Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    TRI dekády nitrianskej ikony. Hotel Zlatý Kľúčik oslávil 30. narodeniny 
    2. júna 2025
    Juraj Marko: Bratislavu čaká výrazný nárast ubytovacích kapacít
    12. mája 2025
    Thermal Šírava Spa Resort – termálne srdce Zemplína
    9. mája 2025
    V hoteli na brehu Štrbského plesa privítajú jar aj nové tváre
    24. apríla 2025
    Swissôtel Damian Jasna
    Swissôtel Damian Jasna prináša na Slovensko švajčiarsku pohostinnosť
    27. marca 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Južné Čechy. Láska na prvý pohľad, ktorá zostane navždy
    30. mája 2025
    Ženy menia pravidlá turizmu: dámske jazdy aj sólo výlety
    14. mája 2025
    Svetová výstava v Osake: Akú má návštevnosť slovenská expozícia?
    3. mája 2025
    SVETOVÁ VÝSTAVA V JAPONSKU: Slovenskí vinári sa úspešne odprezentovali
    30. apríla 2025
    EXPO 2025: Slovenská expozícia v Osake otvorila svoje brány
    14. apríla 2025
  • O nás
Čítanie: Máte do 26 rokov? Využite možnosť odbornej praxe vo Švajčiarsku
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Gastro > Vzdelávanie > Máte do 26 rokov? Využite možnosť odbornej praxe vo Švajčiarsku
Vzdelávanie

Máte do 26 rokov? Využite možnosť odbornej praxe vo Švajčiarsku

red.
red.
Uverejnené: 29. júna 2023
5 min. čítania
Zdieľať

Zahraničná prax prináša nové možnosti

Prečo nevyužiť voľný čas počas víkendov na spoznávanie týchto stredísk, lyžovať na strmých svahoch alpských velikánov, navštevovať diskotéky a využívať bohatý nočný život (apres ski) v týchto strediskách ?

Okrem iného majú účastníci praxe možnosť zdokonaliť sa v nemčine alebo angličtine. Môžu získať diplom a vysvedčenie zo Švajčiarska, ktoré môžu napr. využiť pri hľadaní nového zamestnania a pod.

- Inzercia-
Ad image

Nezanedbateľná je aj garantovaná výška čistého mesačného zárobku vo výške 845 €. Okrem toho možno rátať v obsluhe aj s prepitným a príplatkami za prácu nadčas. Z uvedenej  sumy sa už neplatí žiadna daň ani odvody, ani náklady na stravovanie a ubytovanie. Je to, dá sa povedať, „vreckové“. Ako s ním účastníci praxe  naložia je len na nich. Niečo si možno kúpia, precestujú a prelyžujú ich vo Švajčiarsku, alebo si ich prinesú domov a v lete 2024 vycestujú niekam do zahraničia. Máme skúsenosti, že niektorý zamestnávateľ požiadal praktikanta, s ktorým bol mimoriadne spokojný, aby prišiel na prax aj v letnej sezóne, ale za lepších platových podmienok (odpadne totiž platiť školné). Prax možno stráviť s priateľom (priateľkou), pokiaľ spĺňa podmienky – vek od 18 do 26 rokov, aspoň základná znalosť nemčiny alebo angličtiny a úspešné absolvovanie výberového konania v druhej polovici septembra 2023 v Banskej Bystrici.

Viac info TU

Kontakt: peter.patus1@gmail.com
0905 164 849

- Inzercia -
Ad image

Text: prof. Ing. Peter Patúš, PhD., riaditeľ združenia

Foto: Unsplash a archív združenia

Predchádzajúca stránka12

Mohlo by sa vám páčiť

70. výročie bratislavskej Hotelovej akadémie Mikovíniho
Gastro Liptov 2025 – oslava mladých gastronomických talentov
Otvorený deň na prestížnej švajčiarskej univerzite Les Roches
Žilinská hotelová akadémia prepája teóriu s praxou
Baristická súťaž rytiera čiernej dámy
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Predchádzajúci článok Senior – zákazník budúcnosti
Nasledujúci článok Hotel a deti
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

Najčítanejšie za posldných 7 dní

DodávateliaInteriér/Exteriér

Dizajnové trendy: 10 dôvodov pre zelenú stenu v hoteli

Advertoriál
Advertoriál
4. júna 2025
Longevity: Hotel ako oáza zdravia a vitality
TRI dekády nitrianskej ikony. Hotel Zlatý Kľúčik oslávil 30. narodeniny 
Uspejú hotelieri v hromadnej žalobe proti Booking.com ?
Pribudla nová letecká linka Bratislava – Tel Aviv
- Inzercia-
Ad image

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta