Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    TRI dekády nitrianskej ikony. Hotel Zlatý Kľúčik oslávil 30. narodeniny 
    2. júna 2025
    Juraj Marko: Bratislavu čaká výrazný nárast ubytovacích kapacít
    12. mája 2025
    Thermal Šírava Spa Resort – termálne srdce Zemplína
    9. mája 2025
    V hoteli na brehu Štrbského plesa privítajú jar aj nové tváre
    24. apríla 2025
    Swissôtel Damian Jasna
    Swissôtel Damian Jasna prináša na Slovensko švajčiarsku pohostinnosť
    27. marca 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Južné Čechy. Láska na prvý pohľad, ktorá zostane navždy
    30. mája 2025
    Ženy menia pravidlá turizmu: dámske jazdy aj sólo výlety
    14. mája 2025
    Svetová výstava v Osake: Akú má návštevnosť slovenská expozícia?
    3. mája 2025
    SVETOVÁ VÝSTAVA V JAPONSKU: Slovenskí vinári sa úspešne odprezentovali
    30. apríla 2025
    EXPO 2025: Slovenská expozícia v Osake otvorila svoje brány
    14. apríla 2025
  • O nás
Čítanie: Zostaneme v KONTAKTE
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Hotely > Zostaneme v KONTAKTE
Hotely

Zostaneme v KONTAKTE

Lea Lisá
Lea Lisá
Uverejnené: 16. decembra 2022
4 min. čítania
Zdieľať

„Boli sme jeden z prvých wellness hotelov na Slovensku a hostia, ktorí k nám začali chodiť pred 20 rokmi pri začiatku wellness boomu, už u nás vo veľkej miere zostali,“ hovorí Júlia Szaffková, riaditeľka hotela. „Chodili k nám ako slobodní, potom ako mladí manželia s malými deťmi, ale aj hostia so staršími deťmi teraz už chodia s vnúčatami. A nachádzajú tu mnoho personálu, ktorý tu je celé tie roky. Už presne vedia, ku komu chcú ísť na masáž, pýtajú sa, kedy má ten či ten službu – so zamestnancami majú blízke vzťahy,“ opisuje lojálnu klientelu, sen každého hoteliera.

- Inzercia-
Ad image

Keď je lojálny hosť aj zamestnanec

Blízke vzťahy majú medzi sebou aj zamestnanci navzájom. Riaditeľka urobila všetko pre to, aby počas pandemickej pauzy nemusela nikoho prepustiť: „Neviem si ani predstaviť, že by som ich musela prepustiť po tých rokoch.“ Ich dobré vzťahy sú presne tým, čo tvorí atmosféru hotela. O tom, že je to realita a nie iba klišé, svedčí fakt, že noví zamestnanci prichádzajú zvyčajne na odporučenie, keď niekto niekoho zavolá, alebo príde niekto z rodiny zamestnancov.

- Inzercia -
Ad image

Ako sa hotelu darí ustáť aktuálne zvyšujúce sa náklady? Nie je to podľa slov dlhoročnej riaditeľky hotela vôbec ľahké. Veľkou pomocou a ďalším overeným zdrojom pracovných posíl je spolupráca s blízkou Strednou odbornou školou hotelovou v Hornom Smokovci. Navyše v rámci duálneho vzdelávania si hotel vychováva nových zamestnancov, ktorí majú záujem tam zostať pracovať. Ako je to možné, keď väčšina hotelierov sa sťažuje na spoluprácu so žiakmi a ich nezáujem pracovať? „Plne ich zapájame do prevádzky v rámci denných prác, obetujeme aj nejaké suroviny, ak to možno nevyjde. Veľký podiel na skvelej spolupráci má prítomnosť ich majstra zo školy, ktorý je pri organizácii prác v kuchyni veľkým prínosom. Tým je pre nich práca atraktívna a mnohí z nich tu chcú zostať pracovať. Sú to ešte deti, treba byť tolerantný, dôverovať im a podporovať ich,“ opisuje spoluprácu riaditeľka hotela.

Energetická kríza prinesie nový bazén

Kým krízu na pracovnom trhu v hoteli zvládli a na vyrovnanie pandemických nákladov im zostávajú posledné splátky, prichádzajúca energetická kríza im zamiešala karty. Najmä kvôli ich najväčšej pýche, veľkému vnútornému – ale energeticky náročnému – bazénu. Rovnako, ako mnohí iní hotelieri, siahli k úsporným opatreniam aj v Kontakte a rozhodli sa po sviatkoch v januári uzatvoriť bazén. Situáciu však využijú vo svoj prospech a na jeho mieste vznikne nový, moderný nerezový bazén vykurovaný na báze fotovoltiky. Prepísať mínus na plus sa im podobným spôsobom podarilo aj počas koronovej pauzy, keď v elegantnom štýle zrekonštruovali šatne a sprchy vo wellness centre. 

 

Hoci patrí hotel k priekopníkom wellness turistiky na Slovensku, v histórii určite nezostáva a retro by ste tam hľadali márne. Rekonštrukciou prešli všetky hotelové izby, aj interiér reštaurácie a z poľovníckeho salónika vznikol moderný biznis salónik. Svetlý tón a pohodlné sedenie dostal pred pár rokmi aj lobby bar s otvoreným kozubom a vždy aktuálnou bohatou sezónnou výzdobou. Wellness centrum, ktoré dodnes patrí k najväčším v Tatrách, čaká v najbližšom čase ďalšia exteriérová fínska sauna na moderné saunové rituály.

 

 

A ešte jedna aktuálna zaujímavosť! V atraktívnych priestoroch hotela pri jednom z hotelových kozubov natočili tento rok Kandráčovci videoklip ku svojmu vianočnému CD Vianoce s Kandráčovcami.

https://www.youtube.com/watch?v=cwvE5yCEjXw

 

Text: Lea Lisá

Foto: archív hotela

Mohlo by sa vám páčiť

Konferencia HOTCO 2025 vo Viedni očami slovenských hotelierov
Hotelov s históriou pribúda
Grand Hotel Kempinski High Tatras opäť najlepším hotelom na Slovensku
Hotelové lobby rozvoniavajú, cukrári upiekli obrovské medovníkové chalúpky
Tomáš Sokologorský, The Grand Vígľaš: Obmedzené možnosti z vás vydolujú kreativitu
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Autor:Lea Lisá
Autorka je externá spolupracovníčka redakcie.
Predchádzajúci článok Čo sa deje „za oponou“
Nasledujúci článok Aké sú tajomstvá úspechu menších ubytovateľov?
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

Najčítanejšie za posledných 7 dní

OsobnostiRozhovory

Matej Matejka, APLEND: Hotelov na predaj/prenájom je veľa

Zlatica Kramárová
Zlatica Kramárová
22. júna 2025
EXPO 2025 OSAKA: Slovenská expozícia prilákala už milión návštevníkov
Elegancia v pohári – to sú TOP koktaily roku 2025
Mário Bajs: Som VYJEDNÁVAČ
Leto s deťmi aj bez. Ponuka nielen pre rodiny
- Inzercia-
Ad image

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta