Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Od vášne k histórii k silnému hráčovi v hospitality segmente
    5. augusta 2025
    Tohtoročné leto pri Domaši: Málo vody a veľa noviniek
    16. júla 2025
    Čím aktuálne žijeme: Lucia Melnová, event a front office manažérka, Liptovský Dvor****
    14. júla 2025
    Château Gbeľany: Záverečné skúšky, ktoré spájali generácie
    11. júla 2025
    Dáma v červenom. Lady in Red oslavuje 15 rokov
    7. júla 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Hotelier Boris Gula: V Grécku má všetko svoj čas
    11. augusta 2025
    White Donkey Hotel****
    Trochu iná dovolenka. Luxusný únik na grécko-slovenský spôsob 
    25. júla 2025
    Obľúbené Chorvátsko ponúka 13 reštaurácií s hviezdami Michelin
    10. júla 2025
    Južné Čechy. Láska na prvý pohľad, ktorá zostane navždy
    30. mája 2025
    Ženy menia pravidlá turizmu: dámske jazdy aj sólo výlety
    14. mája 2025
  • O nás
Čítanie: Ohliadnutie za letnou sezónou 2024 – anketa časopisu Hotelier
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Aktuality > Cestovný ruch > Ohliadnutie za letnou sezónou 2024 – anketa časopisu Hotelier
AktualityCestovný ruchRegióny

Ohliadnutie za letnou sezónou 2024 – anketa časopisu Hotelier

Jarmila Horváthová
Jarmila Horváthová
Uverejnené: 20. októbra 2024
6 min. čítania
Zdieľať

Niekomu sa naplnili očakávania, iný dúfal vo väčšie čísla… Ako hodnotia sezónu prevádzkovatelia ubytovacích zariadení? A v čom sa zhodujú ich výpovede?

Najúspešnejšia sezóna posledných rokov

- Inzercia-
Ad image
Masarykov dvor
Masarykov dvor

Marcela Vreštiaková, riaditeľka rezortu Masarykov Dvor:

„Letná sezóna 2024 bola pre nás zatiaľ najsilnejšia od nášho vzniku. Tento rok sme v rezorte otvorili nových 28 lôžok na ubytovaní v Dependance u Bylinkárky. Aj to dopomohlok zvýšenej návštevnosti počas leta, ktorá oproti minulému roku stúpla o 31 %. Dnes poskytujeme ubytovanie pre 110 osôb. Najviac návštevníkov k nám prichádza zo Slovenska, potom v rebríčku nasleduje Česko, Chorvátsko, Dánsko, Poľsko… a ďalšie európske krajiny. Tento rok sme otvorili aj zrekonštruovaný jazdecký areál, keďže náš rezort sa od svojho začiatku zameriava na jazdecký šport. Rezort má vynikajúcu reštauráciu, ktorú vedie executive chef Ľubomír Herko, wellness centrum, ale aj vlastný remeselný pivovar, rozrábku mäsa, výrobu a predajňu pre predaj vlastných produktov.”

Masarykov dvor

- Inzercia-
Ad image

Aj Hotel Jason**** z Vršatského Podhradia hodnotí letnú turistickú sezónu 2024 priaznivo. Podľa riaditeľa hotela Borisa Repáka sa im podarilo sa zdvihnúť všetky základné ukazovatele a prekonať predošlý rok. „Rovnako nám však ukázala nedostatky a možnosti zlepšenia. Je dôležité inšpirovať sa okolím V4 kde vnímame dominantné postavenie Poľska, prehodnotiť cenotvorbu a ekonomickú stratégiu. Ešte stále to globálne ´nevieme robiť´, ale určite nám nechýba chuť a odvaha,” myslí si B. Repák.

Hotel Jason

- Inzercia -
Ad image

Spokojnosť so sezónou vyjadrila majiteľka penziónu Harmónia Angelina Machová. Penzión sa celoročne zameriava na skupinové pobyty, takže sa teší vyťaženosti takmer stále okrem malej prestávky v januári, kedy majú zatvorené. Od februára do decembra fungujú so skupinovými pobytmi a Angelina Machová sa teší, že tento rok už nabehli na systém rezervácií ako pred pandémiou.

Angelina Machová, Penzión Harmónia:

„Tento rok sme mali veľa medzinárodných pobytov, keďže situácia sa už zlepšila a ľudia môžu cestovať. Takže to hodnotím veľmi pozitívne z toho hľadiska. Posledné ročníky sme mali hostí najmä zo Slovenska, tento rok aj z Austrálie, zaoceánskych lektorov a účastníkov, ktorí cestujú presne za účelom pobytu u nás na rôzne medzinárodné konferencie a workshopy, zamerané na zdravý životný štýl a osobný rozvoj.“ Pri porovnaní s minulým rokom vidí rozdiel najmä v štruktúre klientely. Tento rok bola rozmanitejšia, medzinárodnejšia, čo hodnotia veľmi pozitívne. Rovnako pozitívne hodnotia, že majú stálu klientelu, ktorá sa vracia.

Penzión Harmónia
12Nasledujúca stránka

Mohlo by sa vám páčiť

Vláda schválila 5 % DPH pre ubytovacie služby
Priame lety do Albánska aj z Košíc
Letná sezóna 2025: Návštevnosť rastie, no výzvy pretrvávajú
Kroje, medy, medovníčky, syrové nite… a iné tradičné poklady regiónu
(Ne)chce Bratislava hostí? Aktuálne im pobyt skôr komplikuje
OZNAČENÉ:Letná sezóna 2024
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Autor:Jarmila Horváthová
Odborných redaktorov, ktorí sa dokonale vyznajú v hotelovej branži a gastrobiznise môžete na Slovensku spočítať na prstoch jednej ruky. Jarka medzi nich patrí už roky, počas ktorých bola srdcom i hlavou prestížnych hodnotení Trend Top Hotely a reštaurácie Slovenska, ako aj odborných konferencií, spájajúcich hoteliersku branžu.
Predchádzajúci článok Potápači vyčistili Tatranské plesá o desiatky kíl odpadu
Nasledujúci článok Schválili nové zákony o cestovnom ruchu. Čo obsahujú?
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

- Inzercia-
Ad image

Najčítanejšie za posledných 7 dní

OsobnostiRozhovoryZo sveta

Hotelier Boris Gula: V Grécku má všetko svoj čas

Zlatica Kramárová
Zlatica Kramárová
11. augusta 2025
Novinka v Nízkych Tatrách – turistika so sprievodcom
Hotelieri hodnotia prvú polovicu leta 2025
Pridajte sa k hotelom, ktoré odmietajú krutý chov rýchlokurčiat
Od vášne k histórii k silnému hráčovi v hospitality segmente
- Inzercia-
Ad image

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta