Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
    26. októbra 2025
    Kaskády zrejú ako víno. 20 rokov oslávili komorne
    10. októbra 2025
    Od vášne k histórii k silnému hráčovi v hospitality segmente
    5. augusta 2025
    Tohtoročné leto pri Domaši: Málo vody a veľa noviniek
    16. júla 2025
    Čím aktuálne žijeme: Lucia Melnová, event a front office manažérka, Liptovský Dvor****
    14. júla 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
    26. októbra 2025
    Plánujete výlet? Spojte Londýn s gurmánskym dobrodružstvom!
    24. októbra 2025
    Desatoro dubajského hotelového sveta, ktoré vás môže inšpirovať
    29. augusta 2025
    Hotelier Boris Gula: V Grécku má všetko svoj čas
    11. augusta 2025
    White Donkey Hotel****
    Trochu iná dovolenka. Luxusný únik na grécko-slovenský spôsob 
    25. júla 2025
  • O nás
Čítanie: Zostaneme v KONTAKTE
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Hotely > Zostaneme v KONTAKTE
Hotely

Zostaneme v KONTAKTE

Lea Lisá
Lea Lisá
Uverejnené: 16. decembra 2022
4 min. čítania
Zdieľať

„Boli sme jeden z prvých wellness hotelov na Slovensku a hostia, ktorí k nám začali chodiť pred 20 rokmi pri začiatku wellness boomu, už u nás vo veľkej miere zostali,“ hovorí Júlia Szaffková, riaditeľka hotela. „Chodili k nám ako slobodní, potom ako mladí manželia s malými deťmi, ale aj hostia so staršími deťmi teraz už chodia s vnúčatami. A nachádzajú tu mnoho personálu, ktorý tu je celé tie roky. Už presne vedia, ku komu chcú ísť na masáž, pýtajú sa, kedy má ten či ten službu – so zamestnancami majú blízke vzťahy,“ opisuje lojálnu klientelu, sen každého hoteliera.

Keď je lojálny hosť aj zamestnanec

Blízke vzťahy majú medzi sebou aj zamestnanci navzájom. Riaditeľka urobila všetko pre to, aby počas pandemickej pauzy nemusela nikoho prepustiť: „Neviem si ani predstaviť, že by som ich musela prepustiť po tých rokoch.“ Ich dobré vzťahy sú presne tým, čo tvorí atmosféru hotela. O tom, že je to realita a nie iba klišé, svedčí fakt, že noví zamestnanci prichádzajú zvyčajne na odporučenie, keď niekto niekoho zavolá, alebo príde niekto z rodiny zamestnancov.

Ako sa hotelu darí ustáť aktuálne zvyšujúce sa náklady? Nie je to podľa slov dlhoročnej riaditeľky hotela vôbec ľahké. Veľkou pomocou a ďalším overeným zdrojom pracovných posíl je spolupráca s blízkou Strednou odbornou školou hotelovou v Hornom Smokovci. Navyše v rámci duálneho vzdelávania si hotel vychováva nových zamestnancov, ktorí majú záujem tam zostať pracovať. Ako je to možné, keď väčšina hotelierov sa sťažuje na spoluprácu so žiakmi a ich nezáujem pracovať? „Plne ich zapájame do prevádzky v rámci denných prác, obetujeme aj nejaké suroviny, ak to možno nevyjde. Veľký podiel na skvelej spolupráci má prítomnosť ich majstra zo školy, ktorý je pri organizácii prác v kuchyni veľkým prínosom. Tým je pre nich práca atraktívna a mnohí z nich tu chcú zostať pracovať. Sú to ešte deti, treba byť tolerantný, dôverovať im a podporovať ich,“ opisuje spoluprácu riaditeľka hotela.

Energetická kríza prinesie nový bazén

Kým krízu na pracovnom trhu v hoteli zvládli a na vyrovnanie pandemických nákladov im zostávajú posledné splátky, prichádzajúca energetická kríza im zamiešala karty. Najmä kvôli ich najväčšej pýche, veľkému vnútornému – ale energeticky náročnému – bazénu. Rovnako, ako mnohí iní hotelieri, siahli k úsporným opatreniam aj v Kontakte a rozhodli sa po sviatkoch v januári uzatvoriť bazén. Situáciu však využijú vo svoj prospech a na jeho mieste vznikne nový, moderný nerezový bazén vykurovaný na báze fotovoltiky. Prepísať mínus na plus sa im podobným spôsobom podarilo aj počas koronovej pauzy, keď v elegantnom štýle zrekonštruovali šatne a sprchy vo wellness centre. 

 

Hoci patrí hotel k priekopníkom wellness turistiky na Slovensku, v histórii určite nezostáva a retro by ste tam hľadali márne. Rekonštrukciou prešli všetky hotelové izby, aj interiér reštaurácie a z poľovníckeho salónika vznikol moderný biznis salónik. Svetlý tón a pohodlné sedenie dostal pred pár rokmi aj lobby bar s otvoreným kozubom a vždy aktuálnou bohatou sezónnou výzdobou. Wellness centrum, ktoré dodnes patrí k najväčším v Tatrách, čaká v najbližšom čase ďalšia exteriérová fínska sauna na moderné saunové rituály.

 

 

A ešte jedna aktuálna zaujímavosť! V atraktívnych priestoroch hotela pri jednom z hotelových kozubov natočili tento rok Kandráčovci videoklip ku svojmu vianočnému CD Vianoce s Kandráčovcami.

https://www.youtube.com/watch?v=cwvE5yCEjXw

 

Text: Lea Lisá

Foto: archív hotela

Mohlo by sa vám páčiť

Elegantné Vianoce v Prvej dáme Tatier
Navštívili sme hotel Petra Sagana. Čím nás zaujal?
Grand Hotel River Park hostil Globsec
TRI dekády nitrianskej ikony. Hotel Zlatý Kľúčik oslávil 30. narodeniny 
Hotelové inovácie alebo keď vám pomáha aj Paris Hilton
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Autor:Lea Lisá
Autorka je externá spolupracovníčka redakcie.
Predchádzajúci článok Čo sa deje „za oponou“
Nasledujúci článok Aké sú tajomstvá úspechu menších ubytovateľov?
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

- Inzercia-
Ad image

Najčítanejšie za posledných 7 dní

Eventy, súťaže, oceneniaGastro

Poznáme víťaza národného kola prestížnej súťaže Bocuse d’Or!

red.
red.
29. októbra 2025
Izraelskí hostia sa vracajú do slovenských hotelov
Premaľovať, prelepiť, odstrániť… Aj váš interiér si pýta UPDATE?
České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
Plánujete výlet? Spojte Londýn s gurmánskym dobrodružstvom!

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta