Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    TRI dekády nitrianskej ikony. Hotel Zlatý Kľúčik oslávil 30. narodeniny 
    2. júna 2025
    Juraj Marko: Bratislavu čaká výrazný nárast ubytovacích kapacít
    12. mája 2025
    Thermal Šírava Spa Resort – termálne srdce Zemplína
    9. mája 2025
    V hoteli na brehu Štrbského plesa privítajú jar aj nové tváre
    24. apríla 2025
    Swissôtel Damian Jasna
    Swissôtel Damian Jasna prináša na Slovensko švajčiarsku pohostinnosť
    27. marca 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Južné Čechy. Láska na prvý pohľad, ktorá zostane navždy
    30. mája 2025
    Ženy menia pravidlá turizmu: dámske jazdy aj sólo výlety
    14. mája 2025
    Svetová výstava v Osake: Akú má návštevnosť slovenská expozícia?
    3. mája 2025
    SVETOVÁ VÝSTAVA V JAPONSKU: Slovenskí vinári sa úspešne odprezentovali
    30. apríla 2025
    EXPO 2025: Slovenská expozícia v Osake otvorila svoje brány
    14. apríla 2025
  • O nás
Čítanie: Írsky turizmus funguje ako hodinky. Čím nás môže inšpirovať?
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Zo sveta > Írsky turizmus funguje ako hodinky. Čím nás môže inšpirovať?
Zo sveta

Írsky turizmus funguje ako hodinky. Čím nás môže inšpirovať?

Yka Hricková
Yka Hricková
Uverejnené: 9. apríla 2024
10 min. čítania
Zdieľať

Tradičné írske jedlá

Irish Stew – jahňacie mäso, ktoré sa niekoľko hodín pomaly dusí so zeleninou.

Irish Stout – hovädzie mäso pokrájané na väčšie kusy, pomaly varené so zeleninou a pivom.

- Inzercia-
Ad image

Fish and chips – vyprážaná treska v pivnom cestíčku podávaná s hranolkami a hráškovým pyré.

Írske raňajky – pečená slaninka a klobáska, biely a čierny puding, grilované šampiňóny a paradajka, fazuľa v paradajkovej omáčke, vajce a toast.

Bacon and cabbage – pečené údené bravčové mäso podávané s dusenou kapustou a petržlenovou omáčkou.

- Inzercia -
Ad image

Seafood Chowder – smotanová polievka s rybou, morskými plodmi a zeleninou.

Boxty – slaná palacinka zo zmesi nastrúhaných varených a surových zemiakov.

Coddle – kúsky údeného, mastnejšieho a chudého bravčového mäsa dusené v jednom hrnci spolu s koreňovou zeleninou.

Seafood Chowder stokrát inak

Nech si dáte Seafood Chowder v desiatich reštauráciách, vždy bude chutiť inak. Základ tejto sýtej rybacej polievky je vždy rovnaký, ale každý podnik si ho prispôsobí podľa vlastného, zväčša rodinného receptu. Pripravujú ho krémovo-smotanový, s paradajkovým pretlakom, hustý s nadrobno pokrájaným rybacím mäsom alebo rozmixujú vývar so smotanou a zeleninou a do toho vložia pripravené ryby.

Seafood chowder
Seafood chowder

Ingrediencie sú údená ryba, čerstvá treska alebo losos, morské plody, cibuľa, maslo, hladká múka, koreňová zelenina, zemiaky, soľ, čierne korenie, smotana, vývar, víno. Cibuľu pokrájame nadrobno a opražíme ju na masle do sklovita. Potom ju poprášime múkou a pripravíme si základ polievky. Koreňovú zeleninu a zemiaky očistíme a pokrájame na väčšie kúsky. Pridáme ich na cibuľu a chvíľku podusíme. Túto zmes zalejeme vývarom, vínom a varíme, pokiaľ nie je zelenina takmer hotová. Na posledných desať minút vložíme do polievky ryby pokrájané na veľké kusy a zmes morských plodov. Nakoniec nalejeme do hrnca smotanu a chvíľu prevaríme. Podávame s chlebom a maslom.

Foto: archív zariadení a autorka

Predchádzajúca stránka123

Mohlo by sa vám páčiť

Bratislavské letisko prináša 38 pravidelných leteckých spojení
Hory bez hraníc
Slovák si na dovolenke dopraje
V hotelovom lobby prasklo gigantické akvárium
Dubaj objavuje slovenskú kuchyňu
OZNAČENÉ:boxtyGuinessÍrskoseafood chowderTemple BarThe Brazen Headwhisky
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Autor:Yka Hricková
Autorka je externá spolupracovníčka redakcie.
Predchádzajúci článok Bratislavské letisko prináša 38 pravidelných leteckých spojení
Nasledujúci článok Potrebujete nového manažéra? „Vychovajte“ si ho!
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

Najčítanejšie za posledných 7 dní

Gault Millau Slovensko
Eventy, súťaže, oceneniaGastro

Gault Millau prišiel na Slovensko a vybral najlepšie reštaurácie

Jarmila Horváthová
Jarmila Horváthová
4. júna 2025
Dizajnové trendy: 10 dôvodov pre zelenú stenu v hoteli
Longevity: Hotel ako oáza zdravia a vitality
TRI dekády nitrianskej ikony. Hotel Zlatý Kľúčik oslávil 30. narodeniny 
Uspejú hotelieri v hromadnej žalobe proti Booking.com ?
- Inzercia-
Ad image

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta