Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Perníkovú chalúpku s 3000 lentilkami uvidíte len vo Vysokých Tatrách
    24. decembra 2025
    Hotelieri predstavili študentom udržateľnosť v hotelierstve
    27. novembra 2025
    Inšpirácia pre hotelierov. Ako premeniť lokalitu na zážitok
    7. novembra 2025
    České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
    26. októbra 2025
    Kaskády zrejú ako víno. 20 rokov oslávili komorne
    10. októbra 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Vianoce v Dubaji – otvorená náruč rozmanitosti
    4. decembra 2025
    Ciel Dubai Marina: Najvyšší hotel sveta otvoril svoje brány
    28. novembra 2025
    Inšpirácia pre hotelierov. Ako premeniť lokalitu na zážitok
    7. novembra 2025
    Ktoré sú TOP slovenské hotely podľa World Travel Awards 2025?
    2. novembra 2025
    České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
    26. októbra 2025
  • O nás
  • HOTEL MarketplaceNOVÉ
Čítanie: Hotelové lobby rozvoniavajú, cukrári upiekli obrovské medovníkové chalúpky
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • HOTEL MarketplaceNové
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Hotely > Hotelové lobby rozvoniavajú, cukrári upiekli obrovské medovníkové chalúpky
Hotely

Hotelové lobby rozvoniavajú, cukrári upiekli obrovské medovníkové chalúpky

red.
red.
Uverejnené: 25. decembra 2024
2 min. čítania
Zdieľať

Vo vstupných priestoroch niektorých hotelov sa každoročne pred Vianocami odohráva špeciálne kulinárske predstavenie. Okrem tradičnej vianočnej výzdoby, vyzdobeného vianočného stromčeka a sviatočných dekorácií môžete už pri vstupe do hotelového lobby zacítiť vôňu medovníkov.

Hoteloví cukrári každý rok v decembri pripravujú nadrozmerné medovníkové chalúpky, ktoré sú spojením ich zručnosti a kreativity. Pohľad na tieto priam majstrovské diela poteší najmenších hotelových hostí, ale samozrejme aj všetkých dospelých, ktorí si prídu vychutnať čaj, kávu alebo dezert do priestorov hotelového lobby.

- Inzercia -
Ad image

V Bratislave piekli 4 dni

Až 150 kilogramov múky a 800 vajec spotrebovali na perníkový domček, ktorý zdobí lobby Grand Hotela River Park v Bratislave.

Na prípravu medovníkového domčeka v lobby Grand Hotela River Park v Bratislave použili 20 kg medu a tri kilá perníkového korenia. Foto: Kávičkári

„Pečenie perníkov a následná stavba chalúpky spolu s jej ozdobením nám trvala viac ako 4 dni,“ prezrádza Jaroslav Žídek, šéfkuchár hotelovej RIVERBANK Restaurant. Dodáva, že na prípravu medovníkovej chalúpky minuli aj 50 kilogramov cukru, 20 kilogramov medu a 3 kilá perníkového korenia.  

V Tatrách zdobili celý týždeň

V rozprávkovom hoteli na Štrbskom plese rozvoniava v lobby okrem ihličia a dreva v krbe aj impozantná perníková chalúpka. O toto sladké dielo sa postaral tím pod vedením šéfkuchára Miroslava Zamišku.

Strechu sladkého domčeka v hotelovom lobby Grand Hotela Kempinski High Tatras tvorí 180 perníkových škridiel. Foto: Kávičkári

„Na výrobe tohto netradičného domčeka sa podieľali štyria ľudia a dokončenie nám zabralo týždeň,“ približuje prípravu šéfkuchár Grand Hotela Kempinski High Tatras s tým, že na strechu domčeka spotrebovali až 180 perníkových škridiel. Na ozdobenie chalúpky upiekli aj 100 medovníkových srdiečok. „Celkom sme minuli 55 kilogramov ingrediencií, z toho 27 kíl múky, 7 kíl práškového cukru a tiež takmer tri litre rumu,“ hovorí o obrovskej chalúpke šéfkuchár Zamiška.

Jedinečné tematické hotely. Nie je zážitok ako zážitok…
Hotelieri predstavili študentom udržateľnosť v hotelierstve
Arkady Hof Hotel & Restaurant: Príbeh premeny ruiny na klenot Stupavy
Od vlakov k hotelom
Juraj Marko: Bratislavu čaká výrazný nárast ubytovacích kapacít
OZNAČENÉ:Vianoce v hoteli
Zdieľajte tento článok
Facebook E-mail Tlačiť
Predchádzajúci článok Keď sú zamestnanci rovnako dôležití ako hostia
Nasledujúci článok Čím aktuálne žijeme? Radim Beneš, pre-opening manager Swissôtel Damian Jasna
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

- Inzercia-
Ad image

Najčítanejšie za posledných 7 dní

HotelyRegióny

Perníkovú chalúpku s 3000 lentilkami uvidíte len vo Vysokých Tatrách

TS
TS
24. decembra 2025
Zákon o evidencii tržieb – nová povinnosť od roku 2026
Rodinný biznis v Dunajskej Strede, ktorý rástol po boku METRO. Spája ich spoľahlivosť, rýchlosť a osobný prístup
Vysoké Tatry a lyžiarska sezóna
Vianoce na tanieri – tradične aj netradične

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3KPáči sa mi to
2.1KPin
1.3KSledovať
454Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta

Username or Email Address
Password

Stratili ste heslo?