Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Juraj Marko: Bratislavu čaká výrazný nárast ubytovacích kapacít
    12. mája 2025
    Thermal Šírava Spa Resort – termálne srdce Zemplína
    9. mája 2025
    V hoteli na brehu Štrbského plesa privítajú jar aj nové tváre
    24. apríla 2025
    Swissôtel Damian Jasna
    Swissôtel Damian Jasna prináša na Slovensko švajčiarsku pohostinnosť
    27. marca 2025
    Hotel ACADEMIA
    Hotel ACADEMIA: Ikona Tatier, ktorá spája vedu, pohodlie a harmóniu s prírodou
    13. marca 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Južné Čechy. Láska na prvý pohľad, ktorá zostane navždy
    30. mája 2025
    Ženy menia pravidlá turizmu: dámske jazdy aj sólo výlety
    14. mája 2025
    Svetová výstava v Osake: Akú má návštevnosť slovenská expozícia?
    3. mája 2025
    SVETOVÁ VÝSTAVA V JAPONSKU: Slovenskí vinári sa úspešne odprezentovali
    30. apríla 2025
    EXPO 2025: Slovenská expozícia v Osake otvorila svoje brány
    14. apríla 2025
  • O nás
Čítanie: Sviatok Sakury v Prešove
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Téma > Vzdelávanie > Sviatok Sakury v Prešove
TémaVzdelávanie

Sviatok Sakury v Prešove

red.
red.
Uverejnené: 30. apríla 2018
2 min. čítania
Zdieľať

Nezvyčajný názov, nezvyčajná téma. Maturanti sa jej chopili v plnej sile a s nadšením. O čo vlastne ide? Sakura je druh japonskej čerešne, symbolu tradičného japonského festivalu. Počas tejto jarnej udalosti sa Japonci s rodinou a priateľmi stretávajú pod rozkvitnutými čerešňami – sakurami, aby mohli obdivovať krásu kvitnúcich kvetov.

Študenti uchopili tému veľmi precízne, aby Slovákom čo najlepšie priblížili tento pre nás neznámy sviatok. Akcii predchádzala dôsledná príprava – získavanie dôležitých informácií o japonskej kultúre, zložité bolo zostavenie menu z tradičných japonských jedál. Pre svojich hostí maturanti pripravili v súlade s témou kreatívny program so štipkou japonskej esencie. Bol rozdelený na štyri zaujímavé vstupy. A aby to bolo „pravé japonské“, zladili ho do najmenších detailov. V prvom vstupe bol kúsok originality – prezentácia konzumácie jedál japonskými paličkami. Ako prekvapenie na banket pozvali rodenú Japonku Kumiko Uher s 8-ročnou dcérou Emmou, ktorá ochotne pomáhala s prekladom. Aby sa hostia cítili príjemne, atmosféru dotvárala jemná hudba v pozadí. V druhom vstupe hostí čakala prezentácia japonskej kultúry v japonskom jazyku. V treťom, zvláštnom vstupe, vznikalo priamo pred očami hostí tradičné japonské suši. Štvrtý bod programu bol obohatený o ukážku správneho obliekania japonského kimona. Prezentáciu uzatvorila káva pripravovaná Hario V60, podávaná tradičným japonským spôsobom servírovania, ktorá nasledovala po lahodnom japonskom dezerte Matcha cheescake s čerešňovým želé z vlastnej dielne študentov.

- Inzercia-
Ad image

Dojem Japonska vytvárali vhodne zvolené dekoračné predmety a farebne ladená ružovo-bielo-hnedá výzdoba. Pri delikátnej chuti pripravených jedál typických pre Japonsko hosťom dochádzali slová. Z bohatej ponuky jedál sa nedá vybrať jedno jedlo, všetky boli úžasné.

Celý banket bol v rukách študentov V. C, ktorí akciu zvládli bravúrne. Praktickú časť odbornej zložky maturitnej skúšky tak všetci úspešne zvládli. Hlavný cieľ – priblížiť hosťom skutočnú ázijskú kultúru – bohato naplnili. Hostia odchádzali s úsmevom na tvári, s nezabudnuteľným zážitkom, posilnení kvalitnou japonskou whisky a s malým darčekom, ktorý si pre nich študenti pripravili.

Spracovala: Michaela Kovalčíková, manažérka marketingu V. C triedy

- Inzercia -
Ad image

Mohlo by sa vám páčiť

Viete, aký hotel chce každý hosť? Predovšetkým čistý!
Hotelová akadémia v Liptovskom Mikuláši podporuje wellbeing žiakov aj učiteľov
Ako vyzerá uprataná hotelová izba? Predstavy sa môžu líšiť
Stratégia prielomu – efektívne vyjednávanie v 5 krokoch
Jesenný kurz revenue manažmentu III.
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Predchádzajúci článok Katarína Lukáčová: Konferencia má mnoho tvárí
Nasledujúci článok Martin Kurhajec: Hovorili mi, že talianska reštaurácia v Tatrách neuspeje

Najčítanejšie za posldných 7 dní

Zo sveta

Južné Čechy. Láska na prvý pohľad, ktorá zostane navždy

Zlatica Kramárová
Zlatica Kramárová
30. mája 2025
Júnová výzva Ministerstva cestovného ruchu a športu SR
Vybavenie hotela s príbehom. Bohéme Collection vstupuje na Slovensko
Platformy sociálnych sietí: Prejdite od lajkov k rezerváciám
Jozef Ivanič, Hotel Lesná: Ak chceš niečo zmeniť, musíš sa najprv zmeniť sám
- Inzercia-
Ad image

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta