Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Najnovšie správy
Neupratujte ako doma
Housekeeping
Recenzie naše každodenné
Hotely Komentáre
Bešeňová
Liptov pestrý ako vlkolínske domy
Aktuality Regióny
Erika Matwij
Naozaj sa najhoršie podniká s rodinou?
Rozhovory
Petícia za spravodlivú DPH
Gastro
Aa
  • Aktuality
  • Téma
    • Ekonomika
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
    TémaZobraziť viac
    Neupratujte ako doma
    29. mája 2023
    Najlepšie saunové rituály majú v Bešeňovej
    23. mája 2023
    Už nikdy viac „v našom hotely…“
    22. mája 2023
    Čím aktuálne žijú hotelieri?
    17. mája 2023
    Lovebrand
    15. mája 2023
  • Rozhovory
    RozhovoryZobraziť viac
    Erika Matwij
    Naozaj sa najhoršie podniká s rodinou?
    25. mája 2023
    Marek Harbuľák pomenúva výzvy hotelierstva
    6. apríla 2023
    Lukáš Špilák: Túžil robiť raňajkového čašníka, dnes riadi luxusný hotel
    29. marca 2023
    Jaroslav Kubaľa: Rád nechám ľudí „zahviezdiť“
    13. januára 2023
    Juraj Marko: Nachádzame cesty, ako napredovať
    7. decembra 2022
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Recenzie naše každodenné
    26. mája 2023
    Aj pohostinnosť má svoje hranice
    19. mája 2023
    Zákulisie hotelov
    Život je zmena
    12. mája 2023
    Mestské hotely BHP s novým vedením
    11. mája 2023
    Lifestylové hotely
    16. apríla 2023
  • Gastro
    GastroZobraziť viac
    Petícia za spravodlivú DPH
    24. mája 2023
    Mirror Bar
    Mirror Hospitality Expo 2023
    18. mája 2023
    Viete správne prestierať?
    17. mája 2023
    Rybárstvo ako bašta oddychu aj výborného jedla
    16. mája 2023
    Ilustračné foto: Unsplash/ Stefan Schauberger
    Smart kuchyňa bez odpadu. Budúcnosť, či utópia?
    9. mája 2023
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Libanon je nádherná, ale akoby prekliata krajina
    20. mája 2023
    Jordánsko, Wadi Rum
    23
    Blízka exotika s letenkou za stovku. Ale pozor, je návyková!
    22. apríla 2023
    Lifestylové hotely
    16. apríla 2023
    Hotelovým svetom
    14. apríla 2023
    Slovák si na dovolenke dopraje
    23. marca 2023
  • O nás
Čítanie: Podnik, o ktorom sa hovorí
Zdieľať
Aa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Aktuality
  • Téma
  • Hotely
  • Rozhovory
  • Zo sveta
  • Gastro
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Aktuality > Gastro > Koncepty > Podnik, o ktorom sa hovorí
GastroKoncepty

Podnik, o ktorom sa hovorí

Jarmila Horváthová
Jarmila Horváthová Uverejnené: 16. decembra 2022
4 min. čítania
Zdieľať

Bratislave pribudla fine dinningová reštaurácia, v Devíne otvorili ECK Restaurant finančníka Patrika Tkáča.

O tejto reštaurácii sa v gastronomických kruhoch veľa hovorilo ešte pred jej otvorením. Na fine dinningový projekt finančníka a vinára Patrika Tkáča v bratislavskom Devíne sa milovníci kvalitnej gastronómie tešili odkedy ho oznámili. Koncept reštaurácie ECK sa rodil takmer 3,5 roka a od 14. decembra sa stal skutočnosťou.

Názov dostala reštaurácia podľa pomenovania honu Gold Eck (z nemčiny Zlatý roh), na ktorom stojí a ktorý sa objavil už na mapách z 18. storočia. Dokonca sa nachádza aj na jeho rohu, takže iné meno by ani nemohlo viac vystihovať začiatok jej príbehu.

Jedlo v ECKu má byť o dobrej chuti, lákavej vôni, či výnimočnom zážitku. O toto všetko sa bude starať šéfkuchár Daniel Tilinger.

- Inzercia -
Ad image

Daniel Tilinger

Skúsenosti zbieral takmer desiatku rokov v zahraničí v michelinských reštauráciách a učil sa od kuchárskych majstrov. „Najviac mi učaroval Londýn s obrovskou ponukou reštaurácií a neskôr to bolo Rakúsko, kde majú požiadavky na kvalitné jedlo a top servis hostia už v DNA. Po tomto všetkom však prišla chvíľa, že som sa vrátil. Na Slovensku je čoraz viac hostí, ktorí majú radi dobré jedlo a veľmi dobre sa orientujú vo výbere reštaurácií,” vysvetľuje svoje rozhodnutie prísť späť.

Daniel Tilinger

Kľúčovým hráčom v kuchyni bude otvorený oheň, na ktorom sa bude pripravovať jedlo priamo pred očami hostí. Na ich tanier sa dostanú predovšetkým lokálne suroviny, ktoré však nie sú striktne viazané na hranice štátov. „Devín sa nachádza v blízkosti Rakúska, Maďarska a Čiech. Naše kultúry a kuchyne mali predovšetkým rovnaké podnebiu a pôdu. Okrem iného je dnes veľmi ťažké určiť, ktorá ingrediencia patrí do tej ktorej kuchyne,” objasňuje D. Tillinger  pojem regiónu.

Hostia sa môžu tešiť na zážitkové, 7 chodové degustačné menu, ktoré sa bude meniť niekoľkokrát do roka podľa sezónnosti a dostupnosti surovín. „K dobrému jedlu patrí prirodzene aj skvelé víno, ktoré dokáže jeho chuť zvýrazniť a umocniť. Preto je dôležitou súčasťou menu aj párovanie s vínami,” pokračuje Daniel Tilinger.

- Inzercia-
Ad image

Práve na tom si dali v reštaurácii záležať. Jej vínna pivnica obsahuje viac ako 8 000 fliaš z celého sveta. Vo vinotéke je udržiavaná konštantná teplota 15,5°C a vlhkosť 65 %. Vína sú uložené v horizontálnej polohe a slnečné svetlo tam neprenikne. Vo vínnej karte nájdete predovšetkým malých, butikových výrobcov. „Vína sme vyberali precízne. Hostia u nás ochutnajú fľašky, ktoré ešte na Slovensku nie sú,” vysvetľuje Peter Lunter, hlavný sommelier reštaurácie ECK.

Peter Lunter

Peter Lunter, rovnako ako Daniel Tilinger, zbieral svoje skúsenosti v michelinských reštauráciách v zahraničí.

Peter Luntner

Reštaurácia má 34 miest a hostia môžu využiť aj samostatný salónik, kde sa nikým nerušená zmestí skupina 10 ľudí. Cena degustačného menu je 90 eur na osobu, k nemu si môžu hostia vybrať párovanie so svetovými vínami (75 eur na osobu), s lokálnymi vínami (50 eur na osobu) alebo nealkoholické párovanie (40 eur na osobu).

ECK Restaurant je určený primárne dospelým hosťom, keďže večera trvá približne 3 hodiny. Práve toľko času je potrebného na vychutnanie si všetkých chutí a vôní v podaní skvelého tímu.

Podnik bude otvorený od stredy do soboty, len vo večerných hodinách a výhradne s rezerváciou. „Ak si hostia spravia rezerváciu, kuchyňa a servis o nich vedia a dokážu sa o nich patrične postarať. Nemôžete mať zvládnutých množstvo malých detailov, ak neviete, koľko ľudí bude večer v reštaurácii. O kvalitu prichádza  predovšetkým hosť,” vysvetľuje Daniel Tilinger význam rezervácií, ktoré sú slovenskou Achillovou pätou, aj keď sa to už výrazne lepší.

Foto: archív ECK a autorka

Mohlo by sa vám páčiť

Petícia za spravodlivú DPH

Mirror Hospitality Expo 2023

Viete správne prestierať?

Rybárstvo ako bašta oddychu aj výborného jedla

Smart kuchyňa bez odpadu. Budúcnosť, či utópia?

OZNAČENÉ: Devín, ECK Restaurant, Patrik Tkáč
Jarmila Horváthová 16. decembra 2022
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Autor: Jarmila Horváthová
Odborných redaktorov, ktorí sa dokonale vyznajú v hotelovej branži a gastrobiznise môžete na Slovensku spočítať na prstoch jednej ruky. Jarka medzi nich patrí už roky, počas ktorých bola srdcom i hlavou prestížnych hodnotení Trend Top Hotely a reštaurácie Slovenska, ako aj odborných konferencií, spájajúcich hoteliersku branžu.
Predchádzajúci článok Čo sa deje „za oponou“
Nasledujúci článok Aké sú tajomstvá úspechu menších ubytovateľov?
Zanechať komentár

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

- Inzercia-
Ad image

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať
- Inzercia-
Ad image
Obľúbené z nových
HotelyKomentáre

Recenzie naše každodenné

L. A. L. A. 26. mája 2023
Neupratujte ako doma
Naozaj sa najhoršie podniká s rodinou?
Petícia za spravodlivú DPH
Liptov pestrý ako vlkolínske domy
- Inzercia-
Ad image

Mohlo by sa vám páčiť

Gastro

Petícia za spravodlivú DPH

24. mája 2023
Mirror Bar
AktualityEventy, súťaže, oceneniaGastro

Mirror Hospitality Expo 2023

18. mája 2023
GastroKoncepty

Viete správne prestierať?

17. mája 2023
GastroKoncepty

Rybárstvo ako bašta oddychu aj výborného jedla

16. mája 2023

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov

© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.

Odstránené zo zoznamu na čítanie

Vrátiť
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta

Stratili ste heslo?