Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    TRI dekády nitrianskej ikony. Hotel Zlatý Kľúčik oslávil 30. narodeniny 
    2. júna 2025
    Juraj Marko: Bratislavu čaká výrazný nárast ubytovacích kapacít
    12. mája 2025
    Thermal Šírava Spa Resort – termálne srdce Zemplína
    9. mája 2025
    V hoteli na brehu Štrbského plesa privítajú jar aj nové tváre
    24. apríla 2025
    Swissôtel Damian Jasna
    Swissôtel Damian Jasna prináša na Slovensko švajčiarsku pohostinnosť
    27. marca 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Južné Čechy. Láska na prvý pohľad, ktorá zostane navždy
    30. mája 2025
    Ženy menia pravidlá turizmu: dámske jazdy aj sólo výlety
    14. mája 2025
    Svetová výstava v Osake: Akú má návštevnosť slovenská expozícia?
    3. mája 2025
    SVETOVÁ VÝSTAVA V JAPONSKU: Slovenskí vinári sa úspešne odprezentovali
    30. apríla 2025
    EXPO 2025: Slovenská expozícia v Osake otvorila svoje brány
    14. apríla 2025
  • O nás
Čítanie: Sviatok Sakury v Prešove
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Téma > Vzdelávanie > Sviatok Sakury v Prešove
TémaVzdelávanie

Sviatok Sakury v Prešove

red.
red.
Uverejnené: 30. apríla 2018
2 min. čítania
Zdieľať

Nezvyčajný názov, nezvyčajná téma. Maturanti sa jej chopili v plnej sile a s nadšením. O čo vlastne ide? Sakura je druh japonskej čerešne, symbolu tradičného japonského festivalu. Počas tejto jarnej udalosti sa Japonci s rodinou a priateľmi stretávajú pod rozkvitnutými čerešňami – sakurami, aby mohli obdivovať krásu kvitnúcich kvetov.

Študenti uchopili tému veľmi precízne, aby Slovákom čo najlepšie priblížili tento pre nás neznámy sviatok. Akcii predchádzala dôsledná príprava – získavanie dôležitých informácií o japonskej kultúre, zložité bolo zostavenie menu z tradičných japonských jedál. Pre svojich hostí maturanti pripravili v súlade s témou kreatívny program so štipkou japonskej esencie. Bol rozdelený na štyri zaujímavé vstupy. A aby to bolo „pravé japonské“, zladili ho do najmenších detailov. V prvom vstupe bol kúsok originality – prezentácia konzumácie jedál japonskými paličkami. Ako prekvapenie na banket pozvali rodenú Japonku Kumiko Uher s 8-ročnou dcérou Emmou, ktorá ochotne pomáhala s prekladom. Aby sa hostia cítili príjemne, atmosféru dotvárala jemná hudba v pozadí. V druhom vstupe hostí čakala prezentácia japonskej kultúry v japonskom jazyku. V treťom, zvláštnom vstupe, vznikalo priamo pred očami hostí tradičné japonské suši. Štvrtý bod programu bol obohatený o ukážku správneho obliekania japonského kimona. Prezentáciu uzatvorila káva pripravovaná Hario V60, podávaná tradičným japonským spôsobom servírovania, ktorá nasledovala po lahodnom japonskom dezerte Matcha cheescake s čerešňovým želé z vlastnej dielne študentov.

- Inzercia-
Ad image

Dojem Japonska vytvárali vhodne zvolené dekoračné predmety a farebne ladená ružovo-bielo-hnedá výzdoba. Pri delikátnej chuti pripravených jedál typických pre Japonsko hosťom dochádzali slová. Z bohatej ponuky jedál sa nedá vybrať jedno jedlo, všetky boli úžasné.

Celý banket bol v rukách študentov V. C, ktorí akciu zvládli bravúrne. Praktickú časť odbornej zložky maturitnej skúšky tak všetci úspešne zvládli. Hlavný cieľ – priblížiť hosťom skutočnú ázijskú kultúru – bohato naplnili. Hostia odchádzali s úsmevom na tvári, s nezabudnuteľným zážitkom, posilnení kvalitnou japonskou whisky a s malým darčekom, ktorý si pre nich študenti pripravili.

Spracovala: Michaela Kovalčíková, manažérka marketingu V. C triedy

- Inzercia -
Ad image

Mohlo by sa vám páčiť

Budatínsky rínok
Čo robiť, keď sa šéf zblázni?
Dizajnové trendy: 10 dôvodov pre zelenú stenu v hoteli
Predaj noviniek ako zábavný tímový projekt, aktívnych nápadito odmeňte
Konštruktívna kritika otvára cestu
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Predchádzajúci článok Katarína Lukáčová: Konferencia má mnoho tvárí
Nasledujúci článok Martin Kurhajec: Hovorili mi, že talianska reštaurácia v Tatrách neuspeje

Najčítanejšie za posledných 7 dní

AktualityCestovný ruch

EXPO 2025 OSAKA: Slovenská expozícia prilákala už milión návštevníkov

TS
TS
21. júna 2025
Elegancia v pohári – to sú TOP koktaily roku 2025
Mário Bajs: Som VYJEDNÁVAČ
Leto s deťmi aj bez. Ponuka nielen pre rodiny
Zážitkové golfové ihriská ako súčasť moderného hotelového konceptu
- Inzercia-
Ad image

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta