Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Najnovšie správy
Fungujete „pocitovo“? Je aj jednoduchšia cesta
Manažment
Čo najviac chutí šéfkuchárom? Budete prekvapení!
Gastro
Generálny riaditeľ hotela Rudolf Križan privítal Ursulu von der Leyen
Grand Hotel River Park hostil Globsec
Aktuality Hotely
Raňajky ako zážitok
Gastro Koncepty
Neupratujte ako doma
Housekeeping
Aa
  • Aktuality
  • Téma
    • Ekonomika
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
    TémaZobraziť viac
    Fungujete „pocitovo“? Je aj jednoduchšia cesta
    5. júna 2023
    Neupratujte ako doma
    29. mája 2023
    Najlepšie saunové rituály majú v Bešeňovej
    23. mája 2023
    Už nikdy viac „v našom hotely…“
    22. mája 2023
    Čím aktuálne žijú hotelieri?
    17. mája 2023
  • Rozhovory
    RozhovoryZobraziť viac
    Erika Matwij
    Naozaj sa najhoršie podniká s rodinou?
    25. mája 2023
    Marek Harbuľák pomenúva výzvy hotelierstva
    6. apríla 2023
    Lukáš Špilák: Túžil robiť raňajkového čašníka, dnes riadi luxusný hotel
    29. marca 2023
    Jaroslav Kubaľa: Rád nechám ľudí „zahviezdiť“
    13. januára 2023
    Juraj Marko: Nachádzame cesty, ako napredovať
    7. decembra 2022
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Generálny riaditeľ hotela Rudolf Križan privítal Ursulu von der Leyen
    Grand Hotel River Park hostil Globsec
    2. júna 2023
    Recenzie naše každodenné
    26. mája 2023
    Aj pohostinnosť má svoje hranice
    19. mája 2023
    Zákulisie hotelov
    Život je zmena
    12. mája 2023
    Mestské hotely BHP s novým vedením
    11. mája 2023
  • Gastro
    GastroZobraziť viac
    Čo najviac chutí šéfkuchárom? Budete prekvapení!
    3. júna 2023
    Raňajky ako zážitok
    1. júna 2023
    Petícia za spravodlivú DPH
    24. mája 2023
    Mirror Bar
    Mirror Hospitality Expo 2023
    18. mája 2023
    Viete správne prestierať?
    17. mája 2023
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Libanon je nádherná, ale akoby prekliata krajina
    20. mája 2023
    Jordánsko, Wadi Rum
    23
    Blízka exotika s letenkou za stovku. Ale pozor, je návyková!
    22. apríla 2023
    Lifestylové hotely
    16. apríla 2023
    Hotelovým svetom
    14. apríla 2023
    Slovák si na dovolenke dopraje
    23. marca 2023
  • O nás
Čítanie: Mirror Hospitality Expo 2023
Zdieľať
Aa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Aktuality
  • Téma
  • Hotely
  • Rozhovory
  • Zo sveta
  • Gastro
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Mirror Bar
Hotelier > Aktuality > Gastro > Eventy, súťaže, ocenenia > Mirror Hospitality Expo 2023
AktualityEventy, súťaže, oceneniaGastro

Mirror Hospitality Expo 2023

red.
red. Uverejnené: 18. mája 2023
7 min. čítania
Zdieľať

V Bratislave predvedú svoje gastronomické umenie najlepší barmani sveta, skvelí kuchári, aj slovenskí vinári v priestoroch Mirror baru bratislavského Carltonu.

Obsah
Nielen Slováci, ktorí sú špičkou vo sveteGastronomická mapa BratislavyBohatý program pre partnerov a návštevníkovNezabudnite na vstupenky, získate viac

Hlavné mesto bude od 19. do 23. mája hostiť jedinečné gastronomické podujatie Mirror Hospitality Expo 2023. V centre Bratislavy, ale aj v širšom okolí zažijú hostia prácu tých najlepších barmanov sveta, či michelinských kuchárov. Okrem svojho umenia odovzdajú svoje skúsenosti na prednáškach a masterclassoch a príležitosť dostanú aj študenti stredných škôl. Bratislava sa tak zapíše na mapu obľúbených miest, ktorá k nám môže prilákať nových zahraničných turistov.

„Chceme prezentovať Bratislavu a samozrejme aj celé Slovensko ako úžasnú gastronomickú destináciu a chceme ukázať všetko, v čom sme dobrí a v čom dokážeme robiť svetovú prácu. A že máme čo ponúknuť, nám ukážu a dokážu aj Slováci, ktorí pracujú po celom svete a ktorí k nám prídu práve na náš event,“ hovorí Peter Marcina, ktorý zastupuje organizátorov podujatia.

Nielen Slováci, ktorí sú špičkou vo svete

Bude medzi nimi napríklad Martin Siska, ktorý odišiel do Londýna, kde objavil svoju vášeň pre barmanstvo a tvorbu inovatívnych koktailov. K nemu sa pridá Marián Beke, ktorý sa pred 20 rokmi taktiež presťahoval do Londýna, kde sa inšpiroval tamojšou koktailovou kultúrou a životným štýlom. Do Bratislavy zavíta aj Maroš Dzurus, ktorý svojou poctivou prácou pomohol dostať sa Himkok baru z Osla do rebríčkaThe World`s 50 Best Bars.

- Inzercia -
Ad image

Z Austrálie príde Martin Hudák, ktorý začínal doma, no aktuálne pôsobí v Sydney, kde vďaka konceptu Maybe Sammy dostal ocenenieBest New International Cocktail Bar 2019 a tiež najlepší austrálsky bar.  Nebude chýbať ani Adrián Michalčík, ktorý svoju kariéru začal ako profesionálny hokejista, no neskôr našiel svoju skutočnú vášeň – barmanstvo a dnes dokazuje svoje umenie hosťom v Osle. Adrián je aktuálne držiteľom ocenenia najlepšieho barmana na svete v prestížnej súťaži Diageo World Class. Rodák z Popradu, Boris Ivan, pôsobil na Slovensku, v Londýne, či v Prahe, kde sa naučil umeniu japonskej mixológie. Počas svojej kariéry pracoval pre celebrity vrátane Jay Z a Robbieho Williemsa.

Kulinárske umenie predvedie svetoznámy kuchár, majiteľ svetoznámej reštaurácie a televízna osobnosť Marco Pierre White, ktorý sa vo veku len 33 rokov stal prvým britským šéfkuchárom s troma hviezdami Michelin. Vyškolil napríklad Gordona Ramsayho, ktorého poznajú aj slovenskí diváci. Svoje umenie predvedie priamo v Radisson Blu Carlton na kuchárskej šou. Kuchársku časť festivalu zastreší jeden z najznámejších slovenských kuchárov Martin Záhumenský, ktorý v roku 2015 získal prestížne ocenenie kuchár Veľkej Británie – UK Game chef of the Year, čím sa zapísal do londýnskej gastro scény ako jediný cudzinec v histórii.

Gastronomická mapa Bratislavy

Počas Mirror Hospitality Expo v Radisson Blu Carlton hotel v srdci Starého Mesta dostanú hostia množstvo zaujímavostí. Do projektu sa zapojilo viac ako pätnásť rôznych barov, reštaurácií, či vinárstiev a hostia si vychutnajú podujatie nielen z barmanského segmentu. Organizátori sa zamerali na spoluprácu medzi jednotlivými zariadeniami, ktoré sa nachádzajú v hlavnom meste, či v jeho okolí.

- Inzercia-
Ad image

Aby hostia vedeli, kde nájdu zaujímajú ponuku, môžu využiť gastronomickú mapu Bratislavy. Nájdu v nej všetky zapojené prevádzky, ako aj zoznam všetkých sprievodných podujatí Mirror Hospitality Expo 2023, ktorého organizátorom je Mirror bar hotela Radisson Blu Carlton. Priamo v hoteli sa uskutoční viacero častí programu aj sprievodné podujatia.

Skvelé degustácie a hlavne baristickú a vinársku komunitu si hostia vychutnajú v podniku Fach v centre Bratislavy, ktorý je spoluorganizátorom podujatia. K Fachu sa pridajú špičkové bary, akými sú Michalská Cocktail Room, Antique American Bar, Old Fashioned Bar, Sky Bar a Mirror Bar v hoteli Radisson Blu Carlton. Svoje dvere otvoria špičkové bratislavské reštaurácie UFO, Irin Restaurant a mnohé ďalšie. Na Devíne sa do podujatia zapoja vinárstva Zlatý Roh a zážitková reštaurácia Eck. V Pezinku zas Zámok Šimák s výborným vinárstvom a gastronómiou. V každej zo spriatelených prevádzok si návštevník môže vychutnať špeciálne menu.

Bohatý program pre partnerov a návštevníkov

Okrem spoznávania barmanského sveta pripravili organizátori aj sériu vzdelávacích prednášok a masterclassov, ktoré odprezentujú špeciálni hostia. Ich cieľom bude vzbudiť záujem o nové zážitky a umožniť získať najnovšie a najlepšie poznatky z tohto odvetvia. Prezentujúci zapoja hostí do deja, ponúknu im degustácie a vytvoria pre nich interaktívne zážitky. Súčasťou podujatia sú taktiež súťaže a prezentácie, ktoré budú hostia sledovať vďaka neuveriteľnej zostave barmanov z celého sveta. Tí, ktorí milujú gastronomický a barmanský svet, budú môcť na vlastnej koži zažiť to, na čo sa doteraz len mohli pozerať.

Nemožno zabudnúť ani na stredné hotelové školy, ktorých študenti dostanú vstup na podujatie zdarma. V piatok 19. mája dostane desať najlepších študentov zo Slovenska, Českej republiky, Poľska, Maďarska a Rakúska možnosť súťažiť pred profesionálmi na historicky prvej medzinárodnej barmanskej súťaži u nás.

Nezabudnite na vstupenky, získate viac

Vstup na Mirror Hospitality Expo 2023 je rozdelený na dve časti. V priestore pred hotelom Radisson Blu Carlton na Hviezdoslavovom námestí využijú návštevníci ponuku gastro prevádzok zdarma. Hostia môžu rovnako navštíviť spolupracujúce prevádzky po celom meste. „Druhá časť podujatia je určená pre majiteľov vstupeniek, ktorí dostanú jedinečnú možnosť zúčastniť sa vybraných podujatí. Ich zoznam nájdu na webe podujatia. Vzhľadom k tomu, že prednášky, masterclassy, či talkshow sa budú konať v uzavretých priestoroch s obmedzenou kapacitou, odporúčame zapísať sa na podujatia, o ktoré máte záujem, cez web,“ odporúča Peter Marcina. Majitelia vstupeniek budú mať taktiež možnosť ochutnať za zvýhodnených cenových podmienok menu, ktoré pre nich pripravili spolupracujúce podniky v Bratislave a v okolí.

„Ako organizátori chceme podujatím Mirror Hospitality Expo 2023 pozdvihnúť úroveň slovenskej gastronómie, kultúry a pripraviť pre návštevníkov a turistov vzrušujúce gastronomické zážitky. Vzniká tak neopakovateľná možnosť spojiť naše sily a pripraviť spolu niečo jedinečné,“ uzatvára Peter Marcina. Viac informácií o programe, jednotlivých hosťoch, či o možnosti zakúpiť si vstupenky nájdu záujemcovia na www.mirrorhospitalityexpo.com .

Mohlo by sa vám páčiť

Čo najviac chutí šéfkuchárom? Budete prekvapení!

Grand Hotel River Park hostil Globsec

Raňajky ako zážitok

Liptov pestrý ako vlkolínske domy

Petícia za spravodlivú DPH

OZNAČENÉ: bar
red. 18. mája 2023
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Predchádzajúci článok Čím aktuálne žijú hotelieri?
Nasledujúci článok Aj pohostinnosť má svoje hranice
Zanechať komentár

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

- Inzercia-
Ad image

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať
- Inzercia-
Ad image
Obľúbené z nových
Manažment

Fungujete „pocitovo“? Je aj jednoduchšia cesta

Iveta Pupišová Iveta Pupišová 5. júna 2023
Raňajky ako zážitok
Čo najviac chutí šéfkuchárom? Budete prekvapení!
Grand Hotel River Park hostil Globsec
- Inzercia-
Ad image

Mohlo by sa vám páčiť

Gastro

Čo najviac chutí šéfkuchárom? Budete prekvapení!

3. júna 2023
Generálny riaditeľ hotela Rudolf Križan privítal Ursulu von der Leyen
AktualityHotely

Grand Hotel River Park hostil Globsec

2. júna 2023
GastroKoncepty

Raňajky ako zážitok

1. júna 2023
Bešeňová
AktualityRegióny

Liptov pestrý ako vlkolínske domy

26. mája 2023

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov

© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.

Odstránené zo zoznamu na čítanie

Vrátiť
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta

Stratili ste heslo?