Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    V hoteli na brehu Štrbského plesa privítajú jar aj nové tváre
    24. apríla 2025
    Swissôtel Damian Jasna
    Swissôtel Damian Jasna prináša na Slovensko švajčiarsku pohostinnosť
    27. marca 2025
    Hotel ACADEMIA
    Hotel ACADEMIA: Ikona Tatier, ktorá spája vedu, pohodlie a harmóniu s prírodou
    13. marca 2025
    Bratislavský hotel Sheraton oslavuje 15. výročie otvorenia
    25. februára 2025
    Top 10 hotel openings 2025
    9. februára 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Svetová výstava v Osake: Akú má návštevnosť slovenská expozícia?
    3. mája 2025
    SVETOVÁ VÝSTAVA V JAPONSKU: Slovenskí vinári sa úspešne odprezentovali
    30. apríla 2025
    EXPO 2025: Slovenská expozícia v Osake otvorila svoje brány
    14. apríla 2025
    Zábava na snehu pokračuje! Na ľadovci lyžujete do mája
    9. marca 2025
    Top 10 hotel openings 2025
    9. februára 2025
  • O nás
Čítanie: Od Strachana k Strachanovi!
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Hotely > Od Strachana k Strachanovi!
Hotely

Od Strachana k Strachanovi!

Zlatica Kramárová
Zlatica Kramárová
Uverejnené: 31. marca 2022
7 min. čítania
Zdieľať

„Hoci zimná sezóna nebola taká silná ako inokedy, zažili sme takú úžasnú atmosféru, ako snáď nikdy doteraz. Ľudia boli vďační, až v eufórii, že sa opäť môžu stretávať, dovolenkovaťa užívať si (takmer) normálny život,“ hodnotia sezónu pod Belianskymi Tatrami Janka a Jaroslav Strachanovci. Okrem Grand Hotela****Bachledka Strachan a Wellness Penziónu ***Strachan prevádzkujú aj lyžiarske stredisko Strachan Ski a na svahu reštauráciu Medvedí Brloh Strachan, kde to túto zimu žilo!

Pri otázke na TOP tejto sezóny Strachanovci ožili a v duchu sa preniesli do reštaurácie na svahu pri ich penzióne. „Ľudia sa aj pri dodržaní všetkých opatrení neskutočne zabávali každý deň v týždni, bolo im jedno, či je víkend, či pondelok, alebo streda,“ spomína Jaro Strachan.

Zábave hostí pomohli podpornými aktivitami – goralskou zábavou, sprievodnými a animačnými programami a v neposlednom rade svojou prítomnosťou. To si totiž si ich hosť najviac cení. Jednak, že sa mu niekto postará o program, a navyše mu aj rád robí spoločnosť. To sú dve najsilnejšie devízy Strachanovcov, pre ktoré k nim prichádzajú hostia z najluxusnejších hotelov.

Neprídu za pekným hotelom (hoci jeho interiér je naozaj očarujúci), ale za atmosférou, na ktorej sa podieľa celý tím. Od majiteľa, ktorý chce s každým hosťom prehodiť pri raňajkách či večeri pár slov, cez obsluhu, recepčné až po pomocný personál, vďaka ktorým sa hosť cíti naozaj vítaný. WIN-WIN situáciu potvrdzujú slová majiteľov, ktorých spokojnosť hostí nabíja novou energiou. „Iné by to bolo, keby sa sťažovali, to by som medzi nich asi moc nechodila,“ smeje sa Janka Strachanová. Spomína na situáciu, keď zazrela hosťa pri odchode priniesť veľké vrece s kozmetikou, že ‚toto je pre Aničku, toto pre Lucku, toto pre pani majiteľku‘. „Ľudia sú nesmierne vďační za osobný záujem a domácku atmosféru, ktorú zažijú v máloktorom luxusnom hoteli,“ tvrdí majiteľka. Súčasťou záujmu o klienta je ponuka voľnočasových aktivít. Takmer každý deň sa niečo v hoteli, penzióne alebo v ich okolí deje.

- Inzercia-
Ad image

 

Poohliadnutie za zimou

Po vlaňajšej ideálnej zime, keď kvôli zatvoreným hotelom len bezmocne sledovali, ako sa ich hostia presúvajú na poľskú stranu Tatier, si tohtoročnú sezónu vychutnali, ako sa patrí. Hoci kvôli platným opatreniam s 30 %-ným poklesom klientely, strediská predsa len ožili. Organizovali obľúbené zimné aktivity, pribudli nové. V Ski Centre Strachan sa pozornosti tešila najväčšia lyžiarska škola pre deti s množstvom zábavy a sprievodných akcií priamo na svahu.

Najobľúbenejšie sú preteky Strachan Cup, ktorých špecifickosťou je, že  každé dieťa v kategórii  Superbaby odchádza domov šťastné – s medailou, pohárom „zo zlata“, diplomom a vecnou cenou. Organizovala sa tradičná goralská zabíjačka s diskotékou, večerná ski šou s ohňostrojom, retro preteky na vreciach so slamou, večerné lyžovanie s goralskou hudbou.

- Inzercia -
Ad image

Na zasneženom svahu sa konal aj krst nového strachanovského drinku. Čučoriedkový likér Strachan dopĺňa rad čučoriedkových výrobkov firmy Rudolf Jelínek, a. s., ktoré robia špeciálne pre spoločnosť Strachan. K Strachanovici, 42 %-nému destilátu z čučoriedkového macerátu, pribudol sladký brat pre nežnejšiu klientelu. Čučoriedková pálenka a čučoriedková šťava v spojení s cukrom a prírodnou arómou vytvorili osobitý drink vhodný pre najrôznejšie príležitosti. Nielen chuťou, ale aj vzhľadom zaujme servírovaný napríklad na ľade s niekoľkými kúskami čerstvých čučoriedok, alebo v obľúbených koktailoch, ktorým prepožičia tajomnú vôňu hlbokého lesa.

Hostia Grand Hotela**** Bachledka Strachan využívali lyžiarske stredisko Bachledka Ski Sun hneď vedľa hotela. Zaujímavé možnosti sa lyžiarom Ski Centra Strachan a Bachledka Ski Sun otvorili koncom roka 2020 vďaka členstvu týchto dvoch stredísk v poľsko-slovenskom združení TATRY Super Ski. Vďaka tomu môžu s jedným skipasom lyžovať spolu v 18 strediskách, z toho v 16 na poľskej strane Tatier.

Letné aktivity

V mimosezóne by radi aj u Strachana uvítali firemnú klientelu. Zatiaľ si originálnu goralskú kongresku nového hotela príliš neužila. Individuálna klientela tu vďaka malebnému prostrediu Belianskych Tatier, špičkovému wellness centru a zaujímavej ponuke nájde program po celý rok. Najväčšej popularite sa v poslednom období tešia celoodpružené E-biky Strachan s dojazdom 100 km. Ich aktuálny počet 30 kusov počas sezóny väčšinou nestačil. A tak k prvým investíciám tejto jari bude patriť nákup ďalších 20 kusov. Požičovňa má otvorené aj pre verejnosť, ubytovaní hostia Grand Hotela Bachledka a Wellness Penziónu Strachan majú ich zapožičanie grátis.

Grátis alebo so zľavou môžu hostia každého zo zariadení využívať všetky služby sesterských prevádzok. Adventure Minigolf Ždiar s 9-timi minigolfovými dráhami ponúka skvelú zábavu pre celú rodinu. Po hre sa môžu deti zabaviť na trampolíne, preliezačkách či na lezeckej stene. Skvelý priestor pre zábavu je Family Park Strachankovo, ktorý sa každý rok rozrastá o nové atrakcie a zvieratá.

Ždiar je výborným východzím miestom na výlety, najznámejšou atrakciou je Chodník korunami stromov. Vedľa neho nájdete dobrodružné lesné detské ihrisko Kráľovstvo lesa Bachledka. Návštevníci regiónu neobídu ani Ždiarske múzeum, Beliansku jaskyňu, Spider park, Stone Art Gallery, či mnohé iné tatranské atrakcie. Priaznivcov turistiky zavedie turistický značený chodník zo Ždiaru cez Monkovu dolinu priamo na hrebeň Belianskych Tatier. Snaživých, no menej skúsených turistov ubytovaných u Strachana zaujme ponuka hotelového sprievodcu. Ten ich nielen šťastlivo dovedie späť. Ale tiež urobí z turistického výletu náučný chodník a oboznámi ich so všetkým živým, čo (alebo koho) na ňom stretnú. Túto službu môžu hostia využívať bezplatne už druhú letnú sezónu.

Za každého počasia

Najobľúbenejšiu aktivitu pri nepriaznivom počasí nepochybne predstavuje luxusné wellness centrum Grand Hotela Bachledka Strachan spolu s ponúkanými procedúrami a čoraz viac populárnymi saunovými rituálmi.

V obľúbenosti mu v poslednom období konkurujú grilovačky na terase na štýlových OFYR griloch a rumové ochutnávky, obohatené zaujímavými príbehmi z celého sveta. Z gastro-súdka majú hostia v obľube aj tematické večere s témou Titanic a, samozrejme, špeciality ponúkané v štýlovej reštaurácii hotela, kde to žije za každého počasia.

A na záver ešte malá GPS lekcia: Viete, aký dlhý je Ždiar? Od Strachana k Strachanovi! Túto príjemnú 6,5-kilometrovú prechádzku z hotela do penziónu alebo opačne môžete absolvovať tromi cestami, ktoré vám ochotne ukážu na recepcii. Môže sa vám tá vzdialenosť zdať dosť, ale keď to zvládol strachanovský maskot pes Berny, keď sa z penziónu vydal za svojou polovičkou Bertou na Bachledku, zvládnete to aj vy!

 

 

 

 

 

 

 

Mohlo by sa vám páčiť

Využite medzisezónu na renováciu hotelového interiéru
Elegantné Vianoce v Prvej dáme Tatier
Mestské hotely BHP s novým vedením
Tomáš Sokologorský, The Grand Vígľaš: Obmedzené možnosti z vás vydolujú kreativitu
Zažite autentický aj moderný Liptov v rezorte Gréta
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Autor:Zlatica Kramárová
Sledovať:
Spoluzakladateľka časopisu a šéfredaktorka Hoteliera má za sebou viac ako 300 rozhovorov, takmer 10 000 stránok časopisu, množstvo novinárskych ciest, akcií, výstav, konferencií a mediálnych partnerstiev. A stále ju baví prinášať vám nové témy, informácie, atraktívne reportáže a najmä inšpiratívne príbehy ľudí z hotelového sveta.
Predchádzajúci článok V Tatranskej Lomnici rozkvitol Horec
Nasledujúci článok Polievka je grunt!

Najčítanejšie za posldných 7 dní

Čo ma posúva ako hotelieraOsobnosti

Rozwitha Bieber: V hotelierstve som sa naučila pokore aj číslam

red.
red.
7. mája 2025
Aká je vaša tohtoročná stratégia na dosiahnutie úspechu?
Svetová výstava v Osake: Akú má návštevnosť slovenská expozícia?
HORECA & EXPO 2025 riešila aktuálne výzvy sektora hospitality
SVETOVÁ VÝSTAVA V JAPONSKU: Slovenskí vinári sa úspešne odprezentovali
- Inzercia-
Ad image

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta