Rubriky
Hotelierstvo a gastronómia sa menia. Dočasne, či trvalo?
Uverejnené: apríl 4, 2022
V marci to boli dva roky, čo Slovensko zaznamenalo prvý prípad koronavírusu. Dva roky lockdownov a obmedzení, ktoré citeľne zasiahli hotelierstvo a gastronómiu. Každý verí, že sa pandémia už hádam tento rok skončí, aké však budú jej dôsledky na celú brandžu? Zmení sa hotelierstvo a gastronómia, a ak áno, bude to natrvalo, alebo sa všetko po pár mesiacoch vráti do starých koľají?
Máte nastavené cookies podľa nových pravidiel?
Uverejnené: apríl 1, 2022
Od februára 2022 sa začali uplatňovať a kontrolovať nastavenia cookies podľa nových pravidiel. Ak ponúkate ubytovacie alebo iné služby cestovného ruchu pomocou web stránky využívajúcej cookies, povinnosť sa týka aj vás.
Odborná prax v najväčšom zábavnom parku v Európe
Uverejnené: marec 31, 2022
Hotelová akadémia v Liptovskom Mikuláši dáva každoročne svojim žiakom príležitosť zúčastniť sa odbornej praxe v zahraničí. Inak to nebolo ani v období pandémie. Tohtoroční piataci mali možnosť získať pracovné skúsenosti v Europa-Parku (najväčšom zábavnom parku v Európe) v Ruste v Nemecku.
Študentky z Rimavskej Soboty praxovali „u Michelina“
Uverejnené: marec 31, 2022
Študentom Súkromnej strednej odbornej škola Rimavská Sobota – Magán Szakközépiskolaspoluprácou sa podarilo praxovať vo francúzskej reštaurácii ocenenej hviezdou Michelin.
Zengoro Hoshi, majiteľ 1 300 rokov starého hotela Hoshi Ryokan: Rodinný podnik musí pretrvať, aj keď stratíme rodinu
Uverejnené: marec 31, 2022
Vyše 1 300 rokov uplynulo od založenia Hoshi Ryokan, jedného z najstarších hotelov na svete. Tradičný japonský ryokan je od svojho vzniku rodinným podnikom, ktorý dnes riadi už 46. nástupca. Máme tú česť priniesť vám exkluzívny rozhovor s 81-ročným Zengorom Hoshim, ktorý sa uskutočnil online v rámci Medzinárodného kongresu o rodinnom podnikaní na jeseň 2021 v Kaštieli Studené. Započúvajte sa do slov o hodnotách, kde záujem jednotlivca je podriadený záujmu rodiny, komunity a hybnou silou je úcta, rešpekt a zodpovednosť k svojmu rodu.