Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Kaskády zrejú ako víno. 20 rokov oslávili komorne
    10. októbra 2025
    Od vášne k histórii k silnému hráčovi v hospitality segmente
    5. augusta 2025
    Tohtoročné leto pri Domaši: Málo vody a veľa noviniek
    16. júla 2025
    Čím aktuálne žijeme: Lucia Melnová, event a front office manažérka, Liptovský Dvor****
    14. júla 2025
    Château Gbeľany: Záverečné skúšky, ktoré spájali generácie
    11. júla 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Desatoro dubajského hotelového sveta, ktoré vás môže inšpirovať
    29. augusta 2025
    Hotelier Boris Gula: V Grécku má všetko svoj čas
    11. augusta 2025
    White Donkey Hotel****
    Trochu iná dovolenka. Luxusný únik na grécko-slovenský spôsob 
    25. júla 2025
    Obľúbené Chorvátsko ponúka 13 reštaurácií s hviezdami Michelin
    10. júla 2025
    Južné Čechy. Láska na prvý pohľad, ktorá zostane navždy
    30. mája 2025
  • O nás
Čítanie: Úspech Žilinčanky na EuroSkills 2025 v Dánsku
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Gastro > Eventy, súťaže, ocenenia > Úspech Žilinčanky na EuroSkills 2025 v Dánsku
Eventy, súťaže, oceneniaGastro

Úspech Žilinčanky na EuroSkills 2025 v Dánsku

red.
red.
Uverejnené: 13. októbra 2025
3 min. čítania
Zdieľať

Dánsky Herning sa stal miestom stretnutí 600 mladých ľudí z 33 krajín do veku 25 rokov. Počas piatich dní  dokazovali na súťaži EuroSkills Herning 2025 svoje majstrovstvo v 58 zručnostiach. Slovenskú republiku  v odbore kuchár reprezentovala  víťazka celoslovenského kola SKILLS SLOVAKIA,  17-ročná študentka 3. ročníka Hotelovej akadémie v Žiline  Sofia  Vecchio.

Ako jedna z najmladších účastníčok EuroSkills 2025 s vysokou profesionalitou pošteklila chuťové poháriky hodnotiacej komisie. Veď kto by odolal napríklad chutnému zubáčovi s karfiolovým pudingom a cviklovou penou? Alebo lososom s jablkovým želé a uhorkovým kaviárom?

Sofia predviedla širokú škálu moderných i tradičných technologických postupov, ktoré dôsledne konzultovala s majstrami odborného výcviku F. Plavým a J. Nemčekom, ktorí ochotne prispeli svojimi radami, ale aj osobnou podporou v dejisku súťaže.

Poďakovanie patrí aj Ministerstvu cestovného ruchu a športu SR za finančnú podporu, Ministerstvu školstva, výskumu, vývoja a mládeže Slovenskej republiky ako aj Štátnemu inštitútu odborného vzdelávania, ktoré podporujú odborné vzdelávanie.

A napokon zopár postrehov samotnej účastníčky súťaže Sofie:

Sofia, na čo si bola najviac hrdá?

Najviac som bola hrdá na seba, že som túto náročnú súťaž dokončila, napriek tomu, že boli momenty, kedy som chcela odložiť zásteru a odísť z kuchyne.

- Inzercia-
Ad image

Aké boli tvoje pocity počas samotnej súťaže?

Pravdupovediac, bola som dosť vystresovaná, hlavne kvôli pocitu zodpovednosti. Veď na tejto súťaži som reprezentovala nielen seba, moju školu, ale aj celé Slovensko.

Čo ti pomohlo prekonávať stres?

Určite to bolo vedomie, že sú tam so mnou ľudia, ktorí ma pripravovali na túto súťaž, že sú tam moji rodičia, babka, ale aj môj kolega pri varení, bez ktorého by to bolo ťažšie.

Čo ťa prekvapilo najviac?

Najviac ma asi prekvapila veľkoleposť tejto súťaže a výborná organizácia.  Súťažilo vyše 600 účastníkov z 38 krajín  vo viac ako 50 odboroch. Bola som prekvapená, akému veľkému záujmu sa tešilo toto podujatie nielen zo strany obyvateľov Herningu, ale aj celého Dánska. Samozrejme, že povzbudzovať súťažiacich prišli ľudia z celej Európy.

- Inzercia -
Ad image

Ako ti táto súťaž pomohla v tvojom vlastnom osobnom rozvoji?

Súťaž mi potvrdila moje smerovanie pracovať na svojej odbornosti, vzdelávať sa, prijímať nové podnety, ale aj to, ako prijať vlastnú nedokonalosť (nie všetko sa mi podarilo) a napriek tomu dokončiť svoju úlohu.

Sofia, vedela by si niekoľkými slovami vystihnúť súťaž, ktorú si absolvovala?

ZODPOVEDNOSŤ, NÁROČNOSŤ, EMÓCIE, SKÚSENOSŤ, ODHODLANIE, skrátka ŽIVOTNÝ ZÁŽITOK!

Zdroj: Hotelová Akadémia, Žilina

Mohlo by sa vám páčiť

Château Gbeľany: Záverečné skúšky, ktoré spájali generácie
Mak – malé zrnká s veľkým účinkom
Jedlo ako zážitok a potešenie
10 špeciálnych zimných drinkov na zahriatie
Erasmus a duálne vzdelávanie formujú ďalšiu generáciu hotelierov
OZNAČENÉ:EuroSkills Herning 2025Hotelová akadémia Žilina
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Predchádzajúci článok Historické hotely Slovenska vstupujú do novej etapy rozvoja
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

- Inzercia-
Ad image

Najčítanejšie za posledných 7 dní

Eventy, súťaže, oceneniaGastro

Úspech Žilinčanky na EuroSkills 2025 v Dánsku

red.
red.
13. októbra 2025
Historické hotely Slovenska vstupujú do novej etapy rozvoja
Kaskády zrejú ako víno. 20 rokov oslávili komorne
Doprajte hosťom kráľovský zážitok: Tipy na výlety
POZVÁNKA: Check-in by Akadémia hoteliera

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta