Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Tohtoročné leto pri Domaši: Málo vody a veľa noviniek
    16. júla 2025
    Čím aktuálne žijeme: Lucia Melnová, event a front office manažérka, Liptovský Dvor****
    14. júla 2025
    Château Gbeľany: Záverečné skúšky, ktoré spájali generácie
    11. júla 2025
    Dáma v červenom. Lady in Red oslavuje 15 rokov
    7. júla 2025
    Slovenské Maledivy. Tília Resort ukázal novú letnú tvár Oravy
    6. júla 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    White Donkey Hotel****
    Trochu iná dovolenka. Luxusný únik na grécko-slovenský spôsob 
    25. júla 2025
    Obľúbené Chorvátsko ponúka 13 reštaurácií s hviezdami Michelin
    10. júla 2025
    Južné Čechy. Láska na prvý pohľad, ktorá zostane navždy
    30. mája 2025
    Ženy menia pravidlá turizmu: dámske jazdy aj sólo výlety
    14. mája 2025
    Svetová výstava v Osake: Akú má návštevnosť slovenská expozícia?
    3. mája 2025
  • O nás
Čítanie: Máte do 26 rokov? Využite možnosť odbornej praxe vo Švajčiarsku
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Gastro > Vzdelávanie > Máte do 26 rokov? Využite možnosť odbornej praxe vo Švajčiarsku
Vzdelávanie

Máte do 26 rokov? Využite možnosť odbornej praxe vo Švajčiarsku

red.
red.
Uverejnené: 29. júna 2023
5 min. čítania
Zdieľať

Zahraničná prax prináša nové možnosti

Prečo nevyužiť voľný čas počas víkendov na spoznávanie týchto stredísk, lyžovať na strmých svahoch alpských velikánov, navštevovať diskotéky a využívať bohatý nočný život (apres ski) v týchto strediskách ?

Okrem iného majú účastníci praxe možnosť zdokonaliť sa v nemčine alebo angličtine. Môžu získať diplom a vysvedčenie zo Švajčiarska, ktoré môžu napr. využiť pri hľadaní nového zamestnania a pod.

- Inzercia-
Ad image

Nezanedbateľná je aj garantovaná výška čistého mesačného zárobku vo výške 845 €. Okrem toho možno rátať v obsluhe aj s prepitným a príplatkami za prácu nadčas. Z uvedenej  sumy sa už neplatí žiadna daň ani odvody, ani náklady na stravovanie a ubytovanie. Je to, dá sa povedať, „vreckové“. Ako s ním účastníci praxe  naložia je len na nich. Niečo si možno kúpia, precestujú a prelyžujú ich vo Švajčiarsku, alebo si ich prinesú domov a v lete 2024 vycestujú niekam do zahraničia. Máme skúsenosti, že niektorý zamestnávateľ požiadal praktikanta, s ktorým bol mimoriadne spokojný, aby prišiel na prax aj v letnej sezóne, ale za lepších platových podmienok (odpadne totiž platiť školné). Prax možno stráviť s priateľom (priateľkou), pokiaľ spĺňa podmienky – vek od 18 do 26 rokov, aspoň základná znalosť nemčiny alebo angličtiny a úspešné absolvovanie výberového konania v druhej polovici septembra 2023 v Banskej Bystrici.

- Inzercia-
Ad image

Viac info TU

Kontakt: peter.patus1@gmail.com
0905 164 849

- Inzercia -
Ad image

Text: prof. Ing. Peter Patúš, PhD., riaditeľ združenia

Foto: Unsplash a archív združenia

Predchádzajúca stránka12

Mohlo by sa vám páčiť

Erasmus a duálne vzdelávanie formujú ďalšiu generáciu hotelierov
Baristická súťaž rytiera čiernej dámy
Château Gbeľany: Záverečné skúšky, ktoré spájali generácie
70. výročie bratislavskej Hotelovej akadémie Mikovíniho
Gastro Vianoce 2024 v Hotelovej akadémii Ľudovíta Wintera v Piešťanoch
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Predchádzajúci článok Senior – zákazník budúcnosti
Nasledujúci článok Hotel a deti
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

- Inzercia-
Ad image

Najčítanejšie za posledných 7 dní

AktualityCestovný ruch

Letná sezóna 2025: Návštevnosť rastie, no výzvy pretrvávajú

Lucia Arbetova
Lucia Arbetova
4. augusta 2025
Slovensko patrí medzi geotermálne veľmoci Európy
NÁBYTOK ŠPECIÁLNE KONCIPOVANÝ PRE SEGMENT HORECA
Ako premeniť dovolenku na Slovensku na zážitok konkurujúci moru
Priehrada Liptovská Mara – poznaná aj nepoznaná
- Inzercia-
Ad image

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta