Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
    26. októbra 2025
    Kaskády zrejú ako víno. 20 rokov oslávili komorne
    10. októbra 2025
    Od vášne k histórii k silnému hráčovi v hospitality segmente
    5. augusta 2025
    Tohtoročné leto pri Domaši: Málo vody a veľa noviniek
    16. júla 2025
    Čím aktuálne žijeme: Lucia Melnová, event a front office manažérka, Liptovský Dvor****
    14. júla 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Ktoré sú TOP slovenské hotely podľa World Travel Awards 2025?
    2. novembra 2025
    České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
    26. októbra 2025
    Plánujete výlet? Spojte Londýn s gurmánskym dobrodružstvom!
    24. októbra 2025
    Desatoro dubajského hotelového sveta, ktoré vás môže inšpirovať
    29. augusta 2025
    Hotelier Boris Gula: V Grécku má všetko svoj čas
    11. augusta 2025
  • O nás
  • MarketplaceNové
Čítanie: „Snažíme sa práci v hotelierstve vrátiť atraktivitu, ktorú nepochybne má”
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
  • MarketplaceNové
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Osobnosti > Rozhovory > „Snažíme sa práci v hotelierstve vrátiť atraktivitu, ktorú nepochybne má”
Rozhovory

„Snažíme sa práci v hotelierstve vrátiť atraktivitu, ktorú nepochybne má”

Zlatica Kramárová
Zlatica Kramárová
Uverejnené: 31. októbra 2023
15 min. čítania
Rudolf Križan
Zdieľať

Pred tým, ako ste nastúpili na vašu pozíciu, absolvovali ste kurz diplomatického protokolu?

Áno, iniciatívne som sa o to zaujímal a prihlásil som sa. Mám množstvo podkladov, z ktorých dodnes čerpám poznatky, ako sa správať v prítomnosti panovníkov, diplomatov, politikov a podobne. Patrí k tomu aj špecifická forma písomnej komunikácie. To tiež prispieva k spokojnosti klienta, ktorý tým dostáva najavo, že sa o neho dobre postarajú.

A čo ostatní zamestnanci?

Celý protokol sa odkomunikuje na základe presných inštrukcií, ktoré dostaneme od príslušnej ambasády v prípade diplomatických návštev. Pri celebritách ide o tzv. rider, čo je mnohostránkový popis všetkých požiadaviek vrátane alergií, typov izieb… Celý tím je detailne informovaný o povinnostiach každého jedného člena.

Ktorý typ významných klientov má najviac požiadaviek?

Sú to, samozrejme, kráľovské návštevy, tzv. Very VIP, VVIP. Niekedy sa v celom hoteli vypratávajú izby, dáva sa k dispozícii styčný pracovník na režim 24/7. To sa týka najmä hostí z Blízkeho východu. Potom sú to celebrity. Niekedy príde krátky rider s bežnými požiadavkami a inokedy má 20 strán, ktorý pripravujete dva týždne a zháňate špeciálne minerálky po celej Európe. Kedysi sa pri komunikácii využívali vysielačky, dnes vďaka aplikáciám napríklad WhatsAp, môžete reagovať na požiadavky okamžite a komunikácia je vďaka tomu plynulá a hladká.

Je to asi dosť veľká fuška pre personál.

Áno, ale je to aj zážitok, keď si môžete povedať: „obsluhoval som kráľa, alebo šejka, zažil som osobne toho a toho svetového DJ-a, sprevádzal som vo výťahu rockovú hviezdu…“ Niektorí sa zavrú na celý čas do izby, ale sú aj takí, ktorí so zamestnancami interagujú a prídu sa napríklad osobne poďakovať. Okrem francúzskeho prezidenta, tak urobil počas svojej návštevy svetoznámy futbalista Ronaldo.

Keď som tu bol riaditeľom prvýkrát, tak v jeden deň sme hostili vládcu Dubaja, šejka Mohammeda bin Rashida so 60 členmi jeho sprievodu, bahrajnského princa s 80-člennou delegáciou a 12 prezidentov. Pamätám si to presne, bolo to v piatok 16. septembra 2016. Zvládli sme to perfektne. Bol to úžasný pocit, pretože zrejme by dovtedy nikto nepovedal, že nejaký hotel na Slovensku to dokáže. Každý z týchto hostí mal, samozrejme, svoj vlastný zoznam požiadaviek a všetci odišli spokojní.

Uzatvára sa hotel pre bežných hostí počas VVIP návštevy?

Hotel sa uzatvára napríklad v čase konania niektorých podujatí. Každoročne sa u nás organizuje bezpečnostná konferencia Globsec. Vtedy nie je možné ubytovať sa v hoteli, ak nie ste členom zúčastnenej delegácie.

Grand Hotel River Park Bratislava
Grand Hotel River Park Bratislava
Predchádzajúca stránka123

Mohlo by sa vám páčiť

Adela Zakarová: Hotel ma veľmi baví
Minister Huliak: Slovensko má čo ponúknuť, ale služby musia dobehnúť prírodu
„Ich ťažké príbehy tu s nimi žijeme,“ hovorí Peter Cák, hotelier, ktorý ubytoval stovky Ukrajincov
Ľubomír Šimko: Reklama, ktorá predáva
Mário Bajs: Som VYJEDNÁVAČ
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Autor:Zlatica Kramárová
Sledovať:
Spoluzakladateľka časopisu a šéfredaktorka Hoteliera má za sebou viac ako 300 rozhovorov, takmer 10 000 stránok časopisu, množstvo novinárskych ciest, akcií, výstav, konferencií a mediálnych partnerstiev. A stále ju baví prinášať vám nové témy, informácie, atraktívne reportáže a najmä inšpiratívne príbehy ľudí z hotelového sveta.
Predchádzajúci článok Ilustračné foto: Unsplash/ Jay Wennington Za čo sú dnes hostia ochotní dobre zaplatiť?
Nasledujúci článok Legálne komerčné vysielanie pre hotely a autorský zákon
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

- Inzercia-
Ad image

Najčítanejšie za posledných 7 dní

ManažmentTéma

33 inšpirácií pre moderný EKO hotel

Radim Beneš
Radim Beneš
4. novembra 2025
HORECA Konferencia prinesie inšpirácie, networking aj Hoteliera roka
Ktoré sú TOP slovenské hotely podľa World Travel Awards 2025?
Slovensko láka Maďarov a Rumunov na zimné zážitky
Poznáme víťaza národného kola prestížnej súťaže Bocuse d’Or!

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta