Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Juraj Marko: Bratislavu čaká výrazný nárast ubytovacích kapacít
    12. mája 2025
    Thermal Šírava Spa Resort – termálne srdce Zemplína
    9. mája 2025
    V hoteli na brehu Štrbského plesa privítajú jar aj nové tváre
    24. apríla 2025
    Swissôtel Damian Jasna
    Swissôtel Damian Jasna prináša na Slovensko švajčiarsku pohostinnosť
    27. marca 2025
    Hotel ACADEMIA
    Hotel ACADEMIA: Ikona Tatier, ktorá spája vedu, pohodlie a harmóniu s prírodou
    13. marca 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Ženy menia pravidlá turizmu: dámske jazdy aj sólo výlety
    14. mája 2025
    Svetová výstava v Osake: Akú má návštevnosť slovenská expozícia?
    3. mája 2025
    SVETOVÁ VÝSTAVA V JAPONSKU: Slovenskí vinári sa úspešne odprezentovali
    30. apríla 2025
    EXPO 2025: Slovenská expozícia v Osake otvorila svoje brány
    14. apríla 2025
    Zábava na snehu pokračuje! Na ľadovci lyžujete do mája
    9. marca 2025
  • O nás
Čítanie: Žilina pripravuje skvelých odborníkov pre gastronómiu
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Gastro > Eventy, súťaže, ocenenia > Žilina pripravuje skvelých odborníkov pre gastronómiu
Eventy, súťaže, oceneniaGastroVzdelávanie

Žilina pripravuje skvelých odborníkov pre gastronómiu

red.
red.
Uverejnené: 20. júna 2023
3 min. čítania
Zdieľať

Prvé miesto v celoslovenskej súťaži Metro kuchársky päťboj Danubius Gastro, zlato na Gastro Junior Skills, ceny pre cukrárov aj baristov… Hotelová akadémia Žilina zabodovala v Európskom roku zručností 2023.

Európsky rok zručností pod záštitou Európskeho parlamentu má za cieľ dať celoživotnému vzdelávaniu nový impulz získavaním nových, efektívnych zručností zodpovedajúcich trhu práce. Osobitný dôraz sa kladie na aktivizáciu mladých študentov, ktorí sa v budúcnosti uplatnia v gastronómii.

- Inzercia-
Ad image

Týmto krédom sa inšpirovali majstri odborného výcviku. Vďaka tomu dosiahla Hotelová akadémia Žilina úspechy so svojimi žiakmi. Nadobudnuté vedomosti a zručnosti uplatnili na týchto súťažiach a vynikajúco reprezentovali školu.

Cieľavedomosť majstrov aj žiakov priniesla ovocie

Krásne 1. miesto na celoslovenskej súťaži METRO kuchársky päťboj Danubius Gastro 2023 získal tím pod vedením MOV A. Purašovej,  M. Kováčikovej a J. Nemčeka zložený zo žiakov Marek Kozarec  IV. A, Ivan Tvrdovský III. C, Denis Štepík II. C, Jakub Holena I. F a náhradníčkou Elizabeth Halahijová z III. A. Úlohou tímov bolo nakrájať tri očistené cibule čo najviac najemno, pór na jemné rezance – julienne, očistiť a nakrájať zemiaky na kocky cca 0,8 – 1 cm veľké. Ďalej sa museli popasovať s vykostením chladeného kurčaťa od chrbta, s prípravou galantíny a filetovaním celého pstruha. Zo pstruha museli pripraviť filetu bez kostí a odstrániť šupiny.

Zlatú medailu a prvé miesto vybojovala Hotelová akadémia Žilina na súťaži Gastro Junior Skills, ktorá sa konala v rámci veľtrhu Danubius Gastro v Bratislava. Žiaci Ondrej Kulíšek a Mário Gálik pod vedením MOV M. Kamenčíkovej a F. Plavého korunovali svoju cieľavedomú prípravu úspechom. Pripravili 4 porcie predjedla a 4 porcie hlavného jedla z predpísaných surovín v časovom limite 150 minút.

- Inzercia -
Ad image
12Nasledujúca stránka

Mohlo by sa vám páčiť

Bystrická Vínšpacírka spojí 40 vinárov
Pre letnú pohodu
Krízy prajú odvážnym
Martin Korbelič: Formálnosť dnes hostí odrádza
Odštartujte letnú sezónu novými atraktívnymi drinkami
OZNAČENÉ:Hotelová akadémia Žilina
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Predchádzajúci článok Chceš rešpekt – daj rešpekt
Nasledujúci článok Koncept Easy stavia na jednoduchosti zážitkov a hostia to milujú
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

Najčítanejšie za posldných 7 dní

Cestovný ruchZo sveta

Ženy menia pravidlá turizmu: dámske jazdy aj sólo výlety

TS
TS
14. mája 2025
Revolúcia v prístupe k hotelierstvu – prichádza HORECA KONFERENCIA 2025
Juraj Marko: Bratislavu čaká výrazný nárast ubytovacích kapacít
Norbert Longauer: Krízový manažment je umenie navigácie v búrke
Praktická maturita V.C v znamení Art of Taste
- Inzercia-
Ad image

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta