Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
    19. októbra 2025
    Kaskády zrejú ako víno. 20 rokov oslávili komorne
    10. októbra 2025
    Od vášne k histórii k silnému hráčovi v hospitality segmente
    5. augusta 2025
    Tohtoročné leto pri Domaši: Málo vody a veľa noviniek
    16. júla 2025
    Čím aktuálne žijeme: Lucia Melnová, event a front office manažérka, Liptovský Dvor****
    14. júla 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Plánujete výlet? Spojte Londýn s gurmánskym dobrodružstvom!
    24. októbra 2025
    České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
    19. októbra 2025
    Desatoro dubajského hotelového sveta, ktoré vás môže inšpirovať
    29. augusta 2025
    Hotelier Boris Gula: V Grécku má všetko svoj čas
    11. augusta 2025
    White Donkey Hotel****
    Trochu iná dovolenka. Luxusný únik na grécko-slovenský spôsob 
    25. júla 2025
  • O nás
Čítanie: Hotelové lobby rozvoniavajú, cukrári upiekli obrovské medovníkové chalúpky
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Hotely > Hotelové lobby rozvoniavajú, cukrári upiekli obrovské medovníkové chalúpky
Hotely

Hotelové lobby rozvoniavajú, cukrári upiekli obrovské medovníkové chalúpky

red.
red.
Uverejnené: 25. decembra 2024
2 min. čítania
Zdieľať

Vo vstupných priestoroch niektorých hotelov sa každoročne pred Vianocami odohráva špeciálne kulinárske predstavenie. Okrem tradičnej vianočnej výzdoby, vyzdobeného vianočného stromčeka a sviatočných dekorácií môžete už pri vstupe do hotelového lobby zacítiť vôňu medovníkov.

Hoteloví cukrári každý rok v decembri pripravujú nadrozmerné medovníkové chalúpky, ktoré sú spojením ich zručnosti a kreativity. Pohľad na tieto priam majstrovské diela poteší najmenších hotelových hostí, ale samozrejme aj všetkých dospelých, ktorí si prídu vychutnať čaj, kávu alebo dezert do priestorov hotelového lobby.

V Bratislave piekli 4 dni

Až 150 kilogramov múky a 800 vajec spotrebovali na perníkový domček, ktorý zdobí lobby Grand Hotela River Park v Bratislave.

Na prípravu medovníkového domčeka v lobby Grand Hotela River Park v Bratislave použili 20 kg medu a tri kilá perníkového korenia. Foto: Kávičkári

„Pečenie perníkov a následná stavba chalúpky spolu s jej ozdobením nám trvala viac ako 4 dni,“ prezrádza Jaroslav Žídek, šéfkuchár hotelovej RIVERBANK Restaurant. Dodáva, že na prípravu medovníkovej chalúpky minuli aj 50 kilogramov cukru, 20 kilogramov medu a 3 kilá perníkového korenia.  

V Tatrách zdobili celý týždeň

V rozprávkovom hoteli na Štrbskom plese rozvoniava v lobby okrem ihličia a dreva v krbe aj impozantná perníková chalúpka. O toto sladké dielo sa postaral tím pod vedením šéfkuchára Miroslava Zamišku.

Strechu sladkého domčeka v hotelovom lobby Grand Hotela Kempinski High Tatras tvorí 180 perníkových škridiel. Foto: Kávičkári

„Na výrobe tohto netradičného domčeka sa podieľali štyria ľudia a dokončenie nám zabralo týždeň,“ približuje prípravu šéfkuchár Grand Hotela Kempinski High Tatras s tým, že na strechu domčeka spotrebovali až 180 perníkových škridiel. Na ozdobenie chalúpky upiekli aj 100 medovníkových srdiečok. „Celkom sme minuli 55 kilogramov ingrediencií, z toho 27 kíl múky, 7 kíl práškového cukru a tiež takmer tri litre rumu,“ hovorí o obrovskej chalúpke šéfkuchár Zamiška.

Mohlo by sa vám páčiť

Ocenili najlepšie historické hotely Slovenska
TRI dekády nitrianskej ikony. Hotel Zlatý Kľúčik oslávil 30. narodeniny 
Hotel ACADEMIA: Ikona Tatier, ktorá spája vedu, pohodlie a harmóniu s prírodou
Od Strachana k Strachanovi!
Grand Hotel Kempinski High Tatras opäť najlepším hotelom na Slovensku
OZNAČENÉ:Vianoce v hoteli
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Predchádzajúci článok Keď sú zamestnanci rovnako dôležití ako hostia
Nasledujúci článok Čaro Vianoc v Dubaji – luxus zabalený v tradíciách
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

- Inzercia-
Ad image

Najčítanejšie za posledných 7 dní

GastroKonceptyZo sveta

Plánujete výlet? Spojte Londýn s gurmánskym dobrodružstvom!

Anna Gocoliaková
Anna Gocoliaková
24. októbra 2025
METRO prináša už 25 rokov všetko pre hotely a reštaurácie pod jednou strechou
Izraelskí touroperátori objavujú Slovensko ako bezpečnú a atraktívnu destináciu
České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
Letisko Košice zaznamenalo najúspešnejší september vo svojej histórii

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta