Filippou vo Viedni, Rakúsko, tiež držiteľ dvoch michelinských hviezd a troch čiapok od Gault Millau, známy svojím kreatívnym prístupom a fúziou gréckych a rakúskych kulinárskych tradícií.

Slovenskú scénu reprezentoval Daniel Tilinger z bratislavskej reštaurácie ECK, ktorý získal titul Kuchár roka 2024 a tri Zlaté vidličky. Jeho kuchyňa sa vyznačuje moderným, ale jednoduchým prístupom, s dôrazom na čerstvé, sezónne suroviny a čisté chute.

- Inzercia -
Ad image

Workshopy, masterclassy, trendy

Bohatý program dopĺňali zaujímavé produktové prezentácie noviniek a inovácií z oblasti profesionálnej gastronómie. Účastníci mali možnosť vybrať si odborné prednášky, workshopy, degustácie a prezentácie.

Foto: Jakub Čajko

Na podujatí Gastronomy Slovakia 2025 sa predstavili viaceré výrazné osobnosti slovenskej a medzinárodnej gastronómie. Zdenko Kramarčík, známy slovenský šéfkuchár pôsobiaci v Chateau Gbelany a Olivia’s, dlhodobo pôsobí aj ako mentor a poradca v oblasti gastronómie. Karol Szuri, šéfkuchár bratislavskej bistro reštaurácie OTTO!, zaujal dôrazom na naturálne vína a kvalitnú kuchyňu. Peter Duranský, šéfkuchár reštaurácie Das LOFT vo Viedni, je prvým Slovákom oceneným michelinskou hviezdou v Rakúsku. Marek Minarič, víťaz slovenského kola prestížnej súťaže Bocuse d’Or, aktuálne pôsobí v Kodani a pripravuje sa na svetové finále v roku 2025.

Súčasťou programu bola aj súťaž Gastronomy Slovakia Pastry Cup. Súťaž pre profesionálnych aj hobby cukrárov viedla svetová cukrárka Eveline Wild, rakúska majsterka sveta v cukrárstve a držiteľka titulu Cukrár roka 2018, ktorá pôsobí ako šéfcukrárka v reštaurácii Der Wilde Eder. Spolu s ňou bol v porote Michal Baniar.

Foto: Jakub Čajko

Hoteliersky blok

Na svoje si prišli aj hotelieri – v špeciálnej hotelierskej sekcii, ktorú moderovala vydavateľka a šéfredaktorka časopisu Hotelier Zlatica Kramárová, sa rozprávalo o tom, čo hotelový sektor trápi najviac: Ako si vychovať a udržať personál.

Foto: Jakub Čajko

Diskusia mala vecný, no konštruktívny tón. Panelisti sa sústredili na riešenia, nie na problémy. Svoje konkrétne skúsenosti z praxe, duálneho vzdelávania aj z úspešnej spolupráce so študentmi zdieľali Petra Ďurčeková, bývalá riaditeľka Hotela Pod Lipou a DoubleTree by Hilton Bratislava a Jozef Ivanič, výkonný riaditeľ Hotela Lesná. Hovorili o tom, ako sa to dá – keď sa chce, keď sa hľadá cesta, a nie výhovorka. Ich príklady ukázali, že keď zamestnávateľ dôveruje mladým a vedie ich osobným príkladom, personál sa dá nielen získať, ale aj udržať a motivovať.


Komunita, ktorá chutí

Foto: Jakub Čajko

Gastronomy Slovakia 2025 nebolo len o jedle, ale aj o ľuďoch. Stretli sa tu profesionáli z HoReCa segmentu, výrobcovia, dodávatelia a nadšenci gastronómie. Vymieňali si skúsenosti, nadväzovali nové kontakty a spoločne spoznávali nové trendy.

Ako uviedol jeden z účastníkov: „Aj keď bol program podujatia nabitý, medzi riadkami bolo cítiť niečo viac – komunitu.“

Mohlo by sa vám páčiť

Chystajte poháre, máme VÍNO ROKA 2021®!
Zimný festival jedla 2025: Rekordný ročník plný gurmánskych zážitkov
Peter Kulíšek, Koliba na Vršku: Správanie hostí sa mení k lepšiemu
Svadobné trendy sa zmenili. Viete, kam sa presunul dôraz?
Gurmánsky butik
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Autor:Lea Lisá
Autorka je externá spolupracovníčka redakcie.
Predchádzajúci článok COFFEE CUP 2025: Mladí baristi predviedli symfóniu vôní
Nasledujúci článok Leo Cyrzyk_HOTELIER Leo Cyrzyk, riaditeľ Grand Hotela River Park, Bratislava
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

Najčítanejšie za posledných 7 dní

Interiér/ExteriérTéma

KNIHY, ktoré umocnia zážitok z pobytu

red.
red.
12. júna 2025
Využite sociálne siete na zvýšenie počtu rezervácií 
Ľudmila Buvalová: Posúvajú ma ľudia, budúcnosť a nové nápady
Menucka.sk oslavuje 10 rokov: Digitálny nástroj pre gastro prevádzky aj hotelové reštaurácie
Dizajnové trendy: 10 dôvodov pre zelenú stenu v hoteli
- Inzercia-
Ad image

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta