Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
    26. októbra 2025
    Kaskády zrejú ako víno. 20 rokov oslávili komorne
    10. októbra 2025
    Od vášne k histórii k silnému hráčovi v hospitality segmente
    5. augusta 2025
    Tohtoročné leto pri Domaši: Málo vody a veľa noviniek
    16. júla 2025
    Čím aktuálne žijeme: Lucia Melnová, event a front office manažérka, Liptovský Dvor****
    14. júla 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
    26. októbra 2025
    Plánujete výlet? Spojte Londýn s gurmánskym dobrodružstvom!
    24. októbra 2025
    Desatoro dubajského hotelového sveta, ktoré vás môže inšpirovať
    29. augusta 2025
    Hotelier Boris Gula: V Grécku má všetko svoj čas
    11. augusta 2025
    White Donkey Hotel****
    Trochu iná dovolenka. Luxusný únik na grécko-slovenský spôsob 
    25. júla 2025
  • O nás
  • MarketplaceNové
Čítanie: Plánujete výlet? Spojte Londýn s gurmánskym dobrodružstvom!
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
  • MarketplaceNové
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Gastro > Koncepty > Plánujete výlet? Spojte Londýn s gurmánskym dobrodružstvom!
GastroKonceptyZo sveta

Plánujete výlet? Spojte Londýn s gurmánskym dobrodružstvom!

Anna Gocoliaková
Anna Gocoliaková
Uverejnené: 24. októbra 2025
9 min. čítania
Foto: Helix
Zdieľať

Londýn je pre Slovákov obľúbenou destináciou na tzv. city breaks. Vydajte sa spoločne s nami sa víkendové gastronomické dobrodružstvo a objavte gurmánsky Londýn! Prevedieme vás naším víkendovým menu a prinesieme vám tipy na miesta, ktoré by nemal obísť žiadny gurmánsky návštevník Londýna. 

Piatok

English Breakfast/Anglické raňajky v The Blue Legume

Na začiatok musíme, samozrejme, spomenúť pravé anglické raňajky. Obrovský tanier plný lahôdok od slaniny, vajíčok, cez pečené paradajky, fazuľu a huby až po hrianky s hash brown, teda zemiakovou plackou. Toto jedlo je nevyhnutnou zastávkou pre trip s názvom gurmánsky Londýn a hoci sú to len raňajky, pravdepodobne vás nasýtia na polovicu dňa.

V prvý deň nášho víkendu sme sa teda vybrali na anglické raňajky do reštaurácie The Blue Legume, kúsok od nášho ubytovania. Interiér je zariadený v teplých farbách a drevených tónoch s pohodlným sedením a príjemnou atmosférou. Nájdete tu širokú škálu jedál, od predjedál, raňajok a šalátov až po hlavné jedlá a dezerty. Všetko z čerstvých, lokálnych surovín a bez použitia rafinovaného cukru alebo lepku. Reštaurácia je tiež skvelou voľbou pre vegánov a vegetariánov, pre ktorých má v ponuke bohatú ponuku. The Blue Legume je medzi miestnymi obyvateľmi dosť populárna, preto je lepšie rezervovať stôl dopredu.

Obed vo francúzskej reštaurácií Ma Cuisine v Kew Gardens, Londýn

Po raňajkách sme strávili niekoľko hodín prechádzkou v botanických záhradách Kew Gardens, ktorá zahŕňala prehliadku skleníkov a vynikajúcu kávu. Cestou z nich sme sa rozhodli obohatiť náš gurmánsky Londýn pre zmenu francúzskou kuchyňou. Zvolili sme Ma Cuisine, bistro v štýle 50. rokov s čiernobielou dlažbou, plagátmi impresionistov a obrusmi gingham. Bistro má hodnotenie 4,6 hviezdičky na Google Maps. Ma Cuisine ponúka klasické francúzske jedlá v neformálnej atmosfére. Nájdete tu predjedlá ako foie gras a steak tartare, hlavné jedlá ako kačací konfit a bravčové mäso po burgundsky. Z dezertov nechýba crème brûlée a tarte tatin. Ponuku dopĺňa rozsiahla vínna karta. 

My sme vyskúšali sme špagety s grilovanými krevetami, paradajkami a poľným šalátom, králika na hubovom ragú s dusenou zeleninou a pečenými zemiakmi, tradičný francúzsky šalát a grilovaný filet z morského vlka s baby špenátom, artičokmi, hroznom a bazalkovou salsou. Samozrejme nechýbala ani ochutnávka  vína, ktorá zahŕňala Bourgogne Aligoté z roku 2020, Meursault Vielles Vignes z roku 2017 a Viognier taktiež z roku 2020.

Večera v Hammerton Brewery

Na večeru sme šli do pivárne, kde popri širokom výbere pív pečú aj domácu pizzu. Atmosféra tu bola živá a energická. Rovnako jedlo i priestory  Hammerton Brewery boli jedinečné.

Začali sme ochutnávkou pív. Od typických anglických až po rôzne špeciály ako arašidové pivo či pivo s príchuťou mexického koláča, ktoré bolo sladké, no i napriek tomu v ústach zanechalo pikantný dozvuk. Pizza bola vynikajúca, z ponuky nás zaujala rukolová s paradajkami, pikantná a syrová s lesnými hríbmi.

123Nasledujúca stránka

Mohlo by sa vám páčiť

Leto v pohári – vyskúšajte TOP koktaily roku 2025
Objednajte si a „Rozbaľte to“, znie plán na záchranu gasto prevádzok
Husacie hody po celý rok
V hlavnej úlohe cestoviny
V Poprade hosťovala najlepšia talianska šéfkuchárka
OZNAČENÉ:brunch v Londýnegurmánsky Londýn
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Autor:Anna Gocoliaková
Anička je náš najmladší člen tímu a skvele vyvažuje naše roky praxe svojim sviežim, ničím nezaťaženým pohľadom. Charakterizujú ju znaky jej generácie Z, Zoomers - je mladá, technicky zdatná a sociálne zameraná, čiže sa s jej skvelými nápadmi a príspevkami stretnete najmä na našich sociálnych sieťach.
Predchádzajúci článok METRO prináša už 25 rokov všetko pre hotely a reštaurácie pod jednou strechou
Nasledujúci článok České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

- Inzercia-
Ad image

Najčítanejšie za posledných 7 dní

Šachtičky Lyžiarske Stredisko
AktualityCestovný ruch

Slovensko láka Maďarov a Rumunov na zimné zážitky

TS
TS
31. októbra 2025
Poznáme víťaza národného kola prestížnej súťaže Bocuse d’Or!
Izraelskí hostia sa vracajú do slovenských hotelov
Premaľovať, prelepiť, odstrániť… Aj váš interiér si pýta UPDATE?
České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta