Nezabúdať na začiatky
Medzitým sa Victoire Gouloubi stala jedným z z najznámejších talianskych šéfkuchárov, zaraďujú ju aj medzi najvplyvnejšie ženy Talianska. Má množstvo ocenení, televíznych programov, aj dobročinných projektov. Napriek všetkým úspechom nikdy nezabúda na svoje začiatky na Apeninskom poloostrove. Hovorí, že sa považuje za šťastnú, že môže robiť to, čo robí, ale nezabúda, že spávala na stanici a ani na to, že je žena a čierna.
Pred niekoľkými rokmi ako mama dvoch synov opustila stresujúci svet michelinských kuchýň. Momentálne funguje ako privátna šéfkuchárka a konzultantka.
Taliansko-africká symfónia
Do Popradu prišla ukázať svoju originálnu taliansku kuchyňu s africkým šmrncom, čo v rámci predprípravy a logistiky nebolo celkom jednoduché zrealizovať – Peter Sisák by o tom vedel hovoriť. Niektoré suroviny, ktoré Victoire objednala priamo z Konga, nakoniec skončili v colnom sklade namiesto kuchyne Zuzany Sisákovej, našťastie prominentná šéfkuchárka dokázala v menu zaimprovizovať.
Príprava degustačného menu znamená vždy množstvo stresu a hodín v kuchyni. Podľa slov Zuzany Sisákovej začínala pred prvým degustačným večerom s prípravou o piatej ráno a domov sa dostala po polnoci.
Odmenou obidvom dámam v kuchyni bol dlhotrvajúci potlesk počas prvého večera a standing ovation počas druhého…
Jedlá, ktoré sme mali možnosť ochutnať, boli symfóniou chutí v šiestich chodoch, troch predjedlách a jednom medzichode. Väčšina názvov surovín nám síce nič nehovorila, ale výsledok, ktorý sme dostali na tanieri, bol famózny. Jedlá boli chuťovo vyladené, nápadité, naozaj koncert pre chuťové ale aj zrakové bunky.
LadyChef 2024 menu
Ako vyzerá afro-talianska kuchyňa v podaní Victoire Gouloubi, ktorú servírovala v Poprade na LadyChef:
Tacco z banánovej múky, plnené konfitovanou čakankou, kvapky gorgonzoly
Fufu krekry, zimné crudités, safoz guacamole
Zemiakové Mille foglie, zázvorová treska, ananásový kaviár
Gnocchi z manioku, orieškové maslo z egusi, zaúdené huby
Quinoa šalát, zimná zelenina, sušená slanina, miso vývar
Chrenová polievka, zemiak konfitovaný v údenom masle, jablkový gél, fašiangová šiška plnená krvavničkou (toto jedlo pripravila Zuzana Sisáková)
Kranax gravlax, shio koji pena, bambuské maslo, datle
Teľacie líčka, karfiolové pyré, čakanka, fondo bruno
Paradajka plnená malinou (Zuzana Sisáková)
Ganache z bielej čokolády, ibištekové maslo, goyava gél
Víno k jedlám dodala spoločnosť Wine Lovers Club.