Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
    26. októbra 2025
    Kaskády zrejú ako víno. 20 rokov oslávili komorne
    10. októbra 2025
    Od vášne k histórii k silnému hráčovi v hospitality segmente
    5. augusta 2025
    Tohtoročné leto pri Domaši: Málo vody a veľa noviniek
    16. júla 2025
    Čím aktuálne žijeme: Lucia Melnová, event a front office manažérka, Liptovský Dvor****
    14. júla 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Ktoré sú TOP slovenské hotely podľa World Travel Awards 2025?
    2. novembra 2025
    České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
    26. októbra 2025
    Plánujete výlet? Spojte Londýn s gurmánskym dobrodružstvom!
    24. októbra 2025
    Desatoro dubajského hotelového sveta, ktoré vás môže inšpirovať
    29. augusta 2025
    Hotelier Boris Gula: V Grécku má všetko svoj čas
    11. augusta 2025
  • O nás
  • MarketplaceNové
Čítanie: Írsky turizmus funguje ako hodinky. Čím nás môže inšpirovať?
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
  • MarketplaceNové
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Zo sveta > Írsky turizmus funguje ako hodinky. Čím nás môže inšpirovať?
Zo sveta

Írsky turizmus funguje ako hodinky. Čím nás môže inšpirovať?

Yka Hricková
Yka Hricková
Uverejnené: 9. apríla 2024
10 min. čítania
Zdieľať

Tradičné írske jedlá

Irish Stew – jahňacie mäso, ktoré sa niekoľko hodín pomaly dusí so zeleninou.

Irish Stout – hovädzie mäso pokrájané na väčšie kusy, pomaly varené so zeleninou a pivom.

Fish and chips – vyprážaná treska v pivnom cestíčku podávaná s hranolkami a hráškovým pyré.

Írske raňajky – pečená slaninka a klobáska, biely a čierny puding, grilované šampiňóny a paradajka, fazuľa v paradajkovej omáčke, vajce a toast.

Bacon and cabbage – pečené údené bravčové mäso podávané s dusenou kapustou a petržlenovou omáčkou.

Seafood Chowder – smotanová polievka s rybou, morskými plodmi a zeleninou.

Boxty – slaná palacinka zo zmesi nastrúhaných varených a surových zemiakov.

Coddle – kúsky údeného, mastnejšieho a chudého bravčového mäsa dusené v jednom hrnci spolu s koreňovou zeleninou.

Seafood Chowder stokrát inak

Nech si dáte Seafood Chowder v desiatich reštauráciách, vždy bude chutiť inak. Základ tejto sýtej rybacej polievky je vždy rovnaký, ale každý podnik si ho prispôsobí podľa vlastného, zväčša rodinného receptu. Pripravujú ho krémovo-smotanový, s paradajkovým pretlakom, hustý s nadrobno pokrájaným rybacím mäsom alebo rozmixujú vývar so smotanou a zeleninou a do toho vložia pripravené ryby.

Seafood chowder
Seafood chowder

Ingrediencie sú údená ryba, čerstvá treska alebo losos, morské plody, cibuľa, maslo, hladká múka, koreňová zelenina, zemiaky, soľ, čierne korenie, smotana, vývar, víno. Cibuľu pokrájame nadrobno a opražíme ju na masle do sklovita. Potom ju poprášime múkou a pripravíme si základ polievky. Koreňovú zeleninu a zemiaky očistíme a pokrájame na väčšie kúsky. Pridáme ich na cibuľu a chvíľku podusíme. Túto zmes zalejeme vývarom, vínom a varíme, pokiaľ nie je zelenina takmer hotová. Na posledných desať minút vložíme do polievky ryby pokrájané na veľké kusy a zmes morských plodov. Nakoniec nalejeme do hrnca smotanu a chvíľu prevaríme. Podávame s chlebom a maslom.

Foto: archív zariadení a autorka

Predchádzajúca stránka123

Mohlo by sa vám páčiť

Kam za snehom? Horné Štajersko je hneď za rohom!
Za hudobnými sviatkami k našim západným susedom
Hotelier na Bali
Letenky do Atén zadarmo?
And the winner is… Madeira!
OZNAČENÉ:boxtyGuinessÍrskoseafood chowderTemple BarThe Brazen Headwhisky
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Autor:Yka Hricková
Autorka je externá spolupracovníčka redakcie.
Predchádzajúci článok Bratislavské letisko prináša 38 pravidelných leteckých spojení
Nasledujúci článok Potrebujete nového manažéra? „Vychovajte“ si ho!
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

- Inzercia-
Ad image

Najčítanejšie za posledných 7 dní

ManažmentTéma

33 inšpirácií pre moderný EKO hotel

Radim Beneš
Radim Beneš
4. novembra 2025
HORECA Konferencia prinesie inšpirácie, networking aj Hoteliera roka
Ktoré sú TOP slovenské hotely podľa World Travel Awards 2025?
Slovensko láka Maďarov a Rumunov na zimné zážitky
Poznáme víťaza národného kola prestížnej súťaže Bocuse d’Or!

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta