Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Juraj Marko: Bratislavu čaká výrazný nárast ubytovacích kapacít
    12. mája 2025
    Thermal Šírava Spa Resort – termálne srdce Zemplína
    9. mája 2025
    V hoteli na brehu Štrbského plesa privítajú jar aj nové tváre
    24. apríla 2025
    Swissôtel Damian Jasna
    Swissôtel Damian Jasna prináša na Slovensko švajčiarsku pohostinnosť
    27. marca 2025
    Hotel ACADEMIA
    Hotel ACADEMIA: Ikona Tatier, ktorá spája vedu, pohodlie a harmóniu s prírodou
    13. marca 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Svetová výstava v Osake: Akú má návštevnosť slovenská expozícia?
    3. mája 2025
    SVETOVÁ VÝSTAVA V JAPONSKU: Slovenskí vinári sa úspešne odprezentovali
    30. apríla 2025
    EXPO 2025: Slovenská expozícia v Osake otvorila svoje brány
    14. apríla 2025
    Zábava na snehu pokračuje! Na ľadovci lyžujete do mája
    9. marca 2025
    Top 10 hotel openings 2025
    9. februára 2025
  • O nás
Čítanie: Gastro Vianoce 2024 v Hotelovej akadémii Ľudovíta Wintera v Piešťanoch
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Gastro > Eventy, súťaže, ocenenia > Gastro Vianoce 2024 v Hotelovej akadémii Ľudovíta Wintera v Piešťanoch
Eventy, súťaže, oceneniaGastroVzdelávanie

Gastro Vianoce 2024 v Hotelovej akadémii Ľudovíta Wintera v Piešťanoch

Adam Dolinský
Adam Dolinský
Uverejnené: 11. decembra 2024
5 min. čítania
Zdieľať

Len máloktorá školská akcia dosiahne taký úspech, že ňou doslova žije celé mesto. Gastro Vianoce 2024 Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera v Piešťanoch to dokázali. Slávnostné predvianočné dni v priestoroch školy sú každoročne miestom výnimočných zážitkov, obohacujúcich stretnutí, inšpiráciou pre sviatočný stôl a zároveň dňami otvorených dverí pre budúcich „hotelákov“.

„Gastro Vianoce sú už tradičným podujatím našej školy, organizujeme ich s prestávkami viac ako 20 rokov. Začali sme minimalisticky a postupne akcia narástla do veľkých rozmerov, čomu sa veľmi tešíme,“ povedal Ladislav Blaškovič, dlhoročný riaditeľ hotelovej akadémie v Piešťanoch. Študenti pripravili gastronomickú oslavu v každej oblasti. Návštevníkov aj tento rok čakala neskutočne bohatá ukážka gastronomického umenia. Spod rúk študentov vychádzali studená a teplá kuchyňa, čokoládové delikatesy, cukrárske umenie, medovníky a luxusné slávnostné tabule.

- Inzercia-
Ad image
Prítomným hosťom sa prihovoril dlhoročný riaditeľ školy Ladislav Blaškovič.

Každoročná oslava sviatkov a gastronómie

Pre hostí si hoteláci prichystali rôzne odbytové strediská, v ktorých si mohli posedieť. Napríklad francúzsku reštauráciu, slovenskú, bavorskú, mexickú, vegánsku, ale aj rôzne cukrárne, čajovne, kaviarne a bary, či slávnostne prestreté stoly s rôznou tematikou. „Každý rok prinášame rôzne novinky, líšia sa odbytové strediská podľa kreativity a nápadov žiakov. Tento rok je zaujímavosťou to, že všetky pripravené stoly sú okrúhle, čiže žiaci pripravovali dekorácie na okrúhle stoly,” objasnil riaditeľ školy.

Exotika na Vianoce

Aj tú môžete zažiť na piešťanskej akadémii. „My sme si na Gastro Vianoce 2024 vybrali tému Hawai, chceli sme trošku predlžiť leto. Myslíme si, že sa téma tropical sa hodí aj v čase Vianoc,“ usmieva sa Sofia Babulicová z 3. A. Nápadov na témy majú vždy študenti viac a pedagogička vybrala práve exotiku.

- Inzercia -
Ad image
Sofia Babulicová

„Ponúkame zmrzlinu, drinky, zmrzlinové poháre. Vyzdobili sme si všetko sami s pomocou našej vyučujúcej, pani profesorky Burzalovej. Bolo to veľmi zábavné, bavilo ma to. Som rada, že sa všetci z našej prevádzky zapojili,“ dodáva Sofia. Najťažšie na realizácii ich projektu bolo podľa nej nalepovanie kvetín na zárubňu, živé kvety zle držia a sú ťažšie, efekt je však zaručený!

Víno aj tatarák

Do príjemnej atmosféry vinárne uprostred zasnežených hôr nás zaviedla IV. D. „S našou triedou sme si na Gastro Vianoce 2024 pripravili vináreň v spolupráci s pánom profesorom Miklovičom, ktorý nám so všetkým pomáhal,“ povedala Sofia Flaščíková a pohotovo nám ponúkla menu aj s vínom. „Máme biele, červené aj ružové vína, suché aj polosladké. Taktiež praclíky, ktoré podávame k vínu. Ponúkame aj tatarák, ktorý robia v kuchyni naši spolužiaci a je výborný. K nemu odporúčam napríklad Rizling rýnsky, suché vínko, alebo Elizabeth polosladké ružové.“ Pri príprave projektu kaviarne ich však asi najviac bavila výzdoba – zdobenie stromčeka, baru a tiež nastieranie.

Sofia Flaščíková

Káva od baristov

Nikita Mária Rigová má na starosti prevádzku Brazil Coffee and Bar. Ako manažérka prevádzky viedla tím nadšených baristov. Neboli z jednej triedy, ale z viacerých – kritérium tu bola účasť v baristických súťažiach. „Vďaka za naše znalosti z prípravy kávy a kávových nápojov patrí Oldřichovi Holešovi, ktorý organizuje súťaže baristické na Slovensku, napríklad Slovak barista cup. Na týchto súťažiach sa naša škola umiestňuje na popredných miestach. V našej prevádzke môžete ochutnať rôzne teplé a studené kávové nápoje, aj chutné kávové drinky. Máme tiež v ponuke selfie-chino, prístroj, ktorý dokáže na kapučíno vytlačiť obrázok – fotografiu.”

Nikita Mária Rigová

Ako udržať študentov v branži?

Napriek tomu, že Slovensko bojuje s nezáujmom študentov odborných škôl zostať v hotelierstve a gastronómii, všetci z opýtaných študentov v Piešťanoch, chceli po skončení školy pracovať v odvetví. „Ja sa tomu nesmierne teším, už viac než 30 rokov som takýmto spôsobom súčasťou hotelierstva a gastronómie. Je to pre nás veľká radosť, že naši žiaci ostávajú v segmente, ktorý je tak náročný, ale aj krásny,“ vyznáva riaditeľ školy L. Blaškovič.

Prečo sa im darí uspieť tam, kde mnohí prehrávajú? „Je to veľmi široká otázka, ale snažíme sa zapáliť študentov pre vec. A asi to vidieť aj dnes. Celý tím musí byť zapálený a zameraný na jeden cieľ – aby sme žiakov naučili čo najviac,“ dodáva L. Blaškovič s tým, že po covide je to často aj komunikácia naživo.

Bolo nám potešením byť súčasťou výnimočnej udalosti Gastro Vianoce 2024. Zažiť sviatočnú atmosféru a festival chutí v podaní mladých ľudí nadšených pre gastro, ktorí sa na tieto dni mesiace pripravovali. Nielen oni sú nádejou svetlej budúcnosti slovenskej gastronómie.  

Mohlo by sa vám páčiť

Spúšťame prvý Veľký HORECA prieskum na Slovensku!
Máte svoje obľúbené víno? Dajte mu hlas v súťaži a vyhrajte ho!
Vianoce s profi-receptami
Lahodné krémové rizoto
Dvojaká sadzba DPH na potraviny znevýhodňuje skupiny spotrebiteľov
OZNAČENÉ:Hotelová akadémia
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Predchádzajúci článok Hotelové inovácie alebo keď vám pomáha aj Paris Hilton
Nasledujúci článok Jasná otvára prvé zjazdovku z Chopku, lyžovačka začína v Tatranskej Lomnici.
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

Najčítanejšie za posldných 7 dní

Pozvánka

Revolúcia v prístupe k hotelierstvu – prichádza HORECA KONFERENCIA 2025

PR
PR
12. mája 2025
Juraj Marko: Bratislavu čaká výrazný nárast ubytovacích kapacít
Norbert Longauer: Krízový manažment je umenie navigácie v búrke
Praktická maturita V.C v znamení Art of Taste
Thermal Šírava Spa Resort – termálne srdce Zemplína
- Inzercia-
Ad image

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta