Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Hotelieri predstavili študentom udržateľnosť v hotelierstve
    27. novembra 2025
    Inšpirácia pre hotelierov. Ako premeniť lokalitu na zážitok
    7. novembra 2025
    České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
    26. októbra 2025
    Kaskády zrejú ako víno. 20 rokov oslávili komorne
    10. októbra 2025
    Od vášne k histórii k silnému hráčovi v hospitality segmente
    5. augusta 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Vianoce v Dubaji – otvorená náruč rozmanitosti
    4. decembra 2025
    Ciel Dubai Marina: Najvyšší hotel sveta otvoril svoje brány
    28. novembra 2025
    Inšpirácia pre hotelierov. Ako premeniť lokalitu na zážitok
    7. novembra 2025
    Ktoré sú TOP slovenské hotely podľa World Travel Awards 2025?
    2. novembra 2025
    České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
    26. októbra 2025
  • O nás
  • HOTEL MarketplaceNOVÉ
Čítanie: Jasná a Tatry využili ochladenie na zasnežovanie
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • HOTEL MarketplaceNové
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Aktuality > Regióny > Jasná a Tatry využili ochladenie na zasnežovanie
AktualityRegióny

Jasná a Tatry využili ochladenie na zasnežovanie

TS
TS
Uverejnené: 9. marca 2024
1 min. čítania
Zasnežovanie v Jasnej
Zdieľať

Najväčšie lyžiarske strediská využili ochladenie na doplnenie snehovej pokrývky na zjazdovkách. Snežné delá sa na začiatok marca rozbehli vo Vysokých Tatrách aj v Jasnej. Podmienky vylepšilo aj prirodzené sneženie.

V Jasnej zasnežovalo viac ako sto zasnežovacích diel a tyčí. Ako povedal Maroš Kupčo, šéf lyžiarskych tratí v Jasnej, snažili sa dosnežiť predovšetkým nástupné body do stredísk, ktoré vzhľadom na svoju nižšiu nadmorskú výšku a vyššie teploty už začali strácať sneh.

“Vďaka novému snehu a ochladeniu chceme stabilizovať a vylepšiť podmienky na lyžovanie. Večerné mrazy zhutnili snehovú podložku na zjazdovkách, ktoré tak znesú viac lyžiarov a ostanú dlhší čas kompaktné,” doplnil riaditeľ strediska Vysoké Tatry Dušan Slavkovský.

Zasnežovanie na Štrbskom Plese

V horách aktuálne končia prázdniny rodiny zo západného Slovenska. Vo Vysokých Tatrách sa lyžuje v Tatranskej Lomnici, na Štrbskom Plese a v Smokovci na Jakubkovej lúke. V Jasnej majú lyžiari k dispozícii viac ak 40 km zjazdoviek na severe a juhu, teda z liptovskej aj horehronskej strany.

Na zjazdovkách vo Vysokých Tatrách a v Jasnej je aktuálne v priemere pol metra snehu. Lyžiarsku sezónu po prázdninovom týždne aktuálne ukončí Jakubkova lúka v Starom Smokovci, v ostatných strediskách sa bude lyžovať naďalej.

Mohlo by sa vám páčiť

Lyžovačka začína už aj v Tatranskej Lomnici
Letná sezóna začína
Mestské hotely BHP s novým vedením
EXPO 2025: Slovenská expozícia v Osake otvorila svoje brány
Čo zaznelo na Otvorenom dni Akadémie hoteliera?
OZNAČENÉ:LyžovačkaTMRzasnežovanie
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Predchádzajúci článok Varíme sezónne. Ako chutí jar?
Nasledujúci článok Nájde si LEAN – štíhle riadenie, cestu do hotelovej sféry?
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

- Inzercia-
Ad image

Najčítanejšie za posledných 7 dní

Personál/Osobný rozvoj

Každý deň môže byť úžasný. Vyskúšajte pozitívne ranné rituály

Simoneta Vargová
Simoneta Vargová
8. decembra 2025
Na Štrbskom Plese otvorili zimnú sezónu spustením novej lanovky
Od nákupov k partnerstvu: Cesta potravín v Čataji do siete Môj obchod
Do rozvoja horských stredísk investovali pred sezónou milióny eur
Vianoce v Dubaji – otvorená náruč rozmanitosti

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta