Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Aa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Hotel Wallackhaus
    Od vlakov k hotelom
    11. augusta 2023
    Koncept Easy stavia na jednoduchosti zážitkov a hostia to milujú
    20. júna 2023
    Čo robiť, keď sa šéf zblázni?
    16. júna 2023
    Hotelový komplex Gréta
    Zažite autentický aj moderný Liptov v rezorte Gréta
    13. júna 2023
    Generálny riaditeľ hotela Rudolf Križan privítal Ursulu von der Leyen
    Grand Hotel River Park hostil Globsec
    2. júna 2023
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Letenky do Atén zadarmo?
    9. septembra 2023
    Hotelovým svetom
    28. augusta 2023
    Dubaj objavuje slovenskú kuchyňu
    29. júla 2023
    3 dôvody, prečo (opäť) navštíviť Dubaj
    25. júna 2023
    Libanon je nádherná, ale akoby prekliata krajina
    20. mája 2023
  • O nás
Čítanie: Máte do 26 rokov? Využite možnosť odbornej praxe vo Švajčiarsku
Zdieľať
Aa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Rozhovory
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Články > Gastro > Vzdelávanie > Máte do 26 rokov? Využite možnosť odbornej praxe vo Švajčiarsku
Vzdelávanie

Máte do 26 rokov? Využite možnosť odbornej praxe vo Švajčiarsku

red.
red. Uverejnené: 29. júna 2023
5 min. čítania
Zdieľať

Zahraničná odborná prax je obľúbený spôsob ako získať nové zručnosti a skúsenosti, ktoré neraz výrazne ovplyvnia budúci život absolventa. Takúto možnosť ponúka Švajčiarsko – slovenské združenie cestovného ruchu.

Združenie ponúka záujemcom možnosť absolvovať 4-mesačnú odbornú prax v hoteloch a pohostinských zariadeniach vo Švajčiarsku v zimnej sezóne 2023/ 2024.

- Inzercia-
Ad image

Okrem praxe v zariadeniach cestovného ruchu ponuka zahŕňa aj dvojtýždňový intenzívny vzdelávací kurz. Bude prebiehať v školskom hoteli vybranej švajčiarskej hotelovej školy vo Weggis v centrálnom Švajčiarsku.

Príprava na zimu začína už v lete

Pre nastávajúcu zimnú sezónu pripravuje OZ Švajčiarsko – slovenské združenie cestovného ruchu v Banskej Bystrici odbornú prax. Bude sa konať v zariadeniach cestovného ruchu vo Švajčiarsku v kantóne Graubünden (nemecky hovoriaci kantón). Termín praxe je od 10. decembra 2023 do 9. apríla 2024, teda na vrchole zimnej sezóny.

- Inzercia -
Ad image

Prečo píšeme o odbornej praxi vo Švajčiarsku v zimnej sezóne už teraz, keďže ešte len začína leto? 

Je to preto, že zabezpečenie takejto praxe vyžaduje dôkladnú prípravu už pol roka dopredu, či už zo strany švajčiarskeho, tak aj slovenského partnera. Podobne aj potenciálni záujemcovia o prax si potrebujú s dostatočným časovým predstihom naplánovať akým aktivitám sa budú v zime venovať.

Podmienky

Uvedená prax je určená pre mladých ľudí od 18 do 26 rokov, ktorí majú aspoň základné znalosti nemeckého alebo anglického jazyka (základná podmienka). Pritom sa nevyžaduje žiadne odborné vzdelanie, záujemca nemusí byť ani študent, len má byť ochotný a  pripravený pracovať štyri mesiace vo Švajčiarsku.

- Inzercia-
Ad image

Ide o prax vo Švajčiarskych Alpách v kantóne Graubünden, v ktorom sa nachádzajú najznámejšie lyžiarske strediská Švajčiarska, ako sú St. Moritz, Davos, Klosters, Lenzerheide, Arosa a iné (do lyžiarskeho strediska Klosters chodil lyžovať aj princ Charles, dnes britský kráľ Karol, s manželkou Dianou a ich deťmi).

Predpokladáme, že pre niektorých mladých ľudí  to môže  byť výborná príležitosť zdokonaliť sa nielen v nemčine, či angličtine, v práci v obsluhe v pohostinských zariadeniach, ale aj v zimných športoch a získať skúsenosti z fungovania zimných lyžiarskych stredísk vo Švajčiarsku.

Priebeh odbornej praxe

Prax začína dvomi týždňami intenzívneho vzdelávania v oblasti obsluhy v pohostinských zariadeniach (v termíne od 10. 12. 2023 do 23. 12. 2024) v školskom hoteli  švajčiarskej hotelovej školy vo Weggis v kolektíve mladých ľudí z Čiech, Maďarska, Litvy a dokonca z Južnej Afriky. Po absolvovaní vzdelávacieho kurzu 23. decembra 2023 zabezpečí švajčiarsky partner presun účastníkov do jednotlivých zariadení cestovného ruchu. Tam budú pracovať ďalších tri a pol mesiaca do 9. apríla 2023.

Atmosféru Vianoc, Silvestra a Nového roku prežijú účastníci v niektorom zariadení cestovného ruchu vo Švajčiarskych Alpách v kantóne Graubünden ako pracovníci obsluhy alebo v kuchyni a to až do 9. apríla 2024.

12Nasledujúca stránka

Mohlo by sa vám páčiť

Žilina pripravuje skvelých odborníkov pre gastronómiu

Erasmus a duálne vzdelávanie formujú ďalšiu generáciu hotelierov

Súťaž s vôňou likéru

red. 29. júna 2023
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Predchádzajúci článok Senior – zákazník budúcnosti
Nasledujúci článok Ako chutí leto?
Zanechať komentár

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

- Inzercia-
Ad image

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať
- Inzercia-
Ad image
- Inzercia-
Ad image
Najčítanejšie
Aktuality

Reakcia Asociácie hotelov a reštaurácií Slovenska na zistenia Finančnej správy

TS TS 25. septembra 2023
Ako chutí jeseň
Týmto vchodom prechádzajú najlepší zamestnanci na svete
Richard Blaško, F & B manažér Hotela Sheraton Bratislava: Vždy čakáme aj nečakané
- Inzercia-
Ad image

Mohlo by sa vám páčiť

Eventy, súťaže, oceneniaGastroVzdelávanie

Žilina pripravuje skvelých odborníkov pre gastronómiu

20. júna 2023
AktualityTémaVzdelávanieVzdelávanie

Erasmus a duálne vzdelávanie formujú ďalšiu generáciu hotelierov

3. mája 2023
GastroVzdelávanie

Súťaž s vôňou likéru

1. marca 2023

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta

Registrovať Stratili ste heslo?