Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Tohtoročné leto pri Domaši: Málo vody a veľa noviniek
    16. júla 2025
    Čím aktuálne žijeme: Lucia Melnová, event a front office manažérka, Liptovský Dvor****
    14. júla 2025
    Château Gbeľany: Záverečné skúšky, ktoré spájali generácie
    11. júla 2025
    Dáma v červenom. Lady in Red oslavuje 15 rokov
    7. júla 2025
    Slovenské Maledivy. Tília Resort ukázal novú letnú tvár Oravy
    6. júla 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    White Donkey Hotel****
    Trochu iná dovolenka. Luxusný únik na grécko-slovenský spôsob 
    25. júla 2025
    Obľúbené Chorvátsko ponúka 13 reštaurácií s hviezdami Michelin
    10. júla 2025
    Južné Čechy. Láska na prvý pohľad, ktorá zostane navždy
    30. mája 2025
    Ženy menia pravidlá turizmu: dámske jazdy aj sólo výlety
    14. mája 2025
    Svetová výstava v Osake: Akú má návštevnosť slovenská expozícia?
    3. mája 2025
  • O nás
Čítanie: Kathrin Noll, Grand Hotel Kempinski High Tatras: Baví ma život za zónou komfortu
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Osobnosti > Rozhovory > Kathrin Noll, Grand Hotel Kempinski High Tatras: Baví ma život za zónou komfortu
OsobnostiRozhovory

Kathrin Noll, Grand Hotel Kempinski High Tatras: Baví ma život za zónou komfortu

Zlatica Kramárová
Zlatica Kramárová
Uverejnené: 14. februára 2024
12 min. čítania
Zdieľať

Hotel je o ľuďoch – na oboch stranách

Vyžadujú hostia neustále novinky?

- Inzercia-
Ad image

Ja si myslím, že najdôležitejšie je ukázať hosťom konzistentnosť, vyrovnanosť kvality a predovšetkým osobný kontakt.

- Inzercia-
Ad image

Aký máte podiel stálych hostí?

Okolo 20 percent – podľa toho, koho považujete za stáleho hosťa. Niekoho, kto chodí k vám raz do roka, alebo kto sa vracia každé dva až tri mesiace?

- Inzercia -
Ad image

Tých, ktorí sa vracajú raz do roka.

V tom prípade je ich podiel vyšší – 60 až 70 %. Spomínaných 20 % odkazuje na hostí, ktorí boli u nás ubytovaní dva a viackrát minulý rok a zároveň minimálne jedenkrát v roku 2022.

Aký segment hostí vyhľadáva váš hotel?

Do 70 % hostí tvorí domáci trh, kam rátame aj Česko a to v pomere asi 3/5 Slováci a 2/5 Česi. Potom nasledujú hostia z ostatných okolitých krajín ako Poľsko a Maďarsko (5 – 7%). Po V4 sú na ďalších priečkach Nemecko, USA, Izrael a Veľká Británia. Našu majoritnú klientelu predstavujú hostia vo veku 30 – 45 rokov. Je zaujímavé vidieť, že stále viac k nám chodia hostia relaxovať, vzhľadom k stresujúcej práci – prídu pozorovať prírodu, piť čaj a vyhľadávajú pokoj.

Pokoju moc nepraje rodinná klientela s malými deťmi…

Tieto skupiny hostí fungujú u nás v harmónii. Deti robia hotel viac živým – na druhej strane sa nenazývame hotelom pre rodiny s deťmi. Výhodou je, že deti môžu presvedčiť rodičov vrátiť sa späť do hotela v prípade, že o sme sa tu o ne dobre postarali a odnášajú si príjemné spomienky na čas strávený s rodičmi mimo domáceho prostredia.

Dotýka sa vás aktuálny nedostatok pracovnej sily?

Z hľadiska zamestnanosti sa situácia v našom hoteli vyznačuje stabilitou, máme minimálnu fluktuáciu predovšetkým na vedúcich pozíciách. Zamestnanci majú pozitívny prístup k práci a sú ústretoví tak k hosťom, ako aj jeden k druhému. Na konci dna sme jeden tím a chceme spolu vychádzať. Fluktuácia za rok 2023 bola iba 2.9 %. Myslím si, že toto číslo ukazuje, že sme k zamestnancom spravodliví, dobre sa o nich staráme a dávame im mnohé výhody, ktoré iné hotely nie sú schopné poskytnúť. To sú napríklad mesačné stretnutia personálu, oslavy narodenín, letná a zimná párty, vianočné darčeky a rôzne iné benefity.

Aký je slovenský zamestnanec?

Myslím si, že Slováci sú veľmi pracovití a vedia, čo sa od nich očakáva – samozrejme, ak im to objasníme počas nástupného pohovoru. U nás sa dozvedia, čo je obsahom práce v päťhviezdičkovom hoteli, v prvom rade ich musí práca baviť a musia mať pozitívny, priateľský prístup k hosťom, vedieť zvládať stresové situácie. Zamestnancov dennodenne trénujeme, okrem toho aj na pravidelných tréningoch.

Predchádzajúca stránka123Nasledujúca stránka

Mohlo by sa vám páčiť

Hotelier Boris Gula: V Grécku má všetko svoj čas
Jaroslav Kubaľa: Rád nechám ľudí „zahviezdiť“
Peter Andráš: Čo ma posúva ako hoteliera
Tomáš Podhor: Čo ma posúva ako hoteliera
Michal Naď: Keď u klienta vznikne potreba cestovať, už o nás vie. A my vieme, čo chce
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Autor:Zlatica Kramárová
Sledovať:
Spoluzakladateľka časopisu a šéfredaktorka Hoteliera má za sebou viac ako 300 rozhovorov, takmer 10 000 stránok časopisu, množstvo novinárskych ciest, akcií, výstav, konferencií a mediálnych partnerstiev. A stále ju baví prinášať vám nové témy, informácie, atraktívne reportáže a najmä inšpiratívne príbehy ľudí z hotelového sveta.
Predchádzajúci článok Viete, aký hotel chce každý hosť? Predovšetkým čistý!
Nasledujúci článok Ako vyzerá uprataná hotelová izba? Predstavy sa môžu líšiť
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

- Inzercia-
Ad image

Najčítanejšie za posledných 7 dní

Regióny

Priehrada Liptovská Mara – poznaná aj nepoznaná

TS
TS
26. júla 2025
Trochu iná dovolenka. Luxusný únik na grécko-slovenský spôsob 
Aj VY môžete ovplyvniť krutý chov rýchlokurčiat na Slovensku
Svadobné trendy sa zmenili. Viete, kam sa presunul dôraz?
Gastrolove 2025: Ako žiť a prežiť v gastronómii aj ďalšie roky
- Inzercia-
Ad image

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta